Det naturlige look

Reklame | Artistic Permaline

Reklame – Midt i Danmarksgade, skråt overfor Frederikstorv, ligger klinikken Artistic Permaline. Indehaver er Lotte N. Paulsen, som gennem 15 år har haft frisørsalonen Artistic, også beliggende i Danmarksgade samt herresalonen på Vesterå

Lotte har over 20 års erfaring som frisør, og hun har, gennem sin karriere, undervist i både ind- og udland. Frisørkarriereren er indenfor det sidste år blevet suppleret med Phibrow-uddannelsen. Jeg ved ganske lidt om uddannelsen, så jeg glæder mig rigtig meget til at få en snak med Lotte og lære mere om, hvad det er hun tilbyder.

Stor interesse for bryn

Lotte er oprindeligt uddannet kosmetolog og har altid haft en stor interesse for det område.

– I frisørsalonen kan jeg godt stå og bruge rigtig lang tid på folks bryn med farvning og retning. Det har jeg altid gjort, forklarer Lotte. Jeg havde det nok lidt ambivalent med den metode til tatoverede bryn, der først kom frem. Der var rigtig mange, der var dygtige til at lave det, men der var også meget af det, som bare ikke blev særlig pænt. Det så lidt kunstigt ud, men med det samme jeg så den her metode, så havde jeg det bare sådan, at det ville jeg have lavet – og jeg ville også lære at lave det på andre.

Når man ser på lottes bryn, tænker man ikke, at det er nogen, hun har fået lavet. De ser simpelthen så naturlige ud, og fotografen udbryder også overrasket, om Lotte selv har fået det lavet. Det er nemlig ikke til at se.

– Jeg kan huske, at jeg gik hjem til min mand med det samme, da jeg opdagede metoden, hvor jeg sagde, at det vil jeg lære at lave. Jeg synes, at det var et fantastisk smukt håndværk, fortæller lotte.

Der kan jeg jo kun give Lotte ret. Det ser simpelthen så fint ud, og jeg får selv lyst til at smide mig på briksen med det samme og få lavet nye bryn.

Dorte Mikkelsen, der netop har fået lavet nye bryn hos Lotte fortæller;

– Det har virkelig været en god oplevelse at få lavet brynene. Man kan da godt blive lidt nervøs, når man først hører, at det er tatoverede bryn, men jeg synes slet ikke, det gør ondt. Det er i hvert fald ikke noget, folk skal være nervøse for. Man kan godt mærke det, men det er slet ikke noget, man ikke kan holde ud.

Microblading

Selve den uddannelse, som Lotte har hedder som nævnt Phibrows. Den er oprindeligt udviklet af en serber ved navn Branko Babic, som er en meget anerkendt artist i hele verden. Den metode, der bliver brugt, er microblading, som har eksisteret i Asien i over 20 år.

– De har beskæftiget sig med det i mange år i Asien, forklarer lotte – og er virkelig langt fremme.

Branko Babic har konverteret metoden til europæisk stil og udviklet det bedste og mest strukturerede undervisningsmateriale, der hidtil er set indenfor microblading. Teknikken blev dermed konverteret til mere europæiske teknikker, og derudover tilpasset og integreret til den skandinaviske hudtype.

Lotte er undervist af Diana Hvas, som er den eneste person i Danmark, der har fået lov til at undervise i metoden. Hun er specielt udvalgt af Branko Babic, og der er en speciel grund til, at Lotte ville have netop denne uddannelse.

– Jeg havde det bare sådan, at jeg ville uddannes af de bedste. Så måtte det koste, hvad det ville, og jeg måtte bruge den tid, som det ligesom kræver, fortæller lotte.

Artistic Permaline 2

Det naturlige look

Selve metoden går ud på at skabe de tyndeste hårstrå, som giver det mest naturlige og realistiske resultat, og når man som lotte mestrer denne teknik, kan man skabe de flotteste resultater.

– Gennem mit arbejde som kosmetolog og frisør, har bryn bare altid været en utrolig vigtig del af mit arbejde. Bryn er med til at skabe udtryk i ansigtet og gør en kæmpe forskel. Det indrammer ansigtet. Jeg elsker det naturlige udtryk og med den her uddannelse, var det jo bare en fantastisk mulighed for at være med til at skabe det, forklarer lotte.

Med Lottes baggrund ser jeg en stor fordel. Hun har gennem så mange år været med til at style folk, så hun har da om nogen en masse erfaring i rygsækken, som kan gøre en helt rolig ved at skulle indtage briksen.

Microblading er den nyeste måde at tatovere bryn på, og det er den metode, der giver det mest naturtro og bløde look. Metoden er derfor ideel til alle, uanset om man af forskellige årsager ingen bryn har, eller om man ønsker at fylde det ud, der hvor der mangler lidt.

Første gang man skal have lavet en behandling, tager det cirka 3 timer, og en genopfyldning tager cirka 1-2 timer, og Lotte fortæller, at man efter en behandling skal have minimum en genopfyldning efter cirka 10 uger.

Selve holdbarheden af behandlingen varierer meget fra person til person, men cirka mellem 8 måneder til halvandet år. Selve brynene falmer lige så stille på samme måde, som en hårfarve gør, hvilket i dette tilfælde er en positiv ting.

– Ens knogleform ændrer sig i løbet af årene, forklarer Lotte. Med denne behandling er det jo så fantastisk, at man ikke bliver låst, så man har mulighed for at ændre i formen med alderen.

Samarbejde med en læge

Lotte har tidligere været ude at holde foredrag omkring denne metode til at lave bryn, og det er noget, hun gerne gør igen.

– Der er rigtig mange, der ikke aner, hvad microblading præcist er, og det kendskab vil jeg selvfølgelig gerne være med til at udbrede. Jeg har blandt andet være ude at holde et foredrag for kræftpatienter – en målgruppe Lotte rigtig gerne vil beskæftige sig mere med.

– I dag kender vi desværre alle sammen en eller flere, der har haft kræft, og de personer er utrolig sårbare. Dem vil jeg gerne hjælpe, på den måde jeg nu en gang kan, videre i forløbet. Hvis man har været igennem et kræftforløb, vil man gerne genskabe noget, man har tabt på en naturlig måde, og det her er jo naturligt. Dine bryn kommer til at se naturlige ud og ikke tatoverede. Du kan gøre rigtig mange ting med en paryk i dag, og det er så fantastisk, men hvis man ikke har sine bryn – det er virkelig noget folk ser, at man mangler.

Idet lotte henvender sig til mange forskellige målgrupper, og netop også den gruppe der har været igennem et sygdomsforløb, valgte hun at tage kontakt til en læge.

– Jeg valgte at kontakte Morten Steiness for at kunne være på højde med en kirurgisk afdeling. Jeg ved, at hvis man har været igennem et hårdt sygdomsforløb, har man noget med immunforsvaret, og det vil jeg gerne kunne imødekomme på den bedst mulige måde, fortæller lotte.

Et af tiltagene i klinikken er derfor, at der hverken er planter eller stearinlys. Derudover har klinikken kun åbent efter aftale, så døren til gaden er altid låst, så der ikke kommer unødvendige bakterier ind. Selvom Lotte ingen planter eller stearinlys har, er der simpelthen så hyggeligt i hendes lokaler. De udtrykker en varme, og man føler sig med det samme rigtig godt tilpas, men det gør man nu med det samme i Lottes selskab. Hun er så åben og imødekommende, at man med det samme slapper af.

– Vi har en leverandør, som også leverer til hospitaler, så Morten kan stå inde for de materialer, jeg bruger. Det er igennem ham, jeg har fået kontakt til leverandøren. Jeg havde et møde med ham, hvor jeg fortalte min mission, og hvad det var, jeg gerne ville.

Lotte er løbende i dialog med lægen, som også besøger klinikken for at sikre sig, at alt er så sterilt, som det skal være.

Jeg er meget positiv efter at have lært mere om netop den behandling, som Lotte tilbyder og er sikker på, at jeg på et tidspunkt vender tilbage til Lotte og skal have lavet et par smukke naturlige bryn.