Kunstige blomster i hjemmet

Tekst Mie Hedeman Mortensen | Foto Presse

De kommer snigende ind på os, de super lækre kunstige blomster i alle typer varianter, lige fra afskårne blomster, til store grønne planter, færdige buketter og alle typer indenfor kaktusser og græsser.

Hvis du tidligere har haft kunstige blomster i dit hjem, kan det være, at du har et blandet forhold til kvaliteten og finish af udformningen. Der er dog sket rigtig megen udvikling indenfor dette område. Der er mange udbydere på markedet, og ved nogle af de dygtigste er kvaliteten så høj på mange af deres produkter, at det kan være svært at se om planterne og blomsterne er virkelige eller ej.

Den helt store fordel i anvendelsen af kunstige blomster, ligger i det meget lille krav til vedligeholdelse. Så har du et sommerhus, hvor du ikke befinder dig så tit, eller du er meget hjemmefra, så kan du med stor fordel skabe et vedligeholdelsesfrit og naturtro blomstermiljø, som du kan glædes over hele året rundt. Den trend vi vil se i 2019 er, at flere og flere private forbrugere vil gøre brug af denne verden indenfor blomster, der ellers tidligere har været hyppigere brugt af dekoratører, institutioner, forlystelsesparker, teatre og indenfor filmbranchen. I takt med at kvaliteten er blevet så høj på disse produkter, vil det være attraktivt at skabe indretningsmiljø med denne form for udsmykning.

Politisk ukorrekte blomster

I disse tider hvor vi taler meget om brugen af plastik, er det selvfølgelig lidt paradoksalt med en stigende interesse og salg af kunstige blomster. Der findes som nævnt mange forskellige kvaliteter, og eksempelvis de meget smukke og mere naturtro tekstilfabrikerede blomsterhoveder, er at foretrække.

Lad fantasien råde og slip din personlighed løs i din bolig, det råder jeg altid til, og med brugen af kunstige blomster er det meget let at give eksempelvis et typisk mørkt rum som badeværelset lidt mere kant, end man normalvis ser.

Jeg har selv investeret i flere typer kunstige blomster og nyder dem dagligt. Jeg synes ikke, at det behøver at konflikte med øvrige ægte planter og blomster jeg ellers har i boligen. Jeg glædes mest over de nævnte fordele, der er ved brugen af disse.

Gode grunde til at vælge kunstige planter

  • Behøver ikke lys, vand og gødning
  • Tåler varme og kulde
  • Kan placeres i næsten alle miljøer
  • Nemme at rengøre og holder en lang årrække – og er i længden billigere end levende planter

KUNSTIGE BLOMSTER

Find mere inspiration til dit eget spændende blomsterunivers på følgende hjemmesider:

www.abigailahern.com

www.hilmars.dk

www.silkeplanter.dk

www.theflowerfactory.com

Fakta om Mie Hedeman Mortensen

Indretningsarkitekt for GRAVITY STUDIO, med speciale indenfor privat bolig, erhvervskontorer samt hotel og restauration. Mere end 20 års erfaring i design og livsstilsbranchen.

Tidligere CEO og indehaver af Kalejdoskop Bolighus i Aalborg.
- Aalborg Award winner 2018, Årets butik. – International Gia Award repræsentant 2018.

Blogger og influencer for GRAVITY STUDIO

KONTAKT gravity_studio@mail.com

MOBIL 22 93 34 37

www.gravity-studio.blog

Følg Mie på vores blogger-univers på www.appetize.dk og i vores APPETIZE udgivelser. Her vil hun give os inspiration og fortælle om trends indenfor boligverdenen.