Anmeldelse: Karma Sushi

Af Laura Sahl

 

 

Sushi er noget flere og flere elsker, og jeg er bestemt en af dem! Jeg har dog haft “kedelige” oplevelser med denne spise. De forskellige slags rå fisk, skal simpelthen være helt friske og af god kvalitet. Derfor var jeg spændt, på mit besøg på Karma Sushi i Aalborg.
Here it goes!

Vi bliver mødt af et venligt personale og selve køkkenet, er åbent, så man kan sidde og se på arbejdsgangen, noget jeg synes er hyggeligt og skaber god stemning. Vi får et lille bord ved vinduet, der var ikke meget plads, men det gik.

Maden vi skulle have, var udvalgt fra kokken, hvilket jeg altid synes er spændende, og så får man muligheden for at prøve noget helt nyt.
Vi fik små forskellige forretter, og selve “hovedretten” var sushi. Det var jeg stor fan af, da vi på denne måde fik tid til at nyde de små retter, og aftenen blev lang og mere hyggelig.

Cocktails

Vi startede med at få to forskellige cocktails. Vi fik en: Hana, med cointreau og kirsebær, den var skøn i smagen, dejlig syre og perfekt sødme. Den anden var en: Fuji med rambutan og agurk, jeg manglede lidt syre i den, da rambutan er meget neutral i smagen.

Forret

Den første servering bestod af to små forretter, som vi valgte at dele. Den ene ret bestod af: avocado creme, frisk avocado, rå kammusling og lidt crunch. Det var en skøn ret med fedme og rigtig god sammenhæng mellem elementerne. Den anden bestod af: kammusling sashimi med jalapeño marinade, toppet med tomat og østersurt. Der var smæk på syren, hvilket næsten var lidt i overkanten, op i mod den meget sarte kammusling. Men spændende med en anderledes sashimi.

Den anden servering, var et pocheret æg med sød reje, crunch og frisk karse. Det fungerede rigtig godt med den flydende æggeblomme, der nærmest blev en cremet sauce til de søde rejer. Bestemt ikke sidste gang, den ret skal prøves.

Karma sushi anmeldelse

Hovedret

Efter nogle dejlige små retter, glædede vi os til en omgang sushi! Vi fik serveret en hvidvin: Sauvignon blanc, Vavasour fra New Zealand. Dejlig smag af hyldeblomst, god syre og sødme, den passede rigtig godt til sushi.

Der kom små fade ind på bordet med en masse smukke farver. Vi fik 4 forskellige slags:

  • Surf n’ turf: hummer og daikon, toppet med oksekød 
  • Hummer+kaviar?: Jomfruhummer toppet med friske jomfruhummer, avocado, flamberet hummer mayo og chips af lotusrod. Vi fik dog ikke kaviar på vores.
  • Karma Crunch: Tempurareje, avocado, toppet med chilimayo og karse.
  • Umeboshi: Grillet torsk, kartoffel og karse. 

Deres sushi er virkelig lækker! Det er klart det bedste sushi, jeg har fået her i Aalborg. De har en god tankegang omkring deres sushi, de er nytænkende, og man får en smagsoplevelse for hvert stykke man spiser. Stykkerne var fyldt med massere af smag, dog synes jeg, at umeboshi’en med torsk og kartoffel, var meget neutral i smagen, endda lidt tør, den kunne jeg godt have været foruden. Derudover er det en god detalje, at de laver deres egen soya, og selv sylter deres ingefær. De laver også hjemmesyltet gulerødder, hvilket er dejligt, hvis man synes ingefær er for stærk.

Karma Sushi

Konklusion

Hele oplevelsen var rigtig dejlig! Karma Sushi, er en god sushi restaurant, med fokus på gode råvarer og spændende smage. Et sted, vi meget gerne kommer igen. Der var små detaljer der manglede, derfor giver jeg 5 kokkehuer. Men en stor anbefaling herfra!

Du finder Karma Sushi på adressen Ved Stranden 22, 9000 Aalborg