Tobias Rahim gav sit hjerte i Aalborg

Tekst Catrine Knøsgaard og Foto AKKC

Tobias Rahim trak sidste år overskrifter, både for sine mange overfyldte koncerter rundt om i landet, men også for at melde ud omkring sit mentale helbred. Men nu er han tilbage, det er lørdagens koncert bevis på.

Knap 4000 skrigende fans fyldte lørdag aften et udsolgt AKKC. Man mærkede stemningen allerede på forpladsen, hvor fyldte taxaer strømmede til med Rahim på anlægget. Overraskende nok var publikummet ikke udelukkende bestående af unge piger der var kommet for at se den karismatiske og bramfri kunstner. Nej, det var tæt på alle aldersgrupper, flere nationaliteter og køn. Sågar børn ned til 7-årsalderen sad på deres forældres skuldre for at få et glimt af deres store idol. Og alle var bare klar.

Showet startede med stroboskoplys så man i små glimt så Tobias Rahim dukke op på scenen iført leopard vest og de famøse flammer under øjnene. Salen kogte. Bandet dukkede op en efter en og musikken gled over i ‘07 i 6A’ fra det nyeste album. I baggrunden afspillede videoklip på en kæmpe skærm i takt til musikken.

Efter et par numre, åbner Rahim med ‘Hey Aalborg’ og hele salen skriger. Stemningen blev ikke mindre da tonerne af ‘Mucki Bar’ fyldte rummet. Det feststemte publikum tog over og sang så højt, at det føltes som om at taget lettede. Og hvor end man kiggede hen, stod, dansede og hoppede de glade, storsmilende og syngende koncertgæster.

Tobias Rahim var flyvende og leverede en perlerække store hits lige i skabet. Det var et helstøbt show med mange elementer i form af et sceneshow med visuelle effekter. Hele sammensætningen af setlisten gjorde at der var et godt flow i up- og lavttempo sange. Et af de mere kreative indslag består af at Rahim pludselig forsvinder fra scenen og dukker op på en platform midt i hallen sammen guitaristen Felix. Her fortalte han om sit seneste år, hvor han har kæmpet med sin psyke. Han fortalte, at han i den periode blev bombarderet med kærlige beskeder fra ukendte, der kunne relatere til hans situation. Han opfordrede derfor publikum til at sprede kærlighed og fortsatte med at sige: “der er ingen der ved, hvad folk kæmper med”. Publikum brøler og Rahim fremfører en akustisk version af ‘Stor mand’.

Tobias Rahim har efterhånden spillet på de største festivaler i landet, dog på mindre, overfyldte scener. Der er dog ingen tvivl om at koncerten på Aalborg havnefront ved sidste års Tall Ship, hvor der dukkede omkring 60.000 mennesker op, har gjort indtryk på Rahim. For ved lørdagens koncert beskrev han den oplevelse, som en af de største i sin musikalske karriere.

Der er ingen tvivl om hvorfor Tobias Rahim er så populær – han forstår, på en meget fin og lyrisk måde, at sætte ord på taburiserede emner som mentale problemer, politik, sex og samfund. I en sådan form, hvor man sammen med musikken bare husker teksterne. Man kan sige at han er blevet et talerør for nutidens unge, som netop kæmper med mange af de emner, som han tager op i sine tekster.

Lørdagens koncert i Aalborghallen var syv kvarter i højt tempo. Der var fuldt skrald på lige fra start til slut. Til min store overraskelse og glæde ikke mindst, havde team-Rahim også taget andet musik med i kataloget; Barcode Brothers 23 år gamle trance hit, ‘Train‘, blev på fineste vis mikset sammen med en af Rahims sine egne sange, hvilket endnu en gang fik folk til at gå amok.

Lige så hårdt koncerten startede, lige så brat sluttede det hele. Efter de syv kvarter var gået, gik alle mand af scenen, og folk stod lidt fortvivlet tilbage. Var det slut, eller skulle man råbe på ekstra numre? Men det var slut og jeg stod tilbage med følelsen af, at det var en fest jeg ikke havde lyst til skulle slutte. Jeg havde nok en ‘Tobias Rahim-blues‘. En ambivalent følelse i kroppen, som jo både er positiv, fordi det har været en fantastisk oplevelse og negativ fordi jeg ikke vil have at det skal ende.

Men jeg kan sige det meget enkelt, Tobias Rahim er tilbage, og han er og forbliver en ‘Stor mand‘ i dansk musik. Derfor giver jeg lørdagens koncert 6 store stjerner.

Kan du heller ikke få nok af Tobias Rahim, kan du opleve ham igen til årets Nibe Festival, hvor han spiller fredag.

 

Setliste:

07 i 6A

Makeup

Udfylder Tomhed

Mucki Bar

Bums

Skæbnen

Hey Ho

Alive

Stimulanser

Op ad væggen

Gasolina

Orange

Stor Mand (akustisk)

Toget

Jesus

Faduma

Stor mand

Når mænd græder

Ozonlag

Kurder i København

Feberdrømme