Hej fra Vietnam

Tekst & foto Laura Sahl

Der bliver ikke lavet meget mad i tiden, men der bliver spist rigeligt! Lige pt sidder jeg og kigger ud over det smukke klare vand, på en strand i Vietnam. Ikke nok med at landet er fantastisk, så er maden det også!

Madkulturen er så anderledes! De bruger krydderurter i alt, hvilket jeg synes er helt fantastisk. Fisk, skaldyr og grøntsager er så frisk, og jeg er sikker på, at jeg bliver vanvittigt skuffet når jeg kommer hjem, og skal købe frugt og grønt i de danske supermarkeder!

Igår skulle vi fra Saigon til Hoi An, derfor skulle vi have en hurtig frokost, og vi tænkte, at det var oplagt med en traditionel vietnamesisk en af slagsen. Vi fandt hurtigt et lille sted, hvor der stod en lang række vietnamesere i kø, for at købe en banh Mi. En banh mi er en vietnamesisk sandwich, med super sprødt brød, flere forskellige slags pålæg, spejlæg, syltede grøntsager, en masse urter og en skøn dressing. Så meget smag i en mundfuld! Beløbet for sådan en lækker sandwich lød på 15kr! Dertil en friskpresset passionjuice, den type juice kommer jeg til at savne i Danmark!

I aftes ville vi gerne have noget frisk skaldyr, og det skal jeg love vi fik! Vi gik en tur langs havnen, og ledte efter et sted. Et godt råd er, at man altid skal gå efter de steder, hvor de lokale sidder. Vi fandt hurtigt et sted med en masse lokale, hvor der var kæmpe store baljer og akvarier med friske muslinger, skaldyr og forskellige fisk. Vi pegede løs, og valgte nogle forskellige muslinger og rejer. Vi forklarede kokken, at han selv måtte bestemme hvordan det hele skulle tilberedes. Aldrig har vi fået så lækkert skaldyr før! Frisk, fyldt med rigtig god smag og en skøn tilberedning.

Jeg er mere end spændt på, hvilke madoplevelser jeg får resten af ferien, men allerede nu, er jeg sikker på, at det bliver helt fantastisk. Vietnam er et land, jeg kan varmt anbefale, vi er i hvert fald solgt!