Ny aftale skal styrke det grønne arbejdsmarked

PRESSEMEDDELELSE: AKKC og NBE

Stærkt nordjysk erhvervsnetværk og Professionshøjskolen UCN går sammen om at uddanne fremtidens medarbejdere.

Omstillingen til en grønnere fremtid kræver i stigende grad de rette medarbejdere til at løse opgaverne. Derfor indleder Professionshøjskolen UCN og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) nu et nyt samarbejde inden for udviklings- og bæredygtighedsområdet.

  • Som erhvervsnetværk har vi stor viden om, hvad der rør sig i de nordjyske virksomheder, når det gælder den grønne omstilling. Vi ved samtidig, hvilke kompetencer og færdigheder, virksomhederne i stadigt stigende grad efterspørger, for at kunne understøtte den udvikling. Den viden vil vi meget gerne dele med UCN, som står for at uddanne nogle af fremtidens grønne medarbejdere, siger Kim Nørgaard Nielsen, formand for NBE og produktionschef ved MAN Energy Solutions.

Han tilføjer, at han håber, aftalen kan bringe de to parter tættere på hinanden, og at man løbende vil evaluere indhold og udbytte af samarbejdet.

Hos UCN glæder man sig over de nye muligheder og forventer, at man blandt andet kan udnytte NBE’s store erfaring i forbindelse med Akademiuddannelsen i Bæredygtighed og Grøn omstilling. På denne deltidsuddannelse bliver medarbejdere netop opkvalificeret med viden om f.eks. ESG-rapportering, udarbejdelse af klimaregnskaber, og hvordan grøn omstilling kan foregå i praksis.

  • Samarbejdet flugter med UCN’s strategi om at understøtte udviklingen inden for bæredygtighed og grøn omstilling i Nordjylland. Her spiller uddannelse en nøglerolle, for vi får brug for at opkvalificere rigtig mange medarbejdere i de små og mellemstore virksomheder, så endnu flere medarbejdere kan bidrage til at mindske klima- og miljøbelastningen, siger Thomas Kastrup-Larsen, direktør for UCN Erhverv.

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark har knap 120 medlemmer og er et samarbejde mellem nordjyske virksomheder, kommuner, Region Nordjylland og Aalborg Universitet.