Anmeldelse: TV2 Alletiders Juleshow 2019

Tekst Anette Vedfald | Foto TV2/presse

Onsdag den 4. december blev TV2 Alletiders Juleshow optaget i hjertet af Musikkens Hus i Aalborg. Det udsolgte arrangement var pyntet festligt op i bedste julestil, og der osede således en god stemning samt høje forventninger til det tilbagevendende juleshow. Aftenens røde juletråd blev opretholdt af de to værter Rasmus Bjerg og Louise Wolff, der i fællesskab med Aalborg Symfoniorkester dannede rammen for de musikalske indslag, som blev leveret af blandt andre Oh Land, Hjalmer, Peter A.G., Male Ebert og Barbara Moleko.

Sidstnævnte havde flere optrædener i løbet af aftenen, og det var rigtig fint, da hun som altid leverede en ægthed, lune og charme, hvilket passede rigtig vel ind i et juletema. Oh Land var vanen tro leveringsdygtig i et ret anderledes valg af påklædning. Men hendes kjole stjal desværre al fokus fra hendes optræden, da den hele tiden gav associationer til at det kunne ligne en syngende flæskesteg på scenen. Selvom Cæcilie Norby er blevet gammel i gårde, så gav hun en ret lækker jazzet version af ’Have Yourself A Merry Little Christmas’, som faldt i god tråd med f.eks. Molekos bidrag af julestemningens lune. Peter A.G. virkede flyvsk og lidt småforvirret, hvilket jo egentlig er hans vante trademark. Men ikke desto mindre, så skabte hans indslag stor begejstring i salen og var faktisk ved næsten at løbe af med showet, da nostalgien pludselig fik vinger.

Med sidste års show i mente havde jeg personligt ret høje forventninger til dette års juleshow. Alt startede også ganske udmærket ud med god stemning, glitrende pynt og to gode og nydeligt komplimenterende værter. Aalborg Symfoniorkester leverede som altid også forrygende toner, og de satte således dybden og opretholdt den musikalske nydelse. For med det sagt, så dalede begejstringen ellers ret stødt nedad derfra de meste af tiden. Størstedelen af jule-repertoiret var nemlig ret halvkedeligt og de fleste af kunstnerne virkede flade i deres optræden. Måske de skyldtes showets sammensætningen. Der var i al fald slet ikke den forventede energi eller genkendelsesklang, som kunne matche forrige års forrygende juleshow. For de store anslag af kuldegysninger udeblev desværre og Barbara Moleko endte med at bære hele showet igennem. Det vil givetvis være en god lyd på tv i aften, men det var der desværre ikke i selve salen, hvilket er ret atypisk for Musikkens Hus.

Kort sagt; så kan man sagtens se TV2 Alletiders Juleshow for at komme i julestemning samt have en hyggestund med familien. Men man skal altså ikke forvente sidste års store vingesus af sprøde fortolkninger og kuldegysninger. Derfor kan jeg heller ikke give dette års udgave af TV2 Alletiders Juleshow mere end 3 ud af 6 stjerner.

TV2 Alletiders Juleshow sendes i aften på TV2 klokken 20.35.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.