Badehotellet & det danske køkken

APPETIZE-SCENEN i SAMARBEJDE MED FOKUS FOLKEOPLYSNING

TAK TIL ALLE JER DER VAR MED TIL AT SØRGE FOR EN FANTASTISK START PÅ VORES NYE APPETIZE-SCENEN SAMARBEJDE MED FOKUS FOLKEOPLYSNING

Vi er oven ud glade for at kunne fortælle, at vores premiereaften hvor vi, APPETIZE i samarbejde med FOKUS Folkeoplysning afholder nye og spændende events, var en fantastisk succes.

Vi startede flot ud fredag d. 20. april kl. 17.30 i Eventsalen på Strandvejen 19, med en samtale med skuespiller Merete Mærkedahl, kendt som stuepigen Otilia i Badehotellet og museumsinspektør, kogebogsforfatter og madkonsulent på Badehotellet Bettina Buhl. Der blev både fortalt sjove anekdoter og spændende hemmeligheder fra optagelserne på Badehotellet, og diskuteret hvorfor vi er så mange, der er vilde med den populære TV-serie.

Vi gik tæt på køkkenet og maden i tv-serien Badehotellet. Vidste du for eksempel, at Merete og de andre køkkenpiger faktisk selv tilbereder en del af den mad, vi ser i serien, og at de skulle lære at plukke en høne rigtigt?

Noget af det der ellers blev talt om var: Hvordan er det at være madkonsulent på en tv-serie? 
Hvordan er det som skuespiller at skulle arbejde i dette gamle madunivers? Hvorfor er det, at vi søger tilbage til det danske selvforsynende køkken?

Aftenen bød også på en lækker madoplevelse, selvfølgelig fra Badehotel-tiden, tilberedt og flot serveret af KaffeFair: Grydestegt kylling med skilt sauce, kogte kartofler, agurkesalat og rabarberkompot. Ved bordet blev der snakket livligt, og et af emnerne var: Hvad er ‚skilt‘ sovs? Der var vi jo så heldige at have Bettina Buhl til bords, og hun er også, som hun selv udtrykker det, „professor indenfor sovs“ og vi fik en fin fortælling om smørboller og andre former for sovsejævning…

Hold øje med appetize.dk og fokus-folkeoplysning.dk for at se, hvad vi ellers byder på af spændende APPETIZEscenen arrangementer, hvor der ofte vil være stærke personligheder og spændende emner. Som udgangspunkt er de personer, du møder til disse arrangementer, nogle du på forhånd har mødt i en af vores APPETIZE-udgivelser.