Design, dekor og dyrebare relationer

tekst Katrine Bagger | foto Johny Kristensen | Lokation Galerie Wolfsen

Loppefund, genbrug og gør-det-selv er nogle af fællesnævnerne hos de to veninder Bianca Dybro og Mette Helena, der er kendt fra ’Nybyggerne’. Deres unikke venskab er drevet af deres fælles passion for indretning, design og vintage loppefund.

Det hele startede med en notifikation på Mette Helenas telefon for fire år siden. Beskeden kom fra Bianca Dybro, og blev starten på et venskab, der syntes at være adskilt af geografi, men forenet af en fælles passion for genbrug og æstetik.

– Jeg husker, at der stod: ‘Hey, har du ikke hentet den der papkasse, jeg har sendt dig? Den ligger nede på posthuset’, siger Mette Helena.

– Ja, for jeg havde ikke fortalt dig om det, vel?, tilføjer Bianca.

– Nej! Jeg havde jo hverken fået notifikation eller påmindelse om, at der var kommet noget. Så du gav mig et pakkenummer, og så slæbte jeg den her kæmpe papkasse med hjem, fortsætter Mette Helena.

– Ja, den var stor, griner Bianca.

Mette Helena griner med;

– På det tidspunkt tænkte jeg nok mest, at det var lidt underligt, at en eller anden random dame i Jylland havde sendt mig en papkasse.

Siden da har relationen udviklet sig, og et hav af papkasser er blevet udvekslet mellem de to boligindretningsentusiaster. For influencer og TV-vært Mette Helena er Bianca Dybro nu ikke længere en ’random dame i Jylland’, men er blevet en af hendes tætteste veninder, som hun deler inspiration med og giver shout outs til i sine tøjprøvnings-videoer på Instagram.

– Jeg lagde jo mærke til, at mine følgere var meget interesseret i tøjet, og de ville også gerne eje det. Det var helt utroligt, at Bianca kunne finde alt det tøj og bare ville sende det til mig, fortæller Mette Helena.

Siden da er det ikke kun tøj, men også andre områder, som boligindretning, nips og interiør, de to kvinder har fundet fælles interesse og passion for. I dag rejser de ofte på tværs af landet mellem København og Aalborg for at undersøge alskens loppemarkeder og genbrugsforretninger. Til trods for, at deres indretning og stilistiske valg er forskellige – Bianca er til det lyse, minimalistiske og stilrene, mens Mette Helena til det farverige, kunstneriske og ekspressive – finder de to konstant inspiration og sparring hos hinanden.

Loppemarkeder, loppemarkeder, loppemarkeder

Med tiden har Bianca og Mette Helenas venskab udviklet sig til mere end bare et bånd mellem to mennesker – det er blevet et partnerskab, et fællesskab og en kilde til utrolig kreativitet og energi, som de to tager med sig på loppemarkeder landet over.

Design, genbrugsfund og loppemarkeder har spillet en afgørende rolle i denne udvikling, da det har været en fælles passion, der har forenet dem og givet dem utallige muligheder for at udforske deres kreative side sammen.

Selvom veninderne ikke havde mødt hinanden på daværende tidspunkt, har deres nysgerrighed og åbenhed overfor hinandens stilarter skabt et fundament, som ikke kun påvirker dem, men også en efterhånden stor gruppe af mennesker på tværs af Danmark.

Bianca Dybros indretning (foto privat)

Gennem årene har de delt utallige oplevelser med loppefund, designmøbler og kunstneriske elementer. Deres evne til at se skønhed i det usædvanlige har styrket deres venskab og inspireret deres indretning. Når de beskriver hinandens stilarter, kan man se, hvordan de formår at forene deres forskellige æstetiske udtryk på en harmonisk måde.

– Jeg har haft rigtig mange farver i mit hjem og skiftet ud, men det blev simpelthen for besværligt. Nu er alt lyst, så det hele passer sammen. Mette Helenas indretning passer jo også godt sammen, men det er på en anden måde. Der er meget kunst og designermøbler og nogle meget dyre ting, du har derhjemme, fortæller Bianca.

– Ja, jeg ved ikke lige, om det hele ligefrem er dyrt, griner Mette Helena.

– Bianca har jo en fornemmelse for god stil og gamle sager, og der er jo noget befriende over, at det hele er så hvidt og passer sammen. Hjemme ved mig, der drukner ting, hvor Bianca er bedre til at skille sig af med det igen.

Selvom boligindretning er meget forskellige hos de to, finder de meget inspiration i hinandens tilgange til æstetik og indretning, som de især bruger, når de tager i genbrugsbutikker og på loppemarkeder sammen landet over.

Tip til det gode fund

Bianca og Mette Helena har selvfølgelig en masse gode tips til at gøre et kup på et loppemarked eller i en genbrugsforretning.

– Gør det konsekvent og ofte. Det nytter ikke noget, at du kun kommer om lørdagen, hvor alle andre også kommer. De bedste dage at gå i genbrug i Aalborg og nærområdet er tirsdag og onsdag, fordi der er flest frivillige, og mest mulig opfyldning af nye ting. Men jeg gør det jo, fordi jeg synes det er skide sjovt. Det er jo skattejagt, starter Bianca.

– Hvis man spotter noget på et loppemarked, man gerne vil have, så synes jeg, at det kan betale sig at spørge ind til alle mulige andre ting på bordet først. Så forvirrer man sælgeren lidt i forhold til, hvad man er interesseret i – og de vil oftest tro, at det første du spørger om, er det, du er mest interesseret i, så det sætter de dyrest. Men det du spørger om senere, kan du måske få for en femmer, fortsætter Mette Helena.

Og så har en sund portion ’girl math’ aldrig skadet en god genbrugsjagt, mener Bianca.

– Nogle gange finder man noget i en genbrugsforretning, der koster lidt meget. Hvis jeg nu finder en trøje til 200 kroner, så kan jeg godt tænke, at det er lidt meget, men så finder jeg bare en masse ting til en femmer, så opvejer det for enhedsprisen, og så virker det lige pludselig ikke så dyrt alligevel, griner hun.

Sommerhusprojekt blev fundament til venskabet

Siden 2020 har Bianca og Mette Helena styrket deres venskab ved at dele idéer, projekter og glæden ved at finde unikke skatte på loppemarkeder og genbrugsbutikker. Deres fælles interesse for genbrug og vintage har ikke kun bragt dem tættere på hinanden, men har også åbnet døren for et utal af kreative muligheder, som de har udforsket sammen – og som især manifesterede sig, da Mette Helena købte et sommerhus på Sjælland, der med Biancas ord var ved at falde fra hinanden.

Og det kom hun til at gøre noget ved hurtigt. En arbejdsweekend blev til flere, og Mette Helena siger, at det nok ikke havde stået uden Biancas hjælp.

Mette Helenas indretning (foto privat)

– Det viser sig, at Bianca er det mest flittige menneske, jeg nogensinde har mødt. Du er simpelthen så arbejdsom og har en
helt utrolig energi til bare at få ting fra hånden. Men det var bare jordens dårligste køb. Alt skulle rives fra hinanden. Men takket være at Bianca kom hen i den arbejdsweekend blev det pludselig til et fællesprojekt.

– Og så kom der flere arbejdsweekender og folk til, tilføjer Bianca.

Samarbejdet omkring sommerhuset blev ikke kun en lejlighed til at forbedre et faldefærdigt hus, men også en mulighed for at styrke deres venskab og udforske deres fælles passion for indretning og design. Løbende blev der rekrutteret flere folk til projektet – blandt andet blev det høje antal af kvindelige medlemmer opvejet ved, at Mette Helena gik på jagt efter potentielle arbejdsmænd til sommerhusrenoveringen på Tinder.

– Jeg tror, der kom fem-ti stykker til den første arbejdsweekend, hvor alle hjalp til med at rive gulvet op. Om aftenen drak vi os fulde og havde en fest. Der er faktisk kommet et kærestepar, der har været sammen i et års tid nu, fra sommerhusgruppen, siger Bianca.

– Det var virkelig et unikt fællesskab, der opstod, siger Mette Helena.

– Jeg har altid drømt om at have sådan en kæmpe Beverly Hills-vennegruppe, og det har vi jo fået nu.

Det er tydeligt hos dem begge, at der ligger en stor passion og nysgerrighed for sådanne projekter, men det er også givende, når man deler det med nogen, og kan være med til at inspirere andre.

Fra Instagram til Jelling

Sommerhusrenoveringen blev ikke blot en praktisk opgave, men også en kreativ udfordring, som de to veninder omfavnede med åbne arme. Bianca blev hurtigt tovholder og såkaldt „sjakbajs“ for arbejdet med hendes evne til at organisere og motivere alle omkring sig.

– Altså nogen mener jo, det nærmest er en sekt, vi har lavet. Men vi er i hvert fald verdens bedste sekt, og der er plads til mange flere, udbryder Bianca med et smil.

– Vi er 30 mennesker, der skal afsted på Jelling festival, og det er alle de her mennesker, vi har lært at kende gennem Instagram og Tinder, og er kommet til lidt sporadisk henover de forskellige arbejdsweekender, som vi nu er i lejr med, fortæller Mette Helena.

Som fællesskabet nærmer sig næste destination, Jelling Musik-festivalen, er det med en følelse af samhørighed og glæde over de succeser, de har opnået sammen. Mens de måske slipper for malerpensler, hammer og søm for en stund, vil de stadig være forenet i deres kærlighed til musik, venskab og fællesskab.

For Mette Helena og Bianca handler det ikke kun om at renovere huse eller skabe det perfekte hjem – men om at skabe minder, dele glæder og styrke båndene mellem dem og deres venner. Som de fortsætter deres rejse, vil der altid være plads til flere i deres unikke og livlige fællesskab.

Endnu flere fund på skattekortet

I lyset af deres unikke rejse fra Instagram-bekendtskab og papkasser til uadskillelige veninder og genbrugspirater på skattejagt indenfor indretning og design, er det tydeligt, at Mette Helena og Bianca har skabt mere end bare et venskab. De har skabt et fællesskab, der inspirerer og motiverer ikke kun hinanden, men også deres følgere og venner fra hele landet og på sociale medier.

Gennem deres fælles passion for genbrug, loppemarkeder og design har de to veninder formået at skabe en kreativ oase, hvor selv de mest uventede skatte kan findes og værdsættes. Deres venskab er ikke blot et resultat af fælles interesser, men også af en dyb respekt og beundring for hinandens unikke stilarter og personligheder.

Som de fortsætter deres rejse sammen, ser fremtiden lys ud for Mette Helena og Bianca. Deres venskab og samarbejde er en konstant kilde til glæde, inspiration og kreativitet, og det er tydeligt, at deres bånd kun vil blive stærkere med tiden, og er med til at gøre en forskel for andre.

Som de siger, så er der plads til mange flere. Og med deres åbenhed, begejstring og kærlighed til genbrugskultur, design og gør-det-selv projekter er der ingen tvivl om, at deres fællesskab kun vil fortsætte med at vokse og blomstre i årene, der kommer.