Velkommen til Østeråparken

Reklame | DEAS

Nu får Aalborgs spirende bæredygtige bydel Godsbanen 200 “grønne” lejligheder

Byudvikling og nybyggeri præger for tiden de store byer i Danmark, og i de seneste år har Godsbanen i Aalborg som led i den udvikling været under bebyggelse. Nyetablerede udlejningsejendomme er derfor skudt op for bl.a. at kunne afhjælpe efterspørgslen fra Aalborgs mange tilflyttere. Første spadestik til et af de mere ambitiøse byggeprojekter i området blev taget af Lærernes Pension, da pensionsselskabet tilbage i juli 2016 meldte ud, at de ville investere mere end 300 mio. kr. i opførelsen af 200 grønne, klima- og energivenlige lejeboliger under navnet Østeråparken.

Miljøvenlige lejemål med fokus på klimatilpasning

Byggeriet er kommet langt siden da, og i foråret 2018 står de første lejligheder klar til indflytning. I projektet har Lærernes Pension valgt at indrette de 200 boliger, så de er miljøvenlige og har fokus på rekreative områder samt klimatilpasning.

Det betyder konkret, at der er etableret solceller på bygningens sedumtage, hvilket bidrager til at give miljøvenlig strøm til bebyggelsen. Der er også etableret grønne bede på ejendommens udearealer, der kan opsamle vand fra skybrud og hjælpe til at forhindre oversvømmelse ved at føre regnen ud i åbne vandkanaler. Boligerne udstyres med energivenlige hvidevarer, og til boligerne hører grønne fællesarealer, der bidrager til en fantastisk udsigt.

Ejendomsforvaltningsselskabet DEAS, der er førende inden for administration og drift af ejendomme, har fået til opgave at finde lejere til de 200 nye lejemål på Godsbanen. Lasse Rüsz er udlejningschef i DEAS, og han forventer, at der vil være et interessefællesskab omkring bæredygtighed i Østeråparken.

– Fra Aalborg Kommune har der fra start været fokus på bæredygtighed i byudviklingen omkring Godsbanen, og Lærernes Pensions nybyggeri matcher derfor visionen for området. Samtidig er bæredygtighed, energi og klima på dagsordenen både i ejendomsbranchen, på den politiske arena og i danskernes bevidsthed, og derfor tror vi på, at de grønne boliger vil være et attraktivt tilbud for bl.a. den miljøbevidste forbruger, siger Lasse Rüsz.

Østeråparken byder på et grønt gårdmiljø, der vender ud mod åløbet, idet Østerå inden for en kortere tidshorisont vil blive fritlagt. Foreningen mellem natur og by vil være et af byggeriets kendetegn, og for børn vil der være en legeplads med klatrestativ og berlinergynger.

– Boligerne er opført i en høj kvalitet og bygger på en miljørigtig tilgang. Samtlige lejligheder har altan eller terrasse samt indbyggede skabe og indeholder alle de moderne funktioner, som beboere og familier i dag efterspørger, siger Lasse Rüsz.

Konkurrencedygtige kvadratmeterpriser

Lejlighederne i Østeråparken er på mellem 40-95 m2 fordelt på to til tre værelser. Prismæssigt ligger huslejen på mellem 4.750 kr. og 10.000 kr. om måneden.

Hver søndag siden den 29. oktober 2017 har DEAS holdt åbent hus i to færdige prøvelejligheder, og interessen har her været stor fra potentielle lejere.

– De fleste kan være med på huslejeniveauet i Østeråparken, og lejlighedernes størrelse gør boligerne attraktive for både familier, par og singler. Det betyder, at byggeriet som helhed rammer markedet bredt, og derfor er vores forventninger i forhold til udlejningen også positive, siger Lasse Rüsz, udlejningschef i DEAS.

Han understreger, at der er tale om et byggeri af høj kvalitet opført med kvalitetsmaterialer.

– Hele byggeriet bærer præg af, at Lærernes Pension er meget omhyggelige, når de opfører ejendomme. Det er kvalitetsbyggeri, der kan holde niveauet de næste mange år, siger Lasse Rüsz.

Investorerne fokuserer på Aalborg

Med Østeråparken er det første gang, Lærernes Pension opfører udlejningsboliger i Aalborg. Det er de imidlertid ikke ene om, og 2017 har budt på flere nyopførte udlejningsejendomme i Aalborgs byudviklingsområder. Områderne drejer sig ud over Godsbanen om Eternitten samt havnefronterne på Aalborg- og Nørresundbysiden af Limfjorden.

– Af de fire områder ligger Godsbanen meget centralt. Det gør beliggenheden af boligerne attraktiv, fordi man får mulighed for at bo midt i byen, samtidig med at man får herlighedsværdien foræret i form af de grønne og rekreative områder, siger Lasse Rüsz.

Udlejningschefen peger på, at Aalborg hvert år har en del tilflyttere, hvilket understøtter behovet for flere boliger og dermed investeringer. Men i sig selv har Aalborg også formået at placere sig på landkortet som en by, som flere og flere nordjyder ønsker at forblive boende i.

– Aalborg en attraktiv by med bl.a. et universitet og et stort sygehus. Det gør, at flere indbyggere i og omkring Aalborg gerne vil blive boende i stedet for at flytte til de andre større byer i landet, siger Lasse Rüsz.

Bo til leje i Østeråparken

Hver søndag fra kl. 11 – 12 er der åbent hus på Åparken 18, 4. sal, Lejlighed 4, og på 1. sal, Lejlighed 2, 9000 Aalborg.

Læs mere om Østeråparkens planer, priser, arkitektur mm. på www.østeråparken.dk

 

Se flere billeder her:

[masterslider id=”16″]