Cheesecake – syrligt og sprødt som forårets komme

Madglæde | Kaffefair

Winnie er konditor hos KaffeFair på Strandvejen i Aalborg. 
Med mottoet: ”En kage skal smage” eksperimenterer Winnie med smagssammensætninger og får ethvert bagværk til at ligne en million. Prøv selv hendes bud på forårets kage og servér den for dine gæster!

12 PERS. Ø 22 CM.

Der skal bruges:

  • 1 stk. kiksebund
  • Cheese-fyld
  • Havtorngelé
  • Ca. 250 ml. fløde til rosetter

Kiksebund:

  • 170 g. Bastognekiks
  • 60 g. mandler
  • 115 g. smør (smeltet)

Tænd ovnen på 150 grader, og rist mandlerne i 10 min. Hak dem fint, men med ”crunch”. Blend Bastognekiksene fint, og bland hakkede mandler i sammen med den smeltede smør. Fordeles i en kagering, ø 22 cm., foret med kageplast. Trykkes fladt i et jævnt fordelt lag.

Fyld til cheesecake:

  • 120 g. rørsukker
  • 225 g. Philadelphia
  • 
225 g. hvid chokolade (smeltet)
  • 
250 g. fløde (letpisket)
  • 
100 g. kvæde/citronsaft (evt. ren citronsaft)
  • 3 blade husblas

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand, og smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk fløden let, og stil til side. Varm kvæde/ citronsaften op til tæt på kogepunktet. Tag af blusset, og smelt husblassen i den varme citron, og lad den ”svale” til under 40 grader.

Rør Philadelphia og rørsukker blødt, rør dernæst den stadig lune, smeltede hvide chokolade i. Dernæst røres kvæde/citron/husblas-saften i, og til sidst vendes den letpiskede flødeskum i. Hele herligheden støbes oven på bastognebunden.

Havtorngelé:

  • 200 g. havtornsaft (kan evt. købes i Helsekost eller se tip)
  • 2 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand. Varm havtornsaften op til tæt på kogepunktet. Tag af blusset, og smelt husblassen i den varme saft, og lad den ”svale” til under 40 grader.

Sådan samles kagen:

Tag kageringen, der er foret med kageplast, og stil den på et stykke bagepapir, lav bunden herpå, og stil den på køl. Lav cheese-fyldet og støb på bunden. Dette stilles på køl, og når stivnet helt (ca. 1 til 1 1/2 time), hældes den afkølede havtorngelé på. Når alt er stivnet, befries kagen for ring og plast, stilles på fad og sprøjtes med fløderosetter og pyntes efter lyst.

TIP:

Sådan laver du havtornsaft:

  • 200 g. havtorn
  • 100 g. rørsukker
  • 400 ml. vand

Alt koges godt igennem og sigtes ”klar” gennem et saftklæde

Winnies vidunderlige kager

Hun får tænder til at løbe i vand og sukkerchok til at føles som et himmerige.

Winnie Schmidt er KaffeFair Strandvejens konditor. Hun er uddannet bager og har over 15 års erfaring som konditor. Winnies søde rejse er gået fra at være selvstændig med eget bageri, Bymidtens Bageri i Hasseris, over ”Kageriet” i Reberbanegade til arbejde for Penny Lane og Aalborg Chokolade.