Test af håndcreme fra ’Danmarks Dufte’

Tekst Christina Svendsen | Foto Danmarks Dufte

De fleste af os har nok brugt lidt mere håndsprit, end vi har været vant til i år. Det har slidt på hænderne og derfor er en god håndcreme uundværlig.

Vi har fået lov at teste fire varianter fra det lille firma Danmarks Dufte, der blev startet i 2018. Vi har fået cremerne tilsendt af firmaet.

Cremerne kommer i små tuber af 20 ml, hvilket er en passende størrelse, hvis man skal have dem med i tasken. De koster kr. 95,- stykket. Der er parfume i dem alle, og det er jo en smagssag om man har lyst til parfume i en creme. Jeg er normalt til det uparfumerede, men synes faktisk, at det er fire behagelige dufte. Ifølge firmaets hjemmeside er duftene inspireret den danske natur. Der er i alt fem duftserier, hvor vi har fået lov til at prøve håndcremerne fra fire af dem.

’Åbne vidder’

Straks man åbner for ’Åbne vidder’ kan man ane en duft, der minder om sommer ved den danske vestkyst. Den har nemlig en klar duft af havtorn, som jeg personligt rigtig godt kan lide. Duften er dog så kraftig, at den nok ikke er for alle. Selve cremen føles let og nem at smøre ind. Samtidig, så har den stadigvæk lidt fedme, som er god til vinterdage. Denne creme blev hurtigt min personlige favorit.

’Blæst og bølger’

Danmarks Dufte skriver selv, at ’Blæst og bølger’ er en unisexduft. Det vil jeg nu argumentere for, at de alle er, men lad det nu ligge. Cremen er en smule mere fedtet, men stadigvæk behagelig til daglig brug. Duften er lidt tungere uden at blive overvældende.

’Lyse nætter’

’Lyse nætter’ har en lidt mere sæbeagtig duft, og mindede mig om lufttørret sengetøj om sommeren. Den er neutral og kommer ikke i konflikt med eventuel parfume. Det er en behagelig let duft.

’Hygge’

’Hygge’ er den tungeste af de fire, hvor duften af musk er meget tydelig. Den er dog kombineret med lettere toner af birk og karamel, som gør den rigtig rar at have på. En rigtig god vinterduft.

Find cremerne på danmarksdufte.dk