6 tips: Sådan får du mere ud af din lønforhandling

Sponsoreret indhold

Når du går ind til en lønforhandling, er det vigtigt at være godt forberedt. Det er ikke kun lønnen, du kan forhandle om til en lønsamtale. Selvom det godt kunne lyde sådan. Du kan også tænke i andre personalegoder og alternativer til løn, inden du skal ind på chefens kontor. Vi har her samlet en række råd til dig, der gerne vil være lidt bedre til forhandle om din løn.

Sundhedsforsikring

En betalt sundhedsforsikring gavner ikke bare dig selv. En god sundhedsforsikring sikrer nemlig din chef, at de ansatte i virksomheden får den ønskede hjælp og behandling, når de ligger syge derhjemme eller er kommet til skade under fodboldkampen. Derfor hjælper en sundhedsforsikring dig og de andre ansatte med at komme hurtigere på benene igen og tilbage til en normal hverdag med fuldt tryk.

Kaffe, te og frugt

Er du træt af altid at skulle ind forbi din lokale dagligvarebutik for at købe bananer, æbler eller andet lækkert til den lange arbejdsdag. Udgangspunktet på din arbejdsplads er, at mad er en privat udgift, og det kan de da også have ret i. Men der er faktisk en regel, der siger, at de gerne må betale kaffe, te, kildevand og frugt til virksomhedens ansatte.

Det kan være den daglige kaffe eller te, du får, når du møder ind, eller det kan være et tilkøb af frugtordninger fra eksempelvis frugtkurven.dk. Lidt har også ret, og du skulle vide, hvor meget det betyder at have adgang til gratis frugt, te og kaffe på arbejdspladsen.

Hjemmearbejdsplads

Du kender måske ikke det dejlige ved at have en ugentlig hjemmearbejdsdag og ved måske slet ikke, om det er muligt på din arbejdsplads. Der er rigtig mange, der i dag har en ugentlig hjemmearbejdsdag. Er du også en af dem? Så er der ikke andet for end at spørge. Du kan højest få et nej, og så er den jo ikke længere. Det er bedre at spørge end at tie.

Fri telefon og internet

En stor udgift i dagens Danmark er telefon og internet, og der er ingen tvivl om, at vi vist allesammen gerne vil spare på den del. På samme tid er der også mange arbejdspladser, hvor det er et krav, at man bruger sin egen telefon. Det er derfor en god idé at forhøre dig hos din chef, om det kunne være noget, som arbejdspladsen er interesseret i at betale. Selvom det dog ikke er helt gratis for dig at lade arbejdspladsen betale, når du bruger din telefon eller dit internet privat, så sparer du nogle penge, hvis din chef går med på aftalen.

Parkering

Overvejer du næsten at cykle på arbejde, fordi du aldrig kan finde en parkeringsplads, og hvis du endelig gør, fordi du skal betale flere hundred kroner for at holde der en helt arbejdsdag? Du kan skattefrit få betalt din parkeringsplads, når parkeringen sker af hensyn til arbejdet. Prøv derfor at presse lidt til din chef, hvis du hver dag betaler mange penge for at parkere, mens du er på arbejde. Det er jo ikke en billig udgift, og det er da bestemt en udgift, som du hellere vil være foruden.

Personalesammenkomster

Kan du godt lide at fejre med dine kollegaer, når der er noget at fejre? Det kan både være en årlig julefrokost, sommerfest eller en anden form for firmafest. Næsten lige meget hvilken form for arrangement, der er tale om, er det et personalegode. Kommer det derimod til at omhandle rejser eller weekendture, så er du selvfølgelig tvunget til at betale skat af personalegoden.