Stine Rex
 og Dan Kristensen: Vi har fundet eventyret

tekst ANETTE LØKKEN SØRENSEN | Foto Anders Riishede & private

Stine Rex kan løbe solen sort! Senest fik hun den nordjyske idrætspris og løb i maj 220 kilometer i Ungarn. Hemmeligheden er en stærk vilje og en mand, som opmuntrer, hepper og nusser hendes fødder! Mød Dan kristensen og Stine rex. Et usædvanligt par, som med afsæt i de mange kilometers løb har fået fornyet respekt for hinanden og et stærkere parforhold.

Hvis du har set Stine Rex løbe forbi, så ved du, at den aalborgensiske ultraløber er et lille vims. En meter og 57 centimeter fordelt på 45 kilo. Har du deltaget på et af hendes motionshold i DGI Huset i Nordkraft, hvor hun er instruktør, så ved du, at nok er hun lille, men ikke til at overhøre.

Stine Rex er kendt for at underholde sine hold med anekdoter 
om stort og småt, tv-serier og vabler, og Stine går ikke af ve
jen for at kaste sig ud i sang,
 mens hun ubesværet laver mavebøjninger. Altid med et smil og en hurtig bemærkning.

Smilet er der også, da dø
ren til hendes private liv går
op. Det sidder godt nok i ansigtet på Stines mand Dan Kristensen, og det er på sin vis symbolsk, at det er ham, der åbner døren, for vi har aftalt, at denne artikel ikke kun skal handle om Stine og hendes løb, men om Manden Bag Kvinden.

„Mit hemmelige våben er min mand, Dan.  Han er med ved alle løb og motivator på hver eneste meter”.

Sådan skriver Stine på sin webside og efter få minutter i selskab med parret, er der slet ingen tvivl om, at Dan ikke står bag sin kone. Han er ved hendes side: I sofaen, når han nusser hendes fødder om aftenen, langs ruten når hun løber sine uforståeligt mange kilometer op og ned ad bjerge i fremmede lande, og først og fremmest er Dan Kristensen, 42, ved hendes side i livet. Punktum.

Den 12. maj 2019 skriver Dan på Facebook, efter at Stine har løbet 220 kilometer rundt om Balatonsøen i Ungarn:

„Stine Rex min elskede skat, hold kæft jeg er stolt af dig.. Den gamle her, blev helt rørt igen… Satme godt kæmpet min elskede”

Gensidig ros, fælles værdier, motivation og viljen til at kunne, er grundpillerne i deres forhold, hvor fysisk aktivitet spiller en stor rolle. Stine løber hver morgen, og resten af dagen løber hun til alt, hvad hun ellers skal – som primært er at træne sammen med deltagerne på hendes styrketræningshold i Nordkraft.

Dan er våbenmekaniker og arbejder på Hvorup Kaserne. Han har været udsendt som livvagt i både Iran og Helnan, og så træner han andre i spinning og CrossFit.

At Dan og Stine skulle blive et par, lå ikke lige for, da de mødtes i Aalborg i 2007.

Skaldet spinninginstruktør

– Jeg var blevet lokket med til spinning af en veninde, fordi hun sagde, at instruktøren var lækker. Dét var han også: Han var virkelig pæn, høj og havde lyse krøller. Ved siden af stod der en skaldet mand og råbte. Dét var så Dan! Jeg tror godt, jeg kan sige, at det ikke var kærlighed ved første blik!

Stine griner. Det er tydeligt, at hun har fortalt historien mange gange, og Dan ser slet ikke fornærmet ud. Bare overbærende. Næste møde mellem de to var i en bil på vej til Fyn, hvor Stine og en veninde skulle løbe maraton. Det skulle Dan og hans kammerat også:

– De spurgte om de måtte køre med, og vi sagde, at det måtte de, hvis de ikke snakkede, fortæller Dan og tilføjer:

– Det gjorde de så hele vejen.

– Og, jeg synes, at Dan var helt vildt sød, indskyder Stine.

Sådan begyndte deres fælles historie. I dag bor de i et lækkert, nyrenoveret hus i Vejgaard, som Dan har sat i stand fra kælder til kvist. Bogstavelig talt! Sammen har de tvillingerne Emma og Emil på otte år. Da de var ti måneder, tog Dan til Bagdad som livvagt. Førhen har han været udsendt flere gange og kan godt lide det, men Stine er ikke så begejstret for hans udstationeringer. Slet ikke da han tog af sted fire måneder og efterlod henne hjemme med et sæt tvillinger.

– Den dag jeg skulle hjem, havde jeg fået min mor til at fortælle Stine, at jeg var forsinket. Jeg skulle nå at købe en ring, før jeg kom hjem, og så overraskede jeg hende med et frieri, siger Dan med en vis tilfredshed i stemmen.

Stine overgav sig og sagde ja til den skaldede mand:

– Han forstår altid at gøre et eller andet, så jeg ikke kan sige nej, som hun smilende konstaterer.

Fakta

Stine Rex

er født i Ulfborg 8. juni 1979. Hun er mor til tvillingerne Emma og Emil, som er fra 2011. Hun er instruktør på 10 hold om ugen i DGI Huset, hvor hun også er ansat som koordinator. Om sit job siger hun:

– Jeg var ikke begavet i skolen, men det her job er jeg god til. Jeg elsker at motivere mine deltagere til at gøre noget vildt. Det kan være at tilmelde sig til et fem kilometers løb, turde tage chancer og kaste sig ud i et eventyr.

Dan Kristensen

er født i Sæby 19. august 1977. Uddannet skibsbygger. Har klaret en Ironman, ti Marathon og et ultra løb. Begyndte i Forsvaret 1999, i Dronningens Livregiment, og derefter i Jyske dragon regiment. Stoppede i forsvaret i 2002, Har siden været rejsemontør og skraldemand indtil han i 2006 vendte tilbage til Forsvaret. Først ved Livgarden, siden Flyvevåbnet og fra 2008 som livvagt ved Jægerkorpset frem til 2010. Dan har været udsendt som sådan seks gange. I 2010 blev han våbenmekaniker ved trænregimentet.

Siden er Dan blevet mere end hendes mand, og far til deres børn. Han er i høj grad hendes sparringspartner, indpisker OG største motivator, når hun løber.

– Du er fantastisk til at motivere andre!

Stine ser henover bordet på sin mand, og fortæller at førhen dyrkede han både løb, svømning og cykling. En knæskade satte en midlertidig stopper for løberiet, men så cykler han i stedet. Dan har cyklet ved siden af Stine, når hun løb Marathon og derfor fore- slog hun engang, at han deltager i et løb. Så kan hun heppe.

– Dan har ikke det der behov for konkurrence. Ikke som mig. Jeg vil være den bedste, siger hun.

Startskuddet til at blive egentlig ultraløber kom, da Stine i 2015 løb 24timers løb i Danmark.

– Det gav mig blod på tanden, og Dan bakkede mig op. Han gad jo ikke længere tage med ud for at se mig løbe et maraton, men det her kunne noget andet, mindes Stine.

– Stine er skabt til de lange distancer og hun har nogle gode år endnu. Jeg vil tro, at hun topper, når hun er omkring 42 år, siger Dan med kendermine.

Da parret i 2016 tog til Sparthalon løbet i Grækenland, hvor Stine løb 246,8 kilometer, blev det et vendepunkt. For Stines løbekarriere og for deres forhold:

– Det var vores bryllupsrejse og selvom det kan lyde mærkeligt, så var det fantastisk for os at have den oplevelse sammen, siger Stine. De oplevede nemlig begge, hvordan de fuldstændig kan supplere hinanden. Dan på sidelinjen, heppende og klar med pizza, is og Stines alltime favorit: Pepsi Max.

– Du er skabt til det, erklærer Stine med et kærligt blik til sin mand.

For os andre kan det være svært at se meningen i at løbe, hvad der svarer til afstanden fra Nørresundby til Haderslev. For sjov og fordi man kan, men dét var, hvad Stine gjorde i Grækenland. Tilsat hede, bjerge og en deadline på 36 timer:

–Når jeg var ved at give op, så var Dan der. Han stod på en bjergtop og sang for mig, opmuntrede mig og løb med lidt ad vejen, når jeg havde brug for det.‘

Kærlighed og løb

Det handler om løb. Og det handler ikke om løb.

– Det er alt sammen herinde!

Dan peger mod sin tinding for at vise, at han mener, at langdistanceløb først og fremmest handler om viljen til at ville.

– Jeg kan mærke Stine helt ned og jeg ved præcis, hvor hun er henne, mentalt og fysisk. Det giver mig meget, at jeg kan hjælpe og motivere hende med lige præcis det, som hun har brug for!

– I virkeligheden er løb ikke så sjovt. Hverken før eller undervejs, men det at Dan altid glæder sig så meget til, at vi skal af sted og har en fest med det, gør mig så glad. Det er ham, der får nye venner undervejs, for han snakker med alle, tilbyder dem sodavand og er helt høj over alt det, vi har set. Jeg har jo ikke set så meget, for jeg løber bare, men det er dejligt, og dagen efter løbet er jeg så stolt. Jeg elsker dagen efter, fortæller Stine.

Medaljerne har hun til gengæld ikke brug for at se på, så den seneste fra Ungarn fungerer som dørstopper på Emils værelse:

– Og det er han meget stolt over, konstaterer Stine.

De andre er enten på børnenes værelser eller gemt i skufferne under dobbeltsengen. De er der, og mere er der ikke i det for Stine. Hun vil hellere genkalde sig oplevelserne undervejs:

– Det er fedt at sidde sammen i sofaen en aften og mindes noget, vi har oplevet sammen på én af vores ture. Jeg føler, at en af vores stærkeste sider er, vi er gode til at rose hinanden. Jeg ved, at Dan altid støtter mig i mine beslutninger. Det gør, at jeg føler mig stærkere, når jeg har min wing, som bakker mig op. Jeg har aldrig forstået de par, som bruger energi på at kritisere hinanden og lave om på hinanden. Hverken Dan eller jeg er perfekte, men vi elsker hinanden for dem, vi er.

Dan er enig:

– Vi har fået meget mere respekt for hinanden og jeg føler mig nyforelsket igen!

Fakta

Om at være den bedste

„Det giver mig glæde og energi at løbe. Jeg får mere og mere selvtillid, når jeg oplever, at det som jeg sætter mig for lykkes. Jeg vil være den bedste til det, jeg gør som mor, instruktør, chef og løber. Derfor fravælger jeg det, som jeg ikke har lyst til og jeg er blevet god til at sige fra. Jeg føler mig accepteret for de valg, jeg træffer, siger hun.

”Weekenderne er hellige for mig, for der henter jeg overskud og glæde. Der er ikke noget federe end en hel lørdag med Dan og ungerne. Jeg slapper af med at være i haven eller rydde op og tørre hylder af. Jeg tror virkelig, at hvis folk holdt op med at have så mange forventninger til sig selv, ville flere være gladere”

Stine om veninder

„Jeg har ikke mange veninder, men dem jeg har, forstår hvordan det er. Jeg elsker at snakke i telefon med min veninde, mens vi begge to løber hver sin tur i weekenderne.

Medaljerne

Stine Rex har senest løbet den 220 kilometer lange rute til løbet „Ultrabalaton”, der gik rundt om Balatonsøen i Ungarn. Hun klarede det på 22 timer, 21 minutter og 34 sekunder og blev nummer fire. Den NORDJYSKE Idrætspris gik i år til Stine Rex, som udover hæderen modtog 100.000 kroner. De 50.000 kroner gav hun til sin mand Dan Kristensen. Stine Rex modtog prisen for hendes særlige indsats ved løb på flere hundrede kilometer over adskillige timer. I 2018 satte hun tre danske langdistancerekorder.