En fejring af kærligheden

tekst Christina Svendsen | Foto Henrik Sandberg

Da aalborgenserne festede til sambarytmer den sidste weekend i maj, foregik der samtidig en helt anden slags fest på Livø. Her sagde årets APPETIZE-brudepar ja til hinanden på en dag, der var fyldt med kærlighed og følelserBryllup

Vi møder Dina og Rune et par dage efter brylluppet til en snak om hvordan det er gået. De er stadig helt høje af en bryllupsdag, som, efter deres egne ord, ikke kunne have gået bedre.

For mange vordende bryllupspar, så er en af de større bekymringer for bryllupsdagen nok, om vejret opfører sig ordentligt. Det er et af de eneste elementer, man ikke kan styre, så det er bare at bede til vejrguderne og håbe på det bedste.

Dina og Rune havde valgt at holde deres bryllup på naturskønne Livø, der ligger midt i Limfjorden, på en dag hvor temperaturen nåede helt op på 26 grader, så de følte sig ekstra heldige.

De sidste forberedelser

Glæden lyser i det hele taget ud af dem i dag.

– Det er helt vildt dejligt. Vi er fyldt op med lykke indeni. Det var simpelthen så god en dag, og mere end vi overhovedet havde turde at drømme om. Alt faldt bare i hak, fortæller Dina.

De var begge taget til Livø et par dage før for at få de sidste detaljer på plads, men mens Rune tog færgen tilbage til fastlandet om fredagen, så blev Dina og overnattede med deres to døtre, deres gode ven og toastmaster, en veninde, hendes lillebror og hans kæreste. For traditionen med at brudeparret skulle sove hver for sig skulle selvfølgelig overholdes.

– Min veninde Signe, som har været min højre hånd siden begyndelsen af det hele, var guld værd. Hun sørgede for at blomsterne i rummet, hvor vi skulle vies, var friske, og at det hele stod som det skulle, så jeg bare skulle koncentrere mig om at blive klar, siger Dina.

Frisøren og makeup-artisten ankom om morgenen med færgen sammen med APPETIZEs fotograf, så de kunne nå at gøre Dina og brudefølget helt klar.

– Nerverne sad jo uden på tøjet, men når jeg bliver nervøs, så bliver jeg altid meget stille. Så det hele var meget stille og roligt, griner Dina.

Det var helt specielt, da brudekjolen kom på:

– Så mærkede man bare: ”Nu er det nu.” Der var der mange sommerfugle i maven. Pigerne havde også fået deres kjoler på, og så gik vi alle sammen ned til forsamlingshuset, hvor vi skulle vies, sammen med min far. Jeg var lidt spændt på, om pigerne gik med ind når dørene gik op, fortæller Dina med et smil.

Man kan levende forestille sig, hvordan det kan være skræmmende at gå ned ad gulvet som brudepiger, når man er 3 og 5 år, men parrets to piger, Gry og Fri, klarede det heldigvis til rigtigt flot.Bryllup 3

Det helt rigtige musik

Dina og Rune havde hyret pianisten Christian Wandel, der skulle stå for musikken hele dagen, og som spillede da Dina skulle gå ind. Begge er enige om, at han var med til at gøre dagen endnu bedre, og sætte den helt perfekte stemning for deres bryllup.

– Han var fuldstændig fantastisk. Han fik det hele til at flyde og hænge sammen, fortæller Rune.

De havde selv været med til at bestemme hvilke sange, der skulle spilles i løbet af dagen, inklusiv den sang Dina skulle gå ind til, nemlig ”You Are So Beautiful” af Joe Cocker. Det var samme sang, de hørte den aften, hvor Rune friede til Dina, så den har en helt speciel betydning i deres forhold.

– Den spillede, da jeg kom ind. Alle vores venner og familie havde rejst sig, og så fik jeg øje på Rune som stod ved alteret med sin lillebror, som var forlover, og hans far. Tårerne trillede ned ad kinderne på ham, og da jeg så hans blik, så kunne jeg heller ikke mere. Sammen med musikken, så var det så smukt. Det var bare helt vildt specielt, fortæller Dina.Bryllup 4

Dygtige piger

Men hvordan var oplevelsen mon for Rune?

– Vi sad jo derinde, inden dørene gik op, og ventede til musikken stoppede. Så blev det hele lidt ekstra spændende. Jeg hørte Dina grine udenfor, og det gav heldigvis lidt ekstra ro. Så spillede Christian ”You Are So Beautiful”, som jo er vores sang. Vi har hørt den rigtig meget sammen og hver for sig – også da jeg var udsendt. Dina kom ind og kiggede lidt på gæsterne. Så fik vi øje på hinanden, og så fik følelserne frit løb, fortæller Rune.

Pigerne klarede vielsen så flot.

– De var eksemplariske, fortæller Rune, tydeligt stolt af sine dygtige døtre.

Begge piger er med til interviewet i dag og er lidt generte, men kan
 ikke lade være med at smile, da de bliver spurgt om de fine kjoler og kransene de havde i håret.

– De var med til festen, så længe de kunne. De var med til middagen, og vi havde en nabopige med som barnepige, som var klar til at tage dem med i vores lejlighed. Da de havde spist dessert, så bad de nærmest selv om at komme i seng. De var så fyldte af indtryk. Derefter gik det løs med alverdens indslag og sange, fortæller Dina.

– Det var der selvfølgelig også under middagen, indskyder Rune.

– Det første indslag kom efter forretten og var med pigerne, der kom løbende ind med en helt masse hjerteballoner fyldt med helium til noget flot musik. De blev delt ud, så der var balloner under hele festen. De havde skrevet en sang sammen med farmoren, og det var en stor gang glædesskrål fra samtlige, der var med til at synge den sang, fortæller de begge grinende.Bryllup 5

Overrasket af maden

De blev dog ikke forstyrret mens retterne blev nydt, hvilket de var glade for. De er meget taknemmelige for en yderst velforberedt toastmaster, der professionelt dirigerede det hele. Der var bare styr på det hele.

– Det var vores rigtig gode ven, Jesper, der var toastmaster. Vi skulle have en toastmaster, der kan være sammen med folk, som de er. Som kan favne bredt, kender os rigtig godt og ved hvem vi er, fortæller Rune.

– Vi kunne mærke, at det var en opgave, han tog på sig med respekt og glæde over at være blevet valgt, indskyder Dina.

Da jeg mødtes med parret sidst, talte de om, hvor vigtig maden var for en vellykket fest. Derfor var det også med en smule nervøsitet, at de satte sig til bords, for det var første gang, de smagte bryllupsmiddagen. Men det gik heldigvis over alle forventninger.

– Vi var på samme side som alle gæsterne på det tidspunkt, så det var ikke så påtaget, når vi sad og sagde ”Wauv” til retterne og vinene. Det var jo også vores første indtryk, fortæller Rune.

– Vi havde en idé om, hvad retterne kunne indeholde. Vi havde øn
sket forret med fisk, hovedret med oksekød og så mynteis til dessert. 
Da vi kom til Livø torsdag aften og Ulla (forpagteren, red.) fortalte, at
 hun var ved at koge mynte, fordi hun jo selvfølgelig skulle til at lave mynteis. Bare det, at hun sagde det, gav det mig ro i maven. De har fuldstændigt styr på tingene derovre. Alt bliver lavet fra bunden, og de bruger mange lokale råvarer, fortæller Dina.

Natur-tema

Temaet for brylluppet var påvirket af den omgivende smukke natur på Livø. Jonas Jensen, der stod for blomster, havde buketter og blomsterkranse til Dina og pigerne, der bestod af vilde blomster. Det gik igen på bordene, der var pyntet med vaser med vilde blomster og træplanker fra Hammer Bakker.

Dina og Rune havde også sat skilte op rundt omkring på Livø, der bød gæsterne velkommen til den eventyrlige dag.

– Det kan godt være, det lyder lidt kliche-agtigt, men jeg havde slet ikke håbet på, at det kunne blive så godt. Der var slet ikke noget at sætte en finger på, fortæller Rune.

Dina og Rune havde en god toastmaster og nogle gode hjælpere med, så de følte sig begge trygge ved at lægge kontrollen fra sig og slappe af. Rune indskyder grinende, at det altså ikke er fordi de er kontrol-freaks, de kan bare godt lide, at der er styr på tingene. Det tror jeg, de fleste kan nikke genkendende til, specielt på en af de største dage i ens liv, hvilket en bryllupsdag jo er.

Der var de rigtige rammer for en god dag, men den sidste ingrediens, der sikrer succesen, er held, og det føler parret, at de havde til overflod.Bryllup 2

Følelserne uden på tøjet

De holdte selvfølgelig også tale til hinanden.

– Det var en følelsesmæssig rutsjebane. Lige meget hvor meget man øver og tænker sig igennem sådan en tale, så kan man ikke sikre sig, at følelserne ikke bryder løs. Det er jo hele ens liv og ens partner, man skal ind og grave i, og det skal pludselig i ord kunne forklares, hvorfor Dina betyder så meget for mig. Den er hård at skrive, og jeg må nok indrømme, at der indimellem smuttede en tåre. Talen blev heldigvis taget godt i mod, selvom jeg følte, at jeg hulkede mig igennem den og skålede i tide og utide. Det var helt klart det værd, fortæller Rune.

– Man fortæller jo også i hverdagen, hvor meget man betyder for hinanden, men det at stå og sige det foran familie og venner var egentlig rigtig dejligt. Det var på sin plads den dag, for de kom jo for at fejre vores kærlighed, siger Dina.

– Jeg tror, der var mange af gæsterne, som fik sig nogle aha-oplevelser om, hvem vi er. Jeg har et indtryk af en glat bold efter det her, for det hele blev jævnet ud på en god måde. At høre Dinas tale var helt fantastisk. Vi har jo talt om mange af de her ting i hverdagen, men at få dem at vide på denne måde, mens der er kærlighed over det hele, så giver det bare så meget mere. Det trænger helt ind, fortæller Rune.

Det var en dag, hvor følelserne sad udenpå tøjet. Det gjaldt også for mange af gæsterne, som også blev berørte undervejs.

At følelserne kom så meget til udtryk overraskede Rune en smule.

– Jeg holdt slet ikke så meget bånd på det, som jeg gør normalt, men hvis det skal være, så skal det jo være på ens bryllupsdag, smiler Rune.

Jeg spørger dem, om de er rørstrømske normalt, og Rune fortæller med et grin, at han da godt kan sidde og pylre over nyhederne engang i mellem, hvis det er noget, der kommer for meget ind under huden.

– Det er måske en styrke med stor sympati og empati, men det er det altså ikke, hvis man gerne vil være en stor og stærk machomand, siger han med et glimt i øjet.

Men der er vel ikke meget, der er mandigere end en mand, der tør at vise sine følelser engang i mellem.

APPETIZE har med fornøjelse fulgt Dina og Rune hele foråret i deres forberedelser på at blive mand og kone. Det er et par, der har ventet længe på at sige ja til hinanden, men kærligheden mellem de to er tydelig. De elsker hinanden og deres to skønne piger højt, og derfor kunne vi ikke have valgt et bedre par som Årets APPETIZE-brudepar. Deres bryllupsdag var en bekræftelse og en fejring af den kærlighed, der allerede var tydelig mellem de to. Vi er glade for at have fået lov til at følge dem og ønsker dem alt muligt held og lykke i fremtiden.

[masterslider id=”7″]