Første tur i babybio

Tekst Christina Svendsen | Foto Lucasfilm

Han Solo: A Star Wars Story | 2017 Lucasfilm Ltd. & ™, All Rights Reserved.

Mit sidste indlæg skrev jeg umiddelbart før, jeg havde sat mig for at skulle på mit livs første tur i babybio. Jeg gjorde det aldrig med mit første barn, fordi jeg kan være lidt en bangebuks. I mit hoved virkede det mærkeligt og fremmed at have en baby med i biografen. Det var dog en af de ting, som jeg var fast besluttet på, der skulle afprøves denne gang.

Efter at have tænkt over det i flere uger, så faldt valget på Star Wars-filmen om Han Solo i biografen i Kennedyarkaden, da min datter var omkring halvanden måned gammel. Jeg havde af en eller anden mærkelig årsag valgt at tage derind med min datter i bæresele og hendes dyne i rygsækken i stedet for barnevogn. Barnevognen havde været rar at havde med bagefter. De ansatte er søde til at hjælpe til med elevator, så det kan varmt anbefales.

Ikke helt alene

Der var ikke så mange andre babyer i biografen på den dag, jeg havde valgt, og jeg var tilsyneladende den eneste, der havde valgt at bruge tiden med Han Solo. Jeg var vældig glad for at have biografen for mig selv, for så forstyrrede jeg da ikke nogen med eventuel babygråd. Lidt fjollet eftersom hele formålet med babybio er, at der jo skal være plads til netop babyer med alle de lyde, der følger med.

Da forfilmene startede, så gik jeg i gang med at amme for at skabe lidt tryghed for min datter (og mig). Lyden var stadig lidt høj, selvom der er skruet gevaldigt ned i forhold til en normal forestilling.

Selvom det er en babybio, så er forestillingerne selvfølgelig også åbne for dem uden afkom. Det havde jeg dog ikke skænket en tanke. Der tror jeg heller ikke, at den stakkels fyr, der kom ind lige inden filmen startede, havde. I hvert fald virkede han noget chokeret over, at jeg, på grund af lidt halvpanikken roderi, sad med begge bryster fremme på det tidspunkt. Pinligt, men jeg har da heldigvis fået mere styr på offentlig amning sidenhen.

En god oplevelse

Selve filmen gik fint. Vi havde ikke behovet, men der var stillet pusleplads op på gangen udenfor, så det var nemt og overskueligt. Der var stadig så meget lys, at man kunne finde sut og andre ting i pusletasken. Dog var det så dæmpet, at det ikke gik ud over filmoplevelsen. Jeg havde min datter med inde, men der er også mulighed for at lægge dem til at sove udenfor salen i deres barnevogn, hvor der er personale til stede.

Alt i alt, så var det en rigtig god oplevelse, som jeg har glædet mig til at gentage. Det sker i slutningen af denne måned, hvor babybio er tilbage efter sommerferien. Denne gang bliver det nok et gensyn med Mission Impossible: Fallout, så det er endnu en actionfilm.

Mine bedste råd:
  • Hvis muligt, så få turen til at passe sammen med en flaske (der er en mikrobølgevogn til rådighed) eller amning. Så får du mest mulig ro til at se film.
  • Tag barnevogn med.
  • Vælg en film, hvor handlingen ikke er alt for tung. Det kan være svært at holde fokus på filmen hele tiden, selv når ens baby opfører sig eksemplarisk.
  • Vælg eventuelt en film, hvor der ikke er alt for meget action første gang. Lyden er stadig høj, selvom der er skruet meget ned.