Danmarks nok flittigste gallerister

BETALT ARTIKEL I GALERIE WOLFSEN

Annonce Igennem næsten 30 år har Galerie Wolfsen haft øje for at finde kunstneriske talenter – både danske og internationale.
 Det er et galleri, der konstant graver i undergrunden efter endnu flere og nye talentfulde kunstnere og samtidig formår at holde fast i de mere erfarne.

Du finder Galerie Wolfsen tre steder i Nordjylland, nemlig Aalborg, Skagen og som det nyeste skud på stammen i Blokhus

Galerie Wolfsen har et godt øje for at finde de kunstneriske talenter, og det betyder, at galleriet har en hel del spændende kunst at byde på; for eksempel malerier, grafik, skulpturer og udstillingsplakater. Udstillingerne udskiftes jævnligt og der er derfor meget at opleve i galleriet på årsplan.

Galleriet i Aalborg ligger i byens hjerte – tæt på gågaden – og er i to etager. Her findes over 600 m2 fyldt med kunst og der er noget for enhver kunstelsker.

En barndom fuld af kunst

Kent Wolfsen, der i over 30 år har været ejer af galleriet, er vokset op med kunst. Hans far Kurt Wolfsen stod bag det velkendte Galleri Inuit i Aalborg centrum. Kurt åbnede sit første galleri i Grønland helt tilbage i 1968, hvorfor lille Kent fik kunstverdenen ind under huden gennem hele barndommen.

I 2013 fejrede Kent sit 25 års jubilæum som ejer og gallerist i Galerie Wolfsen.

Livet som gallerist kan være hårdt. Man skal være på dupperne hele tiden og være der, hvor de nye kunsttalenter er. At kunne mærke om en kunstner kan blive en succes er et talent, man har – det kan ikke læres.

Kent sætter en ære i at give både kunstneren og kunstelskeren en god oplevelse. Derfor er hans gallerier også kendt for at være stedet, hvor du kan være heldig at møde kunstnerne face-to-face. Når der er ferniseringer, er kunstnerne ofte til stede, og der er mulighed for en snak over et glas vin.

I gallerierne i både Aalborg, Skagen og Blokhus er der mulighed for at opleve kunst fra mange forskellige kunstnere, som blandt andre Hans Henrik Fischer, Hendrik Beikirch, den lokale Henrik Godsk, Kirsa Andreasen, Lars Calmar, Lasse Thorst, Mingo, Ole Ahlberg, Peter Skovgaard, Thomas Mau, Tommas Jørgensen, Volkano og mange flere.

Rasmus Ejaas Fisher og Kent Wolfsen

Vild med kunst

For nogle år siden, helt præcis i 2011, mødte Kent den lidt yngre Rasmus, som i dag er hans tro følgesvend og medejer af Galerie Wolfsen. Rasmus Ejaas Fisher er kurator og en gudsbenådet kunstformidler. Han har et kunstnerøje, som er helt fantastisk – og det er både, når der skal opdages ny kunst og kunstnere, og når der skal indrettes med kunst.

Rasmus opsætter og installerer altid udstillingerne i de tre gallerier i Aalborg, Skagen og Blokhus, men han tager også gerne ud til virksomheder og private for at hjælpe med at placere kunsten helt rigtigt. I gamle dage – for et par år siden – skulle kunst altid hænge lige og med en bestemt og korrekt afstand. I dag kigger man på kunstværkerne som en helhed og laver kunstinstallationer bestående af forskellige kunstnere og kunstarter samlet.

Galleriet i Skagen

Endnu en afdeling

I sommeren 2020 åbnede Galerie Wolfsen en afdeling i Skagen. Oprindeligt skulle galleriet blot være der for nogle få måneder, men efter en forrygende sommer fyldt med kunstelskere, kunne galleriet ikke give slip på Skagen.

Præcis som Galerie Wolfsens andre afdelinger i Aalborg og Blokhus, er galleriet i Skagen også spækket med kunst fra talentfulde kunstnere, og her er der mulighed for at opleve alt fra skulpturer
til malerier til udstillingsplakater – blandt andet de populære udstillingsplakater af Ole Ahlberg og Hans Henrik Fischer, som er lavet specielt til Galerie Wolfsen. Galerie Wolfsen i Skagen ligger i gågaden
 på hjørnet lige overfor Rådhusbageren.

Galleriet i Blokhus | Foto: Torben Agersted

Og endnu en afdeling

I foråret 2021 fik Kent og Rasmus mulighed for at åbne et pop-up galleri på torvet i Blokhus. Her er Galerie Wolfsen indbygget som en del af det nyrenoverede Kalstrup Livsstilshus.
 Præcis som Galerie Wolfsens andre afdelinger i Aalborg og Skagen har galleriet i Blokhus sin helt egen atmosfære i ét stort, lyst lokale med masser af plads. I galleriet vises det bedste af det bedste og der er rig mulighed for at blive inspireret til det næste kunstkøb ligegyldigt om det skal være et maleri eller keramik.

Kunst for alle

Kunsten hos Galerie Wolfsen er mangeartet og repræsenterer flere bevægelser i samtiden. Overordnet kan kunsten placeres i spændet mellem hyper-samtidskunst og det mere klassiske; det meste ligger et stykke fra yderpunkterne.

Galleriets kunst er af Kent og Rasmus selektivt udvalgt blandt danske og internationale talenter, etablerede stjerner og inviterede gæsteudstillere.

GALLERIE WOLFSEN

Aalborg: Tiendeladen 6, 9000 Aalborg
Skagen: Sct. Laurentii Vej 80, 9990 Skagen
Blokhus: Torvet 3, 9492 Blokhus

Tlf.: +45 98 13 75 66 | www.gw.dk

I gallerierne i både Aalborg, Skagen og Blokhus er der mulighed for at opleve kunst fra blandt andre Hans Henrik Fischer, Hendrik Beikirch, den lokale Henrik Godsk, Kirsa Andreasen, Lars Calmar, Lasse Thorst, Mingo, Ole Ahlberg, Frank Hollywood, Peter Skovgaard, Morten Lassen, Thomas Mau, Tommas Jørgensen, Volkano og mange flere.