Aalborg Teater åbner 6. maj med to danmarkspremierer

pressemeddelelse / Aalborg Teater

Når Aalborg Teater åbner for publikum igen 6. maj, bliver det med intet mindre end to Danmarkspremierer. Nyskrevet dansk dramatik fra en af vores stærkeste nye dramatikere på Lille Scene og en rejse i den danske sangskat på Store Scene.

 

Aalborg Teater har under hele lockdown perioden været særdeles aktive med live streaminger af premiererne på Herman Bangs klassiker Tine på Store Scene samt De skønne dage i Aranjuez af nobelprismodtageren Peter Handke på Lille Scene. Derudover har der været forestillingerne Jeg har skudt mig selv for sidste gang på AAT Stream.
Alle streamede aktiviteter er blevet modtaget med stor glæde hos publikum over hele landet, og at der i den grad er opstået en kultursult i Danmark, viser den lovestorm som Aalborg Teater er blevet mødt med.

Samtidig med de mange streamede aktiviteter er der desuden blevet prøvet flittigt på både Store og Lille Scene, arbejdet på værksteder, således er alt klar til den længe ventede åbning af teatret.


Ny dansk dramatik fra en af Danmarks skarpeste dramatikere
På selve åbningsdagen 6. maj har Aalborg Teater Danmarkspremiere på forestillingen Kød, skrevet af en af Danmarks skarpeste og mest markante dramatikere Thomas Markmann.

Kød re et hæsblæsende og vildt stykke nu dansk dramatik, der stiller publikum spørgsmålet: ”Hvordan vil du have det, hvis det var dig, der var svinet?”
Sissel og Johan mødes til en fest, hvor kødet steger, så fedtet flyder, og kød indtages i rå mængder. Sissel og Johan får gennem stegeosen hurtigt et godt øje ti hinanden, stikker af og – møder en talende gris. Er de så fulde? Er det Sissel, der er skør, når hun vil have den med hjem, eller er det Johan, der er hjerteløs, når han ikke vil? I hvert fald finder de alle tre hjem i lejligheden, og nu begynder svineriet at tage fart. Det er slet ikke så let at være gris i et land, hvor der årligt slagtes knap 20 millioner svin.

Efter succesforestillingerne Beton og Drengen der ville være vægtløs sætter Thomas Markmannnu tænderne i det kød, vi næsten alle spiser, men hvis produktionsproces ingen vil høre om…

Kød iscenesættes af Martin Nyborg og i forestillingen medvirker Kathrine Høj Andersen, Lars Topp Thomsen, Camilla Gjelstrup Steffen Berenthz Eriksen, Marcus Gad Johansen og Jacob Moth-Poulsen.

På rejse i den danske sangskat
På Store Scene tager skuespillerne publikum med på en helt fantastisk rejse ind i den danske sangskat i Teaterkoncerten Drømte mig en drøm.
Med Teaterkoncerten Drømte mig en drøm dyrker vi vores fælles glæde ved at lytte, genlytte og genfortrylles af den danske sangskal, som gennem generationer, op- og nedture, krigs- og fredstider har bundet os sammen – og igen har gjort det, det sidste år.

Den danske sangskat lever, ånder og udvikler sig i os alle, uanset om vi er alene, sammen med andre, synger med på musikken i radioen, er i skolen eller på jobbet. Fra vi er helt små, lærer sangen os sproget at kende og får os til at falde til ro og i søvn. I skolen, på højskolen og i andre fællesskaber lærer vi gennem sangen om kendte og ukendte egne af vores land og den store verden. Sangen rører os, rykker os sammen, minder os om sammenhænge større end os selv. Vi får samme puls, samme åndedræt, og mærker med krop og sjæl, at vi hører til noget – en hjemstavn, en tradition – en nation. Intet andet kan gøre det samme, på bare få minutter.

Med stor kærlighed og nysgerrighed er instruktør Jacob Schokking gået på opdagelse i den smukke danske sangskat i alt fra arbejdersange over årstidssange til sange, der hylder ungdommen i al sin mangfoldighed. Resultatet af denne higen og søgen er blevet en storslået og visuel unik teaterkoncert, der præsenterer kendte sange i nye fortolkninger, glemte og ikke længere kendte sange, nye sange.

I Teaterkoncerten Drømte mig en drøm medvirker Line Nørholt, Bolette Nørregaard Bang, Marie Knudsen Fogh, Karla Rosendahl, Østen Borre Simonsen, Evrim Benli, Ferdinand Falsen Hiis og Sebastian Henry Aagaard Williams.

Teaterkoncerten Drømte mig en drøm har Danmarkspremiere 8. maj 2021.