Grønne alternativer i en knap så grøn måned

Tekst Pressemeddelse (Sæson) | Foto Presse

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Mit i julens fede mad kan det være en god idé at få plads til lidt ekstra grønt på ugens madplan. I vintermånederne er knoldselleri, rødbede og grønkål i sæson.

Her giver Sæson dig tips til, hvordan du kan bringe mere kål ind i madplanen i den mørke tid og dermed gøre det nemt at spise én mere om dagen.

Knoldselleri

Med knoldselleri er der en stor smagsmæssig forskel på, om du spiser det råt eller tilberedt. Ved at tilberede knoldselleri opnår du en mere fyldig, mild og sød smag. Sammenlignet med andre rodfrugter kræver knoldselleri kun kort tilberedningstid for at blive blød og lækker. Prøv fx denne knoldsellericreme, der går godt til både oksekød, fjerkræ og fisk. Den vil helt sikkert også være et hit i børnehøjde.

Vidste du, at?

Knoldselleri opbevares bedst køligt og har en meget lang holdbarhed på op til 3-4 måneder?

Du kan næsten bruge selleri ligesom gulerod i tilberedningssammenhæng? Hold dig dog fra at spise den rå i store mængder.

Tip og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Rødbede

Rødbeden er ikke bare kendt som genial topping på leverpostej, den er også oplagt at bruge i salater, til humus eller i ovnen fx sammen med andre rodfrugter. Især ovnvarianten er et hit hos de mindste. Det er dipversionen nu også så prøv endelig denne opskrift på rødbedehumus eller kast dig ud i en snackfavorit, rødbedechips.

Vidste du, at?

Hvis du køber rødbeder med blade, kan du bruge bladene i en salat? De har en dejlig nøddeagtig smag.

Beder findes i mange varianter? Du kan købe dem både røde, gule og stribede, og de sidstnævnte farver ikke fingrene, som de røde gør.

Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

Grønkål

Grønkål er meget andet end grønlangkål. Også i julemåneden. Du kan bruge grønkål i skønne smoothies til børnene, i salater og som her i karry-kokossuppe med grønkål, blomkål og gulerod. Og så er grønkål bare noget af det allersundeste, du kan sætte dine tænder i, så spis endelig løs.

Vidste du, at?

Grønkål kan tåle helt ned til minus 20 graders frost?

Grønkål kan lide kram? Skal grønkålen spises rå, skal du snitte den fint og drysse den med lidt salt og sukker. Derefter krammer du den godt med hænderne, indtil kålen falder lidt sammen. Det gør den lettere at spise og mere delikat.

Brug for mere inspiration?

På sæson.dk finder du både opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.

Madskribent og fotograf skal krediteres ved brug af opskrifter og billeder.