Band Battle 2021 på Skråen

Pressemeddelelse / Fotokredit: Pia Kirstine Langgaard

 Band Battle sætter atter jagten ind på at finde ”Årets Nordjyske Live Band” og ”Årets Nordjyske Songwriter”

Band Battle 2021 åbner for ansøgningssluserne d. 4. januar. Der er i 2021 tale om rekord mange deltagerpladser og koncertaftener. 

Det er 35. gang at Skråen afholder Band Battle. I 2020 måtte langt de fleste Band Battle koncertaftener aflyses på grund af den igangværende Corona situation. Men i stedet for at skrue ned for ambitionsniveauet, skrues der op i 2021. Alle deltagere fra de aflyste koncerter bliver tilbudt plads i forløbet, samtidig med at der åbnes op for nye. 

Sammenlagt 15 bands og 15 songwritere fra Nordjylland skal foruden titlerne som værende Årets Nordjyske Songwriter og Årets Nordjyske Live Band, dyste om en præmiepulje med en værdi på over 80.000 kr. Præmiepuljen indeholder kolde kontanter, koncert optrædener og live videoproduktioner. 

Som noget nyt i Band Battle 21, sidestilles de to kategorier både i antal deltagere, præmiestørrelse og spilletid på scenen. Derudover ønsker Skråen at nå ud til producer-orienterede sangskrivere, som har været underrepræsenteret tidligere år. 

Udskillelsesforløbet bliver også anderledes i 2021. Bestående af 3 runder, bliver feltet langsomt snævret ind hen over foråret. Fra sammenlagte 30 deltagere i runde et, til 12 deltagere i runde to, hvoraf til 6 artister skal spille til den tredje og afgørende runde…. den store Finale på Skråen som løber af stablen d. 15 maj. 

Uanset musikalsk genre har nordjyske musikere mulighed for at deltage i Band Battle. Har man skrevet en håndfuld gode sange i corona-isolation, er det NU at de skal se dagens lys. 

En Mand Stærk 2019

Fra d. 4. januar til og med d. 31. januar, kan bands og songwritere ansøge ved at indsende sin musik via en online ansøgningsportal. Der er ikke krav om kvaliteten af optagelsen som indsendes. Det vil sige at en smartphone optagelse godt kan bruges, så længe man kan høre hvad der foregår. 

Et udvalg af professionelle musikere og branchefolk vil siden lytte ansøgningerne igennem og udvælge årets deltagere. 

Band Battle 2021 er mere end en konkurrence. Skråen ønsker at finde så meget Nordjysk passion og talent som muligt samtidig med at styrke det nordjyske musikmiljø gennem koncerter, netværk, kompetencer og udvikling. Derfor arrangeres workshops og foredrag for de udvalgte i forårsperioden, i samarbejde med lokale aktører. 

Band Battle indebærer også muligheden for de deltagende at blive ”opdaget”. Igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm. 

Find ansøgningsportalen og mere information om Band Battle på Skråen.dk – Band Battle 2021 

Af tidligere vindere finder man bl.a. Rikke Thomsen, Ginne Marker, Angående Mig, SILI og Én Mand Stærk som blandt andet efterfølgende har spillet support for Dizzy Mizz Lizzy, Magtens Korridorer, Poul Krebs, Benal og mange andre på Skråen, til Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund. Så der er altså meget på spil! 

 

 

For mere information; kontakt Mark Kühn, tlf: 60651121, mark@skraaen.dk 

 

SILI der er tidligere vinder

Band Battle 2021 

Datooversigt 

1. Runde (15 bands + 15 songwritere) 

13/03: Bands 17/03: Songwriter 24/03: Songwriter 02/04: Bands 07/04: Songwriter 17/04: Bands 

2. Runde (6 bands + 6 songwritere) 

21/04: Songwriter 23/04: Bands 

3. Runde (3 bands + 3 songwritere) 

15/5: Finale