Her er vinderen af Kammaprisen 2021

Til et brag af en prisoverrækkelsesfest i Musikkens Hus torsdag aften, blev vinderen af Kammaprisen 2021 fundet. 

Juryen havde forinden udvalgt fem finalister blandt de i alt 50 nominerede kvinder til prisen og på aftenen var det så blevet deltagerne i salen – og alle hjemme i stuernes – tur til at stemme på, hvem af de fem finalister, der skulle løbe af med sejren.

Vinderen blev Carina Lind Husum, direktør for DGI Huset Nordkraft. Juryen udtaler om Carina:


”Carina er en ildsjæl, der er kendt for at være dygtig og altid velforberedt. Hun møder andre mennesker med respekt, med omsorg, empati og loyalitet. Kort sagt kan hun bedst beskrives som et ordentligt menneske. Hun har kæmpet en kamp for DGI Huset Nordkraft i covid-19 perioden, hvor hun de seneste fire år har været direktør. Stort tillykke til Carina Lind Husum.”

Carina Lind Husum var en del af finalefeltet på i alt fem kvinder, herunder Anja Kibsgaard, Naja Lyngholm Skovlyk, Mette Bach Kjær og Janne Sigurdsson. Carina Lind Husum vinder foruden æren et lækkert spaophold på Hotel Viking.

Prisen uddeles på 2. år

Det er 2. år i træk Kammaprisen overrækkes i Musikkens Hus – og prisen har allerede været en stor succes og givet rigtig mange kvinder mere synlighed og et skub i karrieren. Det er dét, folkene står bag prisen, er allermest stolte af.

Prisen blev stiftet sidste år af Karina Burgdorff Jensen og Maja Torp, og efterfølgende er en stor flok topengagerede frivillige trådt til. Kammaprisen er i dag etableret som en forening med egen bestyrelse. Foreningen bidrager desuden med egen forskning i relevante ligestillingsemner.

En hyldest og anerkendelse af nordjyske kvinder 

Prisen har til formål at hylde og løfte nordjyske kvinder. ”For vi kvinder er nemlig slet ikke lige så gode som mænd til at løfte hinanden og hjælpe hinanden med at bane vej for karriere og indflydelsesrige poster”, lyder det fra stifterne. Derfor har Kammaprisen til formål netop at bidrage til at få sat spot på de mange inspirerende kvinder, der findes i Nordjylland ved hvert år at udvælge og nominere 50 kvinder til prisen.

 

Vinderen af Kammaprisen 2021 var Jane Rygaard, der i år har siddet med i juryen, der har udvalgt de fem finalister.

 

Kammaprisens jury består af:

Rikke Christoffersen, direktør for Aalborg Handelsskole (formand)

Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus

Mads Peter Veiby, iværksætter og erhvervsmand

Thomas Bælum, direktør for AaB

Michael Lundsgaard Thomsen, direktør for Aalborg Portland

Anne Marie Svendsen, politidirektør for Nordjyllands Politi

Catharina Engquist, Head of Foreign Direct Investment

Jane Rygaard, Head of Dedicated Wireless Networks at Nokia