Bæredygtig boliginteriør hitter

Boligtema | LÜBECH LIVING (reklame)

Annonce – Det startede med allergivenlige lys og møbler af genbrugstræ i 2009, og i 2010 skabte Lübech Living sit eget brand oohh. Det blev starten på et eventyr med design af bæredygtigt interiør. I dag består kollektionen af interiør i mange smukke og spændende materialer og designs

Lübech Living, der holder til i Aalborg, er blandt de danske interiør- og designvirksomheder, der har været med helt fra start, da verden begyndte at interessere sig for bæredygtighed. Bag Lübech Living står parret Susanne og Søren Lübech, og de ønsker at være med til at sætte større fokus på bæredygtige interiør-produkter.

I 2011 præsenterede de deres første blomsterpotter i genbrugspapir og i dag har Lübech Living skabt et univers af håndlavede designvarer, der er fremstillet under bæredygtige forhold og i genbrugs- og naturmaterialer som papir, plast, glas, træ, læder og keramik produceret ved hjælp af solenergi.

Sortimentet tæller alt fra vaser, kurve og tasker til smykker, sæbe og deres kendte rene allergivenlige Vance Kitira stearinlys. Lysene er testet fri for nogen form for kræftfremkaldende stoffer. Og kunderne elsker de lange brændetimer, renheden og deres unikke skær.

– Bæredygtighed har stor betydning for både Søren og jeg – både i forhold til materialevalg og i vores produktion. Det vigtigste for os er, at vi aldrig går på kompromis med design og funktionalitet. Jeg er stærkt inspireret af arkitektur og naturen. Linjer, niveauer og strukturer i forskellige materialer har altid inspireret mig meget. Naturen er kommet til mig i mit voksenliv, hvor jeg har fundet en ro heri og virkelig er begyndt at forstå alvoren i at værne om den. Mit motto er ’Når vi kan udvikle på en miljørigtig måde, skal vi gøre det – vi skal ikke blot tage den lette løsning’. Vi burde alle gøre en ekstra indsats og stræbe efter at skabe miljørigtige produkter og benytte en bæredygtig produktion, fortæller Susanne, der er designeren hos Lübech Living.

Susanne fortæller, at det bæredygtige fokus af og til kan gøre processerne besværlige, men det afholder ikke hende og ægtemanden Søren for at tage ansvar.

– Har man mulighed for at producere på en mere skånsom måde for miljøet, bør man gøre det, smiler hun.

– Jo mere fokus der bliver sat på bæredygtighed i branchen, jo hurtigere sker udviklingen, og jo lettere bliver det.

DET ER HOT AT TÆNKE PÅ MILJØET

Fra begyndelsen har missionen været at vise verden at boliginteriør kan være både bæredygtig og smukt. Det er blevet populært at vise omtanke og det er populært at have fingeren pulsen med de nyeste trends – bæredygtighed er hot. Det er blevet mere hot at være den, der tør! Tør have sin egen stil, tør at købe ’skævt’ ind. Det er blevet populært at have interiør med sjæl, hvor der er plads til forundring for øjet, der ser.

– Vi kræver mere af vores produkter end tidligere. En vase er ikke bare en vase, et stearinlys er ikke bare et lys osv. Det er blevet vigtigt for folk at vise, at man tager stilling og har undersøgt baggrundsinformationen, fortæller Søren.

ALT MED OMTANKE

– Vi har fokus på bæredygtighed hele vejen rundt, fordi vi mener det er vigtigt at passe godt på vores klima, fortsætter Susanne. Vi arbejder meget bevidst, og i forbindelse med hvert design gør vi os ekstra tanker om miljøet og de sociale forhold. Vi har fokus på håndarbejde kontra traditionel fabriksproduktion.

Søren fortæller;
- Vi samarbejder med socialt udsatte befolkningsgrupper og det er i samarbejde med disse grupper, vi producere produkter med en unik historie, masser af sjæl og med et socialt miljørigtig formål. Ægteparret er, forståeligt, meget stolte af deres produkter og den opmærksomhed de møder rundt om hos kunder både i ind- og udland.

Forbrugerne er vilde med bæredygtighed i boligindretning, men detailhandlen i Aalborg har desværre ikke taget det fulde spring endnu. Der er lidt bæredygtigt interiør på hylderne, men budskabet i butikkerne er ikke tydeligt nok til at fortælle forbrugeren om de mange spændende muligheder, der findes. For at give kunderne det store overblik og muligheden for at vælge og finde inspiration i det bæredygtige univers har Lübech Living åbnet webshoppen www.oohhliving.dk.

– Det, der er fælles for alle vores produkter, er at de er nøje udvalgte på grund af deres særlige fokus på bæredygtighed og naturlige materialer. Vi elsker produkter med en unik historie bag sig, som er med til at give dem en ekstra værdi, siger Søren og Susanne.