Bag om ’Musik På Volden’

Tekst Anette Vedfald

Kvinden bag Musik på Volden, Helle Storch | Foto fra facebook

Helle Storch er en ildsjæl, der brænder for musik og frivilligt arbejde. Hun har derfor, sammen med et team af andre frivillige, banket et interessant arrangement på benene, som hedder ’Musik På Volden’. Det er en gratis koncert, der bliver afholdt i Klarup d. 2. juni med blandt andet Bryan Rice på plakaten. Men hvad er Musik på Volden og hvordan startede det? Det kan du blive klogere på lige her

Helle, hvem er du som person? 
– Jamen jeg er 44 år, og jeg arbejder til daglig som studiesekretær på Aalborg Universitet. Der ud over bor jeg i Klarup sammen med min mand Lars, min søn Magnus på 12 år samt vores hund Max. Vi har boet i Klarup i 18 år, men jeg kommer egentlig oprindeligt fra Øster Brønderslev. Jeg har altid været involveret i frivilligt arbejde, hvilket jeg også anser for værende meget vigtigt, når man bor i en lille by. Det er dét der får hjulene til at køre. Jeg har bl.a. for år tilbage været gymnastik instruktør i RKG Gymnastik for de helt små drenge og piger, men jeg har også siddet i Gymnastikudvalget. De sidste år har jeg desuden lagt meget frivilligt arbejde i RKG Fodbold i ungdomsafdelingen. Men ud over det er jeg jo så også tovholder på vores frivillige projekt, som hedder’ Musik På Volden’ Det er et arrangement, der har kørt siden 2014, men dog under et andet navn. Jeg har en stor interesse for musik, og det har jeg altid haft. Så derfor har jeg også startet et koncept, hvor jeg inviterer musikere og foredragsholdere hjem i min stue til små hyggelige intimkoncerter og foredrag. Jeg elsker at gøre noget, som ikke kun jeg selv får glæde af. Derfor deler jeg gerne med andre mennesker, og det føler jeg f.eks. at jeg kan gøre med de musikprojekter, som jeg har gang i. Det gør en forskel for mange forskellige mennesker, da jeg sørger for at vi får mindre kendte bands til at spille til vores fest, men også at de mere landskendte navne kommer ud i de små byer og spiller. De ville nok ikke ellers komme herud, hvis ikke jeg lavede dette projekt. Vi laver god reklame for små og store virksomheder, når de melder sig som sponsorer, og så inviterer vi alle foreninger i området til at blive en del af dagen ved at stille en bod op. Vi inviterer endvidere alle – både børn, voksne, ældre og gamle – til en dag fyldt med gratis koncerter. Med dette koncept kan alle være med, og det er særlig vigtigt for mig. Der er dog ikke hoppeborge osv. til festen, da jeg mener at børnene på denne dag skal lege sammen og lytte til den gode musik, der henvender sig både til børn og voksne. Det er her vi kan opdrage vores børn til at musik også bliver en vigtig del af deres liv.

Hvad er så ’Musik På Volden’, og hvorfor synes du at man skal komme og deltage?
– Det er første gang at konceptet hedder ’Musik På Volden’. Det er en GRATIS koncert, der afholdes hvert år den 1. lørdag i juni på Volden i Klarup. I år afholdes dagen lørdag den 2. juni fra kl. 14.00, og alle fra nær og fjern er velkomne.

– For det første synes jeg at man skal komme og have en hyggelig dag i dejlige omgivelser med masser af god musik. Men måske også for at høre nogle bands, som man normalt ikke ville tage til koncert med, fordi man skal betale for at komme ind. Men her er der mulighed for at udvide sin musiksmag ganske gratis. Ved at komme til koncerten støtter man desuden også et fantastisk projekt, der normalt ikke er muligt i en af de små oplandsbyer. Man støtter de lokale foreninger, og man møder naboer, venner og ja faktisk hele byen.

Hvem og hvad kan man opleve i løbet af dagen?
– Der vil være boder, hvor man kan købe slush-ice, chips og slik. Men der vil også være barer, hvor der kan købes diverse drikkevarer samt madboder med kaffe, te, kage og alt muligt til rigtig gode priser. Vi opfordrer derfor også til at mad og drikkevarer helst købes på pladsen, da det er her, at vi vil kunne få nogle indtægter ind til at betale de optrædende bands osv. Der vil desuden være boder med børneunderholdning, og udenfor pladsen vil der være ponyridning.

Vi starter dagen kl. 14.00 med at Kulturrådmand Mads Duedahl vil byde velkommen. Derefter bliver dagen styret af vores fantastiske konferencier, Andreas Hertz-Kendellen, som vi også havde glæden af som konferencier i 2017. Vi starter med lidt underholdning til børnene. Det er med lokale Michael Back kl. 14.05.

Klokken 15-16 går K-DeLuxe på scene, som også er et lokalt nordjysk band fra Frederikshavn. De har et meget bredt repertoire, og kan virkelig sætte gang i en fest.

Klokken 16 vil man blandt publikum kunne finde Trylle Thomas, som vil lave ballondyr til alle børnene.

Klokken 16.45-18.00 er det endnu en gang tid til musik på scenen, og denne gang er det endnu et nordjysk band; nemlig Øster Gasværk, som er et coverband der spiller Gasolin/Kim Larsen. Her kan jeg love jer for at der kommer gang i den.

Klokken 18.45-20.00 går fantastiske Bryan Rice på scenen, og jeg lover jer at han spiller alle hans store hits, så der bliver rig mulighed for at synge med.

Vi slutter festen med at Nikolaj og Piloterne går på scenen kl. 20.45, og de lukker og slukker festen med et brag. Hvem kan ikke huske den fantastiske rustne stemme fra 90’erne som bare holder så meget endnu.

Kl. 22.00 lukker pladsen og vi siger på gensyn lørdag den 1. juni 2019.

Hvordan startede ideen egentlig til denne event? Og hvad fik dig derefter til at gå i gang samt hvordan har du grebet det hele an?
– Jeg har som sagt altid haft en stor interesse for musik, og er derfor også taget til mange koncerter. Så det hele startede egentlig med, at jeg var så heldig i 2013 at vinde en stue-koncert med Rasmus Nøhr. Hans musik har betydet rigtig meget for mig i mange år. Der var dog ikke rigtigt nogen, der troede på at det kunne lade sig gøre at vinde stue-koncerten, men det gav mig bare endnu mere blod på tanden til at forsøge. Præmien blev indløst en varm april dag i 2014, hvor Rasmus skulle spille koncert på Skraaen om aftenen. Men inden koncerten i Aalborg var han så lige hjemme i vores stue og give den intim koncert, som jeg havde vundet i en aktion ved at samle penge ind blandt dem der ønskede at deltage. Det var en helt igennem vild, fantastisk og uvirkelig oplevelse. Den aften snakkede jeg også med Rasmus om at hans ’Danmark Dejligt’, som er et gratis koncert-koncept, burde komme til Klarup. Det var han positivt indstillet overfor. Så i efteråret 2014 havde jeg lavet en fast aftale med Rasmus om at vi skulle holde koncert på Volden i Klarup i juni 2015. I 2017 holdt vi vores anden koncert på Volden, og i år er det tredje gang at det løber af stablen, nu med vores eget koncept og navn – det er vi ret stolte af. Nu står vi nemlig på helt egne ben.

Ja, hvordan gik jeg i gang…jeg er et meget logisk tænkende menneske og meget struktureret. Så for mig handler det om at starte ved A og fortsætte til B osv. Så det gjorde jeg, og det kulminerede en varm juni lørdag i 2015.

Hvilke problematikker er du rendt ind i undervejs, og hvad har du lært af at være ansvarlig tovholder på projektet? Har du f.eks. nogle gange haft lyst til at give op? Hvis ja, hvordan motiverede du så dig selv til at blive ved?
– Jeg har lært rigtig meget af at være tovholder på projektet her, og man bliver jo klogere for hver gang. Jeg har aldrig haft lyst til at give op, fordi jeg brænder så meget for projektet, og har vist at det var det rigtige for mig. Så hvis jeg har mødt en ”lukket dør” et sted, så har min taktik været at finde en anden dør at åbne. Jeg ved, at der altid på den ene eller den anden måde findes løsninger derude. Hvis jeg nogle gange synes, at det hele går lidt op ad bakke, så tænker jeg på den følelse, som det fremkalder hos mig, når det hele bare klapper på selve dagen. Jeg har den helt rigtige mavefornemmelse med det her projekt, og jeg bruger rigtig mange frivillige timer på det, da det giver mig så meget energi og følelsen af at være på rette hylde.

Hvad er dine forventninger til selve dagen?
– Jeg håber på godt vejr, men det er jeg jo desværre ikke herre over. Der ud over har jeg en forventning om at se en masse glade mennesker – både børn, voksne, ældre og gamle der hygger sig sammen og nyder den gode musik og gode afslappede stemning.

Hvor mange regner du med kommer, og hvad er drømmescenariet?
– Vi håber på, at der kommer mellem 1500 og 2000 mennesker. Drømmescenariet ville være at der kom omkring 2500 mennesker. Men det vigtigste for mig er dog ikke antallet af gæster, men at dem der kommer, har en fantastisk dag og vil komme igen de kommende år.

Hvad drømmer du om af fremtidsudsigter for ’Musik På Volden’?
– Jeg håber at Musik På Volden fortsætter de næste 100 år. Det er et fantastisk koncept, der binder mennesker i alle aldersgrupper sammen på kryds og tværs i en verden, hvor vi i dag bliver mindre og mindre sociale. Så denne dag er med til at styrke det sociale på tværs af alle grupper i samfundet.

’Musik På Volden’ finder sted på Volden i Klarup fra klokken 14.00 til 22.00, og der kan læses om yderligere info på hjemmesiden www.musikpaavolden.dk

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.