Førstehjælp til klædeskabet

Reklame | Salling

Reklame

Hvad er sommerens absolutte must-haves i klædeskabet? I Salling bugner det i øjeblikket med flotte styles i et væld af moderigtige farver til både mænd og kvinder i alle aldre. Sallings Personal Shopper og dygtige sælgere kommer her med nogle rigtig gode bud på, hvad du bør investere i

Sommeren er i fuld gang, og det er en rigtig god mulighed for at få opdateret den gamle garderobe. Tøjkollektionerne byder på masser af print på tøjet og styles, som man både kan ånde og leve i. Vi har taget en snak med Sallings egen Personal Shopper, Mette Cardon, og Christian Carner, der er salgsleder i Men‘s Fashion, om hvad der rør sig her til sommer.

Hjælp til tøjkøbet

Mette startede op som Personal Shopper i Salling i Aarhus og Aalborg i september sidste år. Det her med personlig shopping er ikke noget, vi har været vant til i Aalborg, og derfor har det da også taget noget tid for Mette for at gøre opmærksom på, at konceptet eksisterer. Men nu er det blevet så populært, at de skal til at ansætte flere shoppers i både Aalborg og Aarhus. Mette arbejder på at kunne få nogle flere mandlige kunder indenfor døren. Det er nok også ofte dem, som synes, at tøj-indkøb ikke er det sjoveste i verden, men det er heldigvis en nemmere oplevelse, når Mette står for alt det ”besværlige”.

Ikke en stylist

Men hvad er en Personal Shopper egentlig? Det er en service Salling tilbyder ganske gratis, hvor man sender lidt om sine tøj-ønsker på forhånd. Det kan for eksempel være, at man mangler den helt perfekte kjole til brylluppet, at få opdateret garderoben, fordi man har fået nyt arbejde eller noget helt tredje. Når man møder op til sin aftale, så har Mette allerede fundet en masse tøj frem, som man kan prøve i hendes hyggelige suite. Her bliver alt stressen taget ud af tøj-indkøbet, fordi det hele er fundet frem, og man føler sig i trygge hænder sammen med Mette. Hun understreger, at der ikke er købetvang, hvis der ikke er noget, der føles helt rigtigt.

En personlig shopper er ikke det samme som en stylist:

– Hvis folk er meget usikre på deres stil, så skal de egentlig til en stylist, før de kommer ind til mig. Jeg hjælper jo med at shoppe, fortæller hun med et smil.

Men så længe man er nogenlunde klar over sine ønsker, så er Mette mere end klar til at hjælpe. Hun har udviklet et godt øje for, hvad der klæder folk, så hun ved lige præcis, hvad tøj hun skal have klar til kunden, når de kommer ind af døren.

Mette ved også et tøjkøb kan være en følsom sag for mange af den ene eller den anden årsag. For eksempel har hun en del kunder, der er syge, og hvor kroppen har ændret sig.

– Jeg er vel en slags tøj-psykolog, fortæller hun med et grin.

Salling 2

Forskellen på mænd og kvinder

Christian er salgsleder i afdelingen med Men‘s Fashion, som ligger ved Nytorv-indgangen. Han har en god erfaring med at vejlede mænd i at komme i det helt rigtige tøj. Selv dem der ikke er så tossede med det der shopping.

I snakken med Mette og Christian viser det sig, at der er en grundlæggende forskel på mænd og kvinder, når vi køber tøj. Christian fortæller, at mænd holder sig til få mærker, men til gengæld godt tør eksperimentere med farver og print, så snart de føler sig trygge i et livsstilsbrand.

Dresscoden har tidligere været habitter, mens det i dag er mere afslappet, men stadig brugt på en velklædt måde. Men selv når man går i habit, er der mulighed for at lege lidt med moden og stadig holde det klassisk – nemlig via strømperne. Christian forklarer, at man gennem accessories, for eksempel med farvede og kantede strømper fra Happy Socks, kan eksperimentere med det klassiske look. Det er en god måde at vise lidt spræl og personlighed, når resten af tøjet skal være klassisk.

Kvinderne er lidt mere modige, når det gælder mærker og er generelt lidt bedre til at blande de dyre klassikere med de lidt billigere mærker, som kan holde en sommer eller to.

Både Mette og Christian fortæller, at print på tøjet er en af de helt store trends for både mænd og kvinder i år. Så der er blandt andet masser af skjorter og kjoler med de smukkeste blomsterprints, som vil være perfekte til en skøn sommerfest. Det er også meget in med buksedragter til kvinderne. I det hele taget så er sommerens tendenser dejlige luftige og med gode muligheder for farve uden det bliver for meget. Christian nævner en stribet hørskjorte fra Tommy Hilfiger og en mørkeblå skjorte med turkise blomster fra Boss Orange som eksempler fra herremoden. Der er også masser af statement T-shirts, som for eksempel fra Munthes Festival-kollektion, som man kan se oppe hos Women‘s Fashion. De har også lavet den fede militærjakke, som Christina fra damemode har valgt som en af hendes absolut must-haves.

Moden er ikke noget, der skal følges slavisk, men som kan bruges til at have det sjovt. Man skal have det godt i sit tøj, og hos Salling kan man heldigvis få god og kyndig vejledning, hvis man har brug for lidt hjælp til at få garderoben til at afspejle, hvem man er. Så næste gang man står træt foran klædeskabet, så er det måske en god idé at besøge Mette, Christian eller nogle af deres søde og hjælpsomme kollegaer i Salling.

Salling 3