Anmeldelse: Danmarkspremiere på hitmusicalen ’Jersey Boys’

tekst KIRSTINE MARIE NIELSEN | foto PRESSE

I sidste uge var APPETIZE inviteret til premieren på musicalen ‘Jersey Boys’ i Tivolis koncertsal. Musicalen kommer til Aalborg i december, hvor AKKC lægger scene til den storslåede forestilling.

Anmeldelse: Fire unge mænd fra New Jersey, smukke kvinder, venskaber og livet i en musikverden, som er konkurrencepræget og rå. Det er nogle af de elementer, musicalen præsenterer, når vi følger 60’er boybandet Frankie Valli and The Four Seasons’ vej til toppen.

‘Jersey Boys’ fortæller historien om fire unge mænd fra New Jersey, der kommer fra ingenting, men kæmper for at blive den næste store hitgruppe. Vi præsenteres for det ene hit efter det andet, også numre hvor man sidder med tanken “Er det virkelig Frankie Valli and The Four Seasons, der har lavet den?”.

Som den første træder Johannes Nymark ud på scenen som Tommy DeVito. Med dramatik i stemmen starter han forestillingen og salen falder til ro. Tommy DeVito er gruppens bad boy, og Johannes Nymark formår at fylde rollen med en rå attitude, der efterlader publikum med følelsen af, at regler faktisk er til for at blive brudt.

Johannes Nymark får selskab af den talentfulde Mikkel Hoé Knudsen i rollen som Frankie Valli, der til perfektion rammer de højeste facetter og den specielle lyd, som Frankie Valli er kendt for. Ud over den fabelagtige stemme, så sidder Mikkel Hoé Knudsens skuespil også lige i skabet – Han berører publikum dybt, når Frankie i anden akt rammes af en stor personlig tragedie.

Søren Torpegaard er overbevisende som Bob Guardia, der er gruppens sangskriver og Frankie Vallis tætteste ven. Med en stræben efter succes formår Guardia at skrive hit efter hit, som skyder boybandet mod toppen. Gruppens sidste medlem, Nick Matti, spilles af Jesper Paasch, som tilfører en masse humor og formår at få publikum til at græde af grin og eksplodere i klapsalver, der regner ned over ham i specielt anden akt.

Når vi træder længere ind bag den polerede facade, møder vi kriminalitet, intriger og magtkampe. Et liv i rampelyset kan være hårdt, og førte til den langsomme opløsning af det populære boyband. Disse aspekter trækkes langsomt ind i fortællingen, og giver publikum et nyt syn på gruppens medlemmer.

Jersey Boys var, foruden deres særlige lyd, kendt for en stor præcision i deres koreografier og det ikoniske 60’er look, som er genskabt til UG i denne opsætning. Koordination, præcision og stil præger forestillingen, hvor skuespillerne har taget gruppens sjæl til sig og fremfører deres største hits med troværdighed.

Forestillingen kulminerer med gruppens megahit ‘Can’t Take My Eyes Off You’, hvor både skuespillere og publikum denne aften eksploderede i det ikoniske omkvæd centreret om teksten ‘I love you baby’. Klapsalverne ville ingen ende tage, og det var tydeligt at se, at castet var både berørte og stolte over den flotte modtagelse.

Der er ingen tvivl om, at musicalen fortjener 6 stjerner, så glæd dig til forestillingerne i Aalborg.

APPETIZE var inviteret på pressetur af Aalborg Kultur og Kongres Center