Tid til familien hos FOKUS

Reklame | FOKUS

Annonce – Der findes arbejdstid, spisetid og sengetid. Ind imellem dem er den tid, vi længes efter, men som ofte ender med at være mindre skemalagt i ugens hårde 5:2 kur; familietid. Men kan det lade sig gøre at snige mere familietid ind i hverdagen?

Hjemme hos os er vi to (trætte) voksne og to skønne unger på henholdsvis næsten et år og næsten fem, der har et alvorligt overskud af energi. Som hos mange andre småbørnsfamilier, så er der fart på og hverdagen kan ofte komme til at handle mere om planlægning og pligter end familiehygge.

På en helt almindelig fredag har jeg taget hele familien med i FOKUShuset på Strandvejen, i forsøget på at få sneget lidt hyggetid i hverdagen.

Opgraderet hverdag

Hos KaffeFair, der ligger i stuen, har man mulighed for at puste ud og hygge sig i afslappede rammer. Caféen er stor og luftig, hvilket er en stor fordel når man har børn med, fordi der er plads til barnevogn eller klapvogn, og der er rig mulighed for at udforske rummet og gå på eventyr, hvis de ældste skal distraheres.

Vi er her for at prøve deres nye morgentallerken, inden vi skal ovenpå til YOGA HUSET. Jørgen, der er chefkok hos KaffeFair, fortæller, at den nye ret på menukortet blev skabt ud fra et behov fra gæsterne;

– Winnie opfandt morgentallerkenen, fordi vi manglede et mellemled mellem en bolle med ost og brunch. Vi havde råvarerne i forvejen; osten, pålægget, vores eget hjemmelavede knækbrød, rugbrødschip, økologisk smør, den hjemmelavede marmelade og pesto, brød, og det hjemmelavede syltede rødløg. Så vi tænkte, at vi kunne lave en kombination af det hele, så det blev lidt morgenagtigt. På vores nye menukort er det desuden blev muligt at tilkøbe skyr med müsli, et bagt æg med pancetta og lun leverpostej med svampe og ristet bacon, fortæller han.

Det er blevet til en lækker tallerken, hvor det endda er muligt at friste en kræsen femårig, hvilket faktisk er en imponerende bedrift. Hele familien er enige om, at specielt det bagte æg alene er værd at tage en tur i KaffeFair for. Resten af tallerkenen er heldigvis også ligeså indbydende, og der er noget for enhver smag. Alle gik i hvert fald tilfredse fra bordet, hvilket er et lille mirakel i sig selv.

Som forældre vil man gerne give sine børn ordentlig mad, og det må man sige, at det er hos KaffeFair. Det hele er lavet af rigtig gode råvarer, hvor der er tænkt over vejen fra jord til bord. For eksempel bliver alt brødet bagt med Aurionmel;

– Vi har lavet en aftale med Aurionmøllen og har skiftet alt vores mel ud med Aurion. Det er jo både økologisk og biodynamisk dyrket, gamle kornsorter og fantastisk både ernæringsmæssigt og vitaminmæssigt, fortæller Winnie, der er konditor og bager hos KaffeFair.

Hun fortæller det med en glæde og en passion, der i den grad smitter.

– Jeg synes jo, at det er helt vildt fedt, for det er fantastisk mel. Vi bruger surdej og vi langtidshæver, så dejen står et døgn i køleskabet. Det gør, at alt det næring, der er i melet, det optager kroppen mange gange bedre end ’futbrød’, hvor man putter masser af gær i. Jeg synes, det er interessant, og vil gerne at alle skal høre lidt om korn. Hvis jeg er hernede, så fortæller jeg gerne om det, fortæller Winnie grinende, og jeg vil faktisk anbefale at tage fat i hende, for det er inspirerende at høre en, der er så passioneret omkring sit fag.

At finde roen i kaos

Ovenpå tager Maj imod på yogaholdet Baby & Me. Mine egne børn er ikke ligefrem i det medgørlige humør og render straks i hver sin retning. Efter kort tid begynder jeg at få lidt panik i øjnene, for det er jo meningen, at yoga skal handle om ro. Men Maj maner straks min uro til jorden, og forsikrer om at en lille smule kaos er en af vilkårene på et hold som dette.

– Selv hvis du kun har babyer på holdet, så er udfordringen jo, at der ikke er nogen, der har lært dem at lytte efter endnu. Moren eller faren lytter jo heller ikke, for de har jo også øjnene på babyen, griner Maj.

Majs største fokus er på at give forældrene noget tid, der også handler om dem og ikke kun børnene. For de fleste nye forældre er det nemmere at komme af sted med babyen på armen, og her er Baby & Me perfekt. Ældre søskende er også velkomne.

– Vi har søskende med flere gange, end vi ikke har. Jeg startede med at undervise Baby & Me i 2014 i København. Der opdagede jeg hurtigt, at man ofte som børnefamilie endte med ikke at komme af sted, blandt andet fordi den ældste af den ene eller den anden grund ikke kunne komme i vuggestue eller børnehave. Jeg syntes, det var lidt synd, at man ikke kunne få fordelene af yoga, så jeg tænkte; ’Hvorfor ikke lave det til et familieprojekt’. Simpelthen for at forælderen kan få bevægelse ind i hverdagen, og så får man jo også noget kvalitetstid sammen, fortæller hun.

I det tidlige forår har det været flere weekendworkshops med familieyoga af forskellig art. Det er noget, som Maj satser på at tilbyde meget mere af;

– Det håber jeg, siger Maj, der opfordrer til at man kan tage sit barn med til familieyoga ligesom til fodbold eller håndbold. Her er der ikke nogen, der står på sidelinjen, så det giver samvær og nærhed, der involverer hele familien.

Tag bekvemmeligheden med hjem

Hver fredag er der mulighed for at købe fredagstapas med hjem hos KaffeFair til kr. 85,- per person. Det er kolde tapas, der er anrettet, så de er lige til at spise. Det er superlækkert og dejligt nemt. Derudover er det til priser, der ikke vælter madbudgettet. Hjemme hos os har vi allerede aftalt at gøre det igen, for fredagstapas egner sig rigtigt godt med en kold flaske vin på en lun sommeraften på terrassen, når børnene er lagt i seng. Vi købte også kagetapas med hjem, hvilket i den grad kan anbefales.

Det var den perfekte afslutning på en dag, hvor det lykkedes at få sneget noget familietid ind, som desuden fik hverdagen til at glide lidt nemmere. I stedet for opvask og oprydning fik vi familietid.

Baby & Me Yoga

Flere muligheder tilpasset din hverdag.
Ring eller skriv og hør mere. Kun 110 kr for en enkelt prøvetime.

YOGA Huset
Strandvejen 19, 1. Sal, 9000 Aalborg

tlf. 99 30 10 00
info@yogahusetaalborg.dk
www.yogahusetaalborg.dk

KaffeFair
Strandvejen 19

Generelle åbningstider

Man-tors 08.30-20.00
Fre 08.30-17.00
Lør 10.00-14.00