Taco med oksekød og rejer

Tekst og Foto Laura Sahl

Taco er en af de største favoritter herhjemme, når vi snakker lækker weekendmad. Denne version er med hjemmelavede små bløde tacos. De smager fantastisk, de er nemme og børnevenlige at lave. Når man først har fået tacos på denne måde, så er jeg ikke sikker på, at man vender tilbage til de forskellige versioner, man kan købe i supermarkedet. Jeg elsker at blande forskellige smage, og en masse slags tilbehør dertil. Det er jo faktisk kun fantasien, der sætter grænser

Bløde Tacos

Ca. 12 stk

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lunt vand
  • 50 g blødt smør

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet og bland salt deri. Tilsæt vand lidt efter lidt. Når dejen er samlet, hældes den ud på bordet, og æltes godt igennem. Form dejen til 12 små kugler. Rul dem ud til meget tynde og runde tacos. Hvis det er helt rigtigt, så bruger man sådan et specielt jern, men det ejer jeg altså ikke! MEN man kan sagtens bruge en kagerulle, det fungerer rigtig fint. Steg dem på høj varme på en tør pande, i cirka et minut på hver side. Læg dem ovenpå hinanden i en bunke, og læg et rent viskestykke over, så de holder sig lune og bløde.

Braiseret oksekød

  • 500 g simrekød
  • 3 bouillonterninger med oksesmag
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk paprika
  • Salt og peber
  • Vand

Sådan gør du

Lun oksestrimlerne af på en brandvarm pande. Når de er brunet godt af, hældes kødet i en lille gryde. Tilsæt bouillonterninger og alle krydderierne og hæld derefter vand over, så kødet er dækket med vand. Sæt låg på gryden, og lad det småsimre i 3 timer. Si kødet, men gem væsken som kødet har kogt i! ”Mos” kødet, så det er trevlet, og tilsæt lidt af væsken, smag til med de forskellige krydderier, til du synes, at det har en passende smag.

Frisk rejesalat

  • 200 g rejer
  • 
1/2 mango
  • 
1 rød peberfrugt
  • 1/2 rødløg
  • 2 forårsløg
  • 1 stor tomat

Sådan gør du

Skær mango, peberfrugt, forårsløg, tomat og rødløg ud i fine tern. Skyl rejerne i koldt vand, og læg dem på lidt køkkenrulle. Når rejerne er blevet ”tørre” blandes det hele sammen.

Chili-mayonnaise

  • 2 dl mayonnaise
  • 
1 dl Sriracha Mayo
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk sesam
  • Smag til med lidt salt

Sådan gør du

Rist sesam på en tør pande, der må ikke komme olie på! Når sesam er blevet gyldent, tages panden af varmen. Bland mayonnaise, Sriracha Mayo og sesam sammen i en skål. Pres hvidløg deri, rør det godt sammen, og smag til med salt. Stil på køl inden servering.

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1/2 rødløg
  • 1 tomat
  • 
1 fed hvidløg
  • Limesaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Hak rødløg fint. Halver tomaten, og fjern saft og kerner, hak den derefter meget fint. Hak hvidløg. Halver avocadoen og fjern stenen derfra. Mos avocadoen i en skål og vend de resterende ingredienser deri (persille efter smag. Jeg synes personligt, at det er dejligt med mange krydderurter). Pres limesaften deri, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Toppings til oksetacos

  • Braiseret oksekød
  • Revet cheddar
  • Fint skåret spidskål
  • Lidt cremefraiche
  • Fintsnittet forårsløg
  • Guacamole Chili-mayonnaise

Toppings til rejetacos

  • Frisk rejesalat
  • Fintsnittet spidskål
  • Lidt cremefraiche
  • Chilimayonnaise
  • Fintsnittet forårsløg
  • 
Lidt cashewnødder drysses ovenpå