Julen på Café Peace – Risalamande cheesecake

MADGLÆDE | I SAMARBEJDE MED CAFÉ PEACE

(Betalt samarbejde med Café Peace)

Vi har valgt vores populære risalamande cheesecake. Vi synes, at det er den lækreste dessert, at servere i juletiden til alle os, der er vilde med både cheesecake og risalamande. Vores gæster på Peace er vilde med denne julede cheesecake, som får os til at glæde os ekstra meget til december og jul. Har du ikke tid til eller mod på at gå i gang selv, så serverer vi den selvfølgelig på Café Peace hele december måned.

RIS A LA MANDE CHEESECAKE TIL 14 PERSONER

INGREDIENSER:

Risengrød:

  • 100 gram vand
  • 350 gram sødmælk
  • 65 gram grødris
  • 1⁄2 vaniljestang

Bund:

  • 250 gram digestive
  • 150 gram smør
  • 50 gram mandelsplitter

Ostecreme:

  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram flormelis
  • 300 gram risengrød (gerne blød)
  • 350 gram piskefløde
  • 8 stk husblas

Gelé:

  • 400 gram kirsebærsaft (søbogaards passer godt hertil)
  • 4 stk husblas

RISENGRØD
Tip: Brug vaniljestang og ikke sukker. Det smager bedre og dine gæster vil elske dig for det.

  1. Vask grødrisene i koldt vand til vandet er klart.
  2. Kog vandet op i en gryde og tilsæt risene under omrøring og efter 2 minutter tilsætter du sødmælk, skraber kornene ud af vaniljestangen og tilsætter korn og stang til mælken.
  3. Risen skal småkoge under omrøring indtil konsistensen er fast, men stadigvæk blød.
  4. Det er vigtigt, at den ikke bliver alt for fast, for så er den sværere at røre ud i ostemassen.
  5. Hæld den færdige risengrød i et ildfast fad og læg film direkte ovenpå grøden og sæt den på køl.

KIKSEBUND
Tip: Brug Lurpak saltet smør og ikke smørbar. Den smager bedre og giver en mere fast bund.

  1. Beklæd en 26cm springform med bagepapir i bunden.
  2. Sæt en gryde med smørret på middel varme og smelt det.
  3. Blend kiks på en blender eller bank dem grundigt med en kagerulle i en frysepose.
  4. Bland derefter smeltet smør, blendet kiks og mandelsplitter sammen.
  5. Det hele presses godt sammen i bunden af springformen og bages 11 minutter på 165 grader i en forvarmet ovn.
  6. Køles helt ned i formen. Hvis der er pladsmangel i køleskabet, så udnyt de kolde grader udenfor på terrassen, altanen eller skuret.

OSTEMASSEN
Tip: Vi bruger mascarpone, da den er lettere at arbejde med og giver en mere cremet ostemasse.

  1. Udblød husblasen i koldt vand minimum 8 minutter.
  2. Pisk fløden indtil du kan se spor efter piskeriset. Den skal være letpisket og det er bedre, at piske den for lidt, end for meget, for så er den nemmere at arbejde med.
  3. Pisk mascarpone, flormelis og risengrød let sammen.
  4. Smelt husblas i en gryde på lav varme og tag den af med det samme.
  5. Ostemassen vendes sammen med 300 gram af den letpiskede fløde og resten røres ud i husblasen.
  6. Hæld husblassen i en tynd stråle ned i ostemassen mens du rører konstant med en dejskraber.
  7. Når alt husblas er rørt ud i ostemassen hældes den i springformen og fordeles pænt. Du kan evt. bruge en lille paletkniv til at gøre toppen helt lige med.
  8. Stil kagen på køl eller koldt i mindst 2 timer, så massen sætter sig inden toppen laves.

GELÉ
Tip: udblød husblas i kirsebærsaften, så sparer du på opvasken.

  1. Varm kirsebærsaften, så husblasen er smeltet.
  2. Du må endelig ikke bruge piskeris, da de laver luftbobler og ødelægger finish på kagen.
  3. Køl saften ned til 10 grader og hæld den forsigtigt ud over kagen og sæt derefter kagen på køl 1-2 timer.

PYNT

Kagen kan pyntes med mandelsplitter, kirsebær, brændte mandler, juleslik, krystalliseret hvid chokolade eller hvad du selv synes smager godt.

Tip: Hvis man skal gøre det ekstra lækkert, så server en lun amarena kirsebærsauce til cheesecaken.