Shu-bi-dua fylder 50 og hyldes med koncert på Musikkens Plads i Aalborg

PRESSEMEDDELELSE - Musikkens Hus

TV 2 sender koncerten, så hele Danmark er med til folkefesten. Vuffelivov, Hvalborg, Sexchikane, Står på en alpetop og Den røde tråd. Få bands har som Shu-bi-dua produceret hits, som alle danskere kan synge med på. I 2023 er det 50 år siden, orkestret første gang spillede, og det fejres 15. juni med en stor udendørs tv-transmitteret hyldestkoncert på Musikkens Plads på havnefronten i Aalborg. Det er TV 2 Danmark, der sammen med Musikkens Hus står bag fejringen, som får deltagelse af en perlerække af danske artister.

 

”Shu-bi-dua 50” bliver en folkefest, som hele Danmark er inviteret med til, når store danske sangere og musikere hylder orkestret. Hver af de deltagende kunstnere vælger sit yndlingsnummer og synger sin helt personlige version af et Shu-bi-dua-hit. Flere af de tidligere medlemmer af bandet kommer også på scenen – både for at spille og deltage i festen. Det er Hardinger Band, der tæller Michael Hardinger, Jørgen Thorup og Kim Daugaard.

 

”Det er 50 år siden, “Fed Rock” og Shu-bi-dua så dagens lys. Michael Bundesen og jeg afleverede demoen til Danmarks Radio, og den 25. marts 1973 brølede den ud over hele landet. To måneder senere indspillede vi “Fed Rock” og så mente vi begge at “det var vel lissom det”. Jeg flyttede til Italien for at arbejde med rejsebranchen, glad for at den gamle drengedrøm var opnået: at have indspillet en plade. Bundesen udgav en dansktop-sang, ” Min kone og min mor”. Væk var alle drømme om mere rock. Shu-bi-dua var jo bare et muntert indslag i et radioprogram”, fortæller Michael Hardinger og fortsætter:

 

”Og i dag sidder vi her: Et halvt århundrede senere, med ca. 240 Shu-bi-dua sange i rygsækken. Bundesen er rejst videre på sin Stjernefart. Han er meget savnet, både som kollega og kammerat. Hvis du hørte om alle vores eventyr, ville du tro, det var en tv-serie af de mest groteske, men sådan blev vores liv og karriere. En fest, en succes, en kamp med nedture og de vildeste opture”. 

 

Michael Bundesens søn, Nicolaj Bundesen, glæder sig over, at Shu-bi-dua bliver fejret:

Jeg er meget taknemmelig over, at Musikkens Hus og TV 2 har taget dette initiativ til at hylde min far og hans kollegaers fantastiske musik og historie. Selv om tidens tand kan være hård, så er der noget utroligt smukt i, at musikken lever videre. Det er dette arrangement er et rigtigt godt eksempel på, og jeg er 100 pct. sikker på, at min far ville være både glad og stolt over at blive fejret på denne måde”.

 

Jørgen Thorup, et andet medlem af Shu-bi-dua, glæder sig meget til at gå på scenen på Musikkens Plads:

“Vi har altid haft mange fans i netop Aalborg og store koncertoplevelser her, så byen har altid haft en speciel plads i vores hjerter. Derfor glæder vi os helt vildt til at møde alle den 15. juni til en kæmpe syng-med fest”.

 

Solisterne til sommerens folkefest vil løbende blive offentliggjort, men allerede nu ligger det fast, at orkestret, der bakker dem op, er det samme, som hver fredag aften står bag solisterne i ’X Factor’ på TV 2, nemlig The X Orchestra under ledelse af kapelmester Kim Zorde.

 

Sidste sommer dannede Musikkens Plads på Aalborgs havnefront de smukkeste rammer om en stor udendørs koncert med rapperen 50 Cent, og i år bliver pladsen centrum for midsommerfejring af et af de største danske bands gennem tiderne.

 

”Alle kender og elsker Shu-bi-dua, som har sat sit store præg på den danske sangskat. Da muligheden for at markere bandets 50 års jubilæum bød sig, behøvede vi derfor ikke megen betænkningstid. Vi ser frem til endnu engang at lade Musikkens Plads danne den perfekte ramme om en stor koncertoplevelse – denne gang en velfortjent hyldestkoncert”, siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus.

 

Billetsalget til den store tv-event åbner fredag 24. marts kl. 10 på Musikkenshus.dk og på Ticketmaster.dk.  Koncerten finder sted torsdag 15. juni og sendes på TV 2 senere på året.

 

Arrangør

Musikkens Hus & TV 2 Danmark

 

Hvor: Musikkens Plads – foran Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg
Hvornår: Torsdag 15. juni 2023

Billetpris: 350 kr.