Farverig orgelkoncert i Musikkens Hus

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Symfoniorkester

Lars Colding Wolf har til sin koncert i Musikkens Hus 4. februar sammensat et program, der viser det store koncertorgels mange farverige og delikate solostemmer i fransk og tysk musik fra barok, romantik og nutid. Således har Naji Hakim skrevet en lille vuggesang til uropførelse ved denne koncert, som viser den sjældne mulighed at spille med to forskellige klange i pedalet.

 

Wolf kunne i 2023 fejre 25-års jubilæum som organist ved Sct. Catharinæ kirke i Hjørring og som lærer på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han underviser i orgel, cembalo og fag, der knytter sig til barokmusik. Som cembalist og organist assisterer han i Aalborg Symfoniorkester. Lars Colding Wolf har bl.a. indspillet Bachs sonater for violin og cembalo samt Bachs Clavierübung 3. Teil på Marcussen-orglet i Musikkens Hus.

 

Han har som leder af barokorkestret Ensemble Zimmermann (etabl. i 2001) opført oratorier, passioner og utallige kantater og instrumentalkoncerter i de skandinaviske lande. Ensemblet har optrådt med solister som Jaap ter Linden, Gottfried von der Goltz, Nuria Rial og for nylig vokalensemblet Musica Ficta.

 

Lars Colding Wolf er uddannet organist og efterfølgende cembalist med debut i 2002 efter studier hos Lars Ulrik Mortensen. Han har deltaget i mesterkurser rundt om i Europa hos Olivier Latry, Andrea Marcon og Wolfgang Zerer blandt flere.

 

Om orglet

 

I 2010 besluttede Det Obelske Familiefond at donere et koncertorgel til Musikkens Hus i Aalborg. Det store koncertsalsorgel har 5.450 piber fordelt på 73 stemmer. Den største af de håndlavede piber er over ni meter lang. Orglet blev bygget i 2014 af det sønderjyske firma Marcussen & Søn Orgelbyggeri og er nationalt og internationalt kendt som et instrument i absolut topklasse. Orglets disponering kan klangligt imødekomme orgelmusik fra de mange stilperioder, og det kan desuden matche symfoniorkestret i bredde, kraft og fylde.

 

Orglets disposition har fokus på det symfoniske klangbillede. Samtidig rummer det en stor variation af registre, der gør det muligt at udføre størstedelen af orgelrepertoiret. Orglet blev indviet ved en festkoncert 5. juni. 2014. Nu præsenterer Musikkens Hus en række koncerter, hvor orglet igen kommer i spil. Se øvrige koncerter nederst.

 

Tid og sted:

Søndag 4. februar 2024 kl. 16.00 i Koncertsalen i Musikkens Hus i Aalborg
Billetpriser: Enhedspris 100 kr./ Studerende og unge u. 30 år: 50 kr.

Varighed: Ca. 60 min. uden pause