Nu skal Nordjyllands mest inspirerende kvinde kåres: Her er de nominerede til Kammaprisen 2020

Tekst og Foto Louise Dybbro

Den 6. november 2020 uddeles Kammaprisen for første gang til Nordjyllands mest inspirerende kvinde. I alt 121 kvinder er blevet indstillet til prisen, som efterfølgende er blevet skåret ned til 50 semifinalister, der er i spil til at blive kåret som Årets Kammakvinde.

Kammaprisen er nu et skridt nærmere kåringen af Nordjyllands mest inspirerende kvinde, som løber af stablen den 6. november 2020. I alt 121 nordjyske kvinder er blevet indstillet til den nystiftede pris, hvorefter feltet er blevet vurderet og skåret ned til 50 kvinder, som har mulighed for at vinde Kammaprisen 2020.

Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange indstillinger og få øjnene op for både kendte og nye ansigter undervejs, hvilket er lige præcis det, som prisen handler om; at anerkende og skabe synlighed omkring de seje kvinder i Nordjylland, der hver dag engagerer sig og gør en positiv forskel, fortæller Maja Torp, der foruden at være medstifter af Kammaprisen er byrådsmedlem og leder i Aalborg Kommune.

Fremtræden jury skal udvælge finalister

Det er nu op til Kammaprisens jury, hvem af de udvalgte semifinalister der går videre til finalen den 6. november. Juryen skal udvælge i alt fem finalister, der skal dyste om den prestigefyldte titel som Årets Kammakvinde 2020.

Vi har i juryen modtaget en topkvalificeret liste med en lang række stærke, intelligente og modige kvinder, som alle på hver deres måde lever op til Kammaprisens kriterier. Nu venter et stort arbejde med henblik på at få indsnævret feltet til fem kandidater, og jeg ser frem til at bidrage til denne proces sammen med de øvrige jurymedlemmer, udtaler Rikke Christoffersen, direktør for Aalborg Handelsskole og juryformand for Kammaprisen 2020.

De øvrige jurymedlemmer består af Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus, serieiværksætter Mads Peter Veiby, direktør for AaB Thomas Bælum, direktør for Aalborg Portland Michael Lundsgaard Thomsen samt politidirektør for Nordjyllands politi Anne Marie Svendsen og direktør for Invest in Aalborg Catharina Engqvist.

Vinderen af Kammaprisen 2020 kan se frem til en regulær gaveregn sponsoreret af en række af byens lokale erhvervsdrivende. Hovedpræmien er sponsoreret af House of Wellness, og Retreat Yourself og indeholder et retreat for to til Andalusien med meditation, yoga og skønhedsbehandlinger til en samlet værdi af 30.000 kr.

Kammaprisen drives udelukkende af frivillige kræfter, så vi er både glade og taknemmelige for den store opbakning, vi har oplevet til initiativet fra borgere og det lokale erhvervsliv. Det vidner om, at det er et emne, der optager og samler folk i disse tider – mænd såvel som kvinder, lyder det fra medstifter af Kammaprisen Karina Burgdorff Jensen.

De fem finalister vil desuden modtage gavekort til House of Wellness samt udvalgte vine fra Quist Vine, mens seerne kan se frem til lækre konkurrencer med præmier fra bl.a. Salling i løbet af aftenen.

Kammaprisen uddeles for første gang den 6. november 2020 fra Musikkens Hus med journalist og tidligere nyhedsvært på TV 2 Nord Helene Gottschalk som vært. Af hensyn til corona vil showet blive streamet online, hvor finalister og øvrige interesserede kan følge begivenheden live i trygge rammer.

Nominerede til Kammaprisen 2020 i alfabetisk rækkefølge:

 1. Ann Marie Søborg Karkov,
  – CEO
 2. Anne Mette Frost
  – Ejer hos Anne Mette Frost Holding. Ejendomsudvikling
 3. Anne Stavnskær Pedersen
  – Head of UCN Innovation
 4. Ann-Louise Aasted
  – Owner Luksusbaby A/S
 5. Barikan Ismaeeli Solecki
  – Foredragsholder, underviser Aalborg University Business School
 6. Bente Graversen
  – Direktør, Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune
 7. Cecilie Villadsen
  – CEO hos Americandreams & by Dreams
 8. Charlotte Balling
  – HR / Ansvarlig for Bæredygtig Udvikling / Partner hos eco2LIGHT A/S
 9. Christina Ørskov
  – Owner and Director at Orskov Yard
 10. Diana Sørensen

– Direktør Nordjyllands Beredskab

 1. Dorte Stiggaard
  Director of Innovation, SVP – Aalborg University
 2. Dorte Trøjgaard
  Salgsdirektør, Sanistål A/S
 3. Eva Hyldgaard
  Hyldgaard & Larsen, Direktør og medejer
 4. Frida Tarp
  Virksomheds- og iværksætterrådgivning I BusinessAalborg
 5. Hanne Juul
  Økonomidirektør i Kongerslev Kalk
 6. Hanne Kræn
  Byudvikler, A. Enggaard
 7. Helle Parmo
  Co Creator & Co-Owner @Pargaard
 8. Henriette Schultz Hansen
  Studentermedhjælper, AndersenB2B Aps
 9. Jacqueline Taul
  Hoteldirektør hos Slotshotellet Aalborg
 10. Jane Rygaard Pedersen
  Head of Dedicated Wireless Networks at Nokia
 11. Janni Nyby
  Ledelses- og organisationskonsulent, Aalborg Kommune / kunstner
 12. Johanne Bugge
  Indehaver, Johanne Bugge
 13. Johanne Mosgaard
  Kogebogsforfatter & entrepreneur
 14. Karen Melchior Jensen
  Indehaver, Pulse Consult
 15. Kathrine Skovsgaard
  Motivational Speaker & Podcaster at KathrineSkovsgaard
 16. Kirsten Sværke
  Projektleder hos Aktivitets- og Rådgivningscenter Nordjylland
 17. Kirstine Holm
  Founder of Crossdance / Dance fitness
 18. Kit Sørensen
  Kunstformidler, Forfatter i Royal Blue
 19. Kristin Assaad
  Founder & CEO i LegalUp