En passion for showbizz

EN MAND OG HANS PASSION | Mikkel Rodkjær

Fotograf Johny Kristensen

Mikkel arbejder med massive virkemidler i form af lyd, lys, billede og effekter, når han er med til at skabe stemning, liv og begejstring, uanset om det er til Tall Ship Race, Nibe Festival eller blot i et mødelokale

HVAD ER DIN PASSION?

– Jeg er først og fremmest iværksætter med stort I. Jeg elsker at se det jeg har været en del, vokse sig stort og stærkt. Jeg elsker at sidde på ”toppen” og trække i trådene op til en deadline. At se hvordan vores vilde ideer kan blive til virkelighed med hjælp fra en masse gode folk i projekterne. Jeg anser mig selv for værende utroligt privilegeret, da min passion er mit arbejde og omvendt. Jeg arbejder med nogle massive virkemidler i form af lyd, lys, billede og effekter og jeg elsker kort sat at kunne bruge disse virkemidler til at skabe værdi og begejstring, uanset om det er Tall Ship Race eller et mødelokale.

HVORFOR ER DET DIN PASSION?

– Det er den klassiske historie med en hobby, som har udviklet sig til et fuldtidsarbejde over tid. Jeg har altid været glad for musik, men evnerne var ikke til at blive en verdenskendt kunstner, så det blev starten til spille andres musik og understøtte dem der havde evnerne, ved at udleje højtalere, lamper og lign. Stille og roligt udviklede det sig til at blive en brændende passion at være manden bagved.

HVAD ER DET BEDSTE VED DIN PASSION?

– Ikke to dage er ens og hver eneste dag møder jeg masser af mennesker og nye opgaver, det er en uendelig kreativ proces, hvor grænserne hele tiden prøves af – det synes jeg er fedt! Jeg elsker desuden at komme bag facaden på virksomheder, som vi jo gør hos mange af vores kunder. Når vi kommer på en opgave er det som regel noget folk har set frem til, for eksempel en Nibe Festival, – derfor er der altid godt humør og åbne arme.

HVAD ER DET VÆRSTE VED DET?

– Ultimative deadlines. Vi kan ikke have barnets første sygedag, blive forsinkede eller lignende – the show MUST go on. Teknik er jo ikke noget brugeren eller gæsterne bemærker… altså lige indtil det ikke virker, så det får vi det jo så til.

HVOR MANGE TIMER OM UGEN BRUGER DU PÅ DIN PASSION?

– Det er svært med sige, da det både er hobby og arbejdsliv, der flyder sammen i ét. Jeg vil tro jeg har en arbejdsuge på 50+ timer, men det gør mig ikke så meget.

ER DET EN PASSION FOR ALLE?

– Det er en lille niche branche og et ret nørdet område. Det er derfor ikke en passion man kan have på deltid – det er enten – eller hvis man vil være med i toppen.

SJOV FAKTA OMKRING DIN PASSION:

– Det må uden sammenligning være det arbejde, der involverer flest vilde arrangementer, fester mv. Så hvis fede oplevelser var en valuta, var vi mange rige mennesker i Profox.

Fakta
Navn Mikkel Rodkjær

Alder 34 år
Job Medejer og direktør i Profox & UNIstager
Civilstatus Gift med Louise
Børn Noah på 3 år og Anna Oline på 8 måneder
Yndlingscitat ”Omgiv dig med folk, der er klogere end dig selv”