100 unge sendes til søs

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Kommune - Foto: Lars Horn

Når den store internationale kapsejlads, The Tall Ships Races, for sejlskibe vender tilbage til Aalborg for sjette gang i sommeren 2022, så bliver det helt sikkert en stor folkefest. I Aalborg forventer man omkring 750.000 publikummer. Men det bliver også en hel speciel sommer for 100 unge mennesker, som Aalborg Kommune kan sende afsted til søs med hjælp fra en stor donation fra A.P. Møller Fonden.

The Tall Ships Races har i alle de år, det har været afviklet med skiftende værtshavne, haft det primære formål at udbrede kendskabet til sejlads blandt unge mennesker mellem 15 og 25 år.

Med en donation på kr. 500.000 fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan The Tall Ships Races Aalborg nu nå målet om at sende 100 unge mennesker på en livsforandrende dannelsesrejse, der vil være med dem resten af livet.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er meget glad for donationen.

”Vi er meget taknemmelige for den store donation fra A.P. Møller Fonden. Det betyder rigtig meget for arrangementet og Aalborg. Pengene skal bruges til at realisere traineeprogrammet i forbindelse med The Tall Ships Races 2022 i Aalborg. Her sender vi 100 unge mellem 15 og 25 år ud på en oplevelse for livet, når de skal ombord på sejlskib og være med på sejladsen fra Antwerpen til Aalborg.”

Aalborg er sluthavn for The Tall Ships Races 2022.

”De unge får en unik oplevelse, da sejladsen sluttes af med indsejlingen til Aalborg, hvor vi vil være klar til at byde dem velkommen hjem. De får også mulighed for at opleve The Tall Ships Races i Aalborg på nærmeste hold, da de skal blive ombord inden den 6. august, og deltage i de mange crewaktiviteter, mens skibene ligger til kaj,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

De unge deltagende trainees vil alle blive indført i de mange gøremål, der er ombord på et sejlskib. De vil i 14 dage være en del af mandskabet og være med til at sætte sejl, skrubbe dæk, lave mad og så videre.

Aalborg er for 6. gang vært for The Tall Ships Races fra den 4. – 7. august 2022. Foruden Aalborg, der er sluthavn, er Esbjerg, Harlingen og Antwerpen alle værtshavne.