Fokus på det sunde måltid i byen

Tekst Josefine Chappell | Foto Josefine Chappel/Presse

Flere sunde spisesteder dukker op i Aalborgs gader og det er ikke længere svært at bestille et appetitligt, velsmagende og samtidig sundt måltid. Spisestederne giver os en madoplevelse med næringsrige råvarer af god kvalitet, så hver en bid kan indtages med god samvittighed.

Vi guider dig her til sunde og yderst tiltalende spisesteder i Aalborg, som du er nødt til at prøve, hvis du ikke allerede har været der. Vi har selv besøgt dem, smagt herlighederne på menukortet, og skrevet om vores oplevelser.

Restauranterne og cafeerne, vi har udvalgt, er vidt forskellige, så der er noget til enhver smag. Sundhedsfaktoren varierer selvfølgelig også, men som et bevidst valg, fordi der selvfølgelig er forskel på, hvad vi alle vægter højest. Er du udelukkende til det innovative vegetariske køkken? Foretrækker du yderst sunde salat bowls eller burgere? Eller er du til et asiatisk twist, hvor sundheden kommer ind i form af en fantastisk spiseoplevelse? Så har vi altså dækket det hele ind.

Ubat veggie

Aalborgs første udelukkende vegetariske café og restaurant i Aalborg er Michael ’Miv’ Pedersens nyeste skud på stammen blandt sine andre restauranter Tabu, Slagter BØRSEN og Glashuset. Michael så en mulighed i et manglende, men ellers efterspurgt marked:

– Den her del manglede (læs: vegetarisk restaurant). Mange cafeer har en ret eller noget i den stil, det samme har nogle af restauranterne, men der er ikke nogen som gør det 100%, fortæller Michael, da vi snakkede med ham.

Den kulinariske formåen fra søsterrestauranten Tabu tages et skridt videre med en helt ny kreativitet i det grønne køkken. Ubat Veggie har fokus på sæson og lokale råvarer og lader grøntsagerne være hovedelementet i retterne. Kokken har tænkt over hver en detalje, som både kan synes og smages. De enkelte råvarer er i fokus som enkeltstående kunstværker og smagssammensætningerne gør, at intet føles manglende. Der eksperimenteres med forskellige tilberedningsmetoder og der skubbes til grænserne for, hvordan et måltid også kan sammensættes.

Besøg Ubat Veggie for en fantastisk madoplevelse, der ikke kan findes andre steder i byen, hvad enten du er vegetar, veganer eller bare ønsker nye smagseventyr.

We Feat

Den hippe og moderne madbar centralt beliggende i Aalborgs gader er et mekka for dig, der ikke går på kompromis med kvaliteten af gode råvarer og bevidstheden om egen sundhed. Hos WeFeat får du en komplet oplevelse af kompetent ekstraordinær service, yderst velsmagende mad, juice og kaffe lavet på næringsrige ingredienser og en indbydende og afslappende atmosfære. Der er kredset om den enkelte kunde og fokus på at frembringe kerneværdier såsom velvære, kærlighed og nærvær. Sammen med Benjamin Hviid starterede indehaver Frederik Leicht Løwe et sundt spisested, der er kommet for at blive. Målsætningen er klar for hvad spisestedet skal bringe;

– 100% økologiske råvarer uden undtagelser, sundhed i bred og overordnet forstand som ikke er fanatisk og nærvær, hvor de ansatte mødet gæsterne i øjenhøjde og påtager sig værtsrollen, fortæller Frederik uden tvivl til vores møde med ham i cafeen.

Hos WeFeat handler sundhed ligeså vel om livskvalitet og kroppens almene velbefindende, som god kost med ernæringsmæssige fordele:

– Vi gør et sundt måltid tilgængeligt hurtigt, og det tror jeg gør en forskel for rigtig mange mennesker. Det ved vi jo rent faktuelt, at man får med den rette ernæring. Det giver bare bedre overskud, mere energi og højere selvværd, forklarer Frederik slutteligt. Der er derfor garanti for, at du får en enestående cafe oplevelse med et sundhedssyn helt i top.

Penny Lane

Træd ind i et univers af finurligheder til en genial sammenblanding af cafe, bager, konditori og boutique og gå på opdagelse i Penny Lanes unikke verden. Der er plads til alle om du er interesseret i et lækkert måltid, velbagt brød, hjemmelavet delikatesser eller vil finde inspiration i de mange særligt udvalgte nips, som også forhandles.

Penny Lane er en cafe med sjæl og hjerte, som kan mærkes lige fra der trædes ind over dørtærsklen. Et resultat af et kreativt sind, hvor kærlighed og tilstedeværelse mødes. Penny Lane er et enestående sted og noget helt for sig selv. Vi har fået indehaver Jonas Nikolai Hütscher-Hejlesen til at sætte sine egne ord på, hvad cafeen skal kunne bringe:

– Kvalitet i de råvarer vi bruger, hjemlig stemning og personlig betjening, er noget man ikke skal være i tvivl om at få hos Penny Lane, fortæller Jonas.

Penny Lane kommer desuden snart med et nyt og spændene menukort, som har fokus på endnu mere sundhed:

– Der er helt sikkert kommet større efterspørgsel på det sunde måltid. Vi går salat-amok og vi kommer blandt andet til at lave salater på gamle kornsorter. Vi er også begyndt at vinkle os mere til det vegetariske og veganske publikum. Penny Lane er nemlig for alle og det skal vi også rumme på vores menukort, beskriver Jonas.

Udover de sunde muligheder på menukortet, inviterer Penny Lane også på events med fokus på sundhed, hvor du kan få inspiration til sunde retter og hvordan de let kan implementeres i en travl hverdag.

EatLow

Er du typen der elsker burgere eller andet normalvis usundt take away, men stadig ønsker at spise sundt. Så er EatLow det helt rette sted at hente sin frokost eller aftensmad. Madbaren har efterhånden lagt som fast inventar på det famøse madstræde, Reberbansgade, som komplet modsætning til alle de andre spisesteder. Og med sit fokus på klassikere lavet på den sunde måde er EatLow selvfølgelig et oplagt besøg værd. Madbaren er nemlig til dig der ønsker den sunde livsstil, men ikke helt kan slippe de gængse retter eller har tid eller fantasi til at eksperimentere med dem selv. EatLow klarer arbejdet for dig og laver hjemmelavede, lækre og mættende måltider. Chef Emma Rubin forklarer EatLow som:

– En sundere form for take away. Vi har fokus på det skal være proteinholdig lækker mad lavet på gode råvarer, siger hun, da vi mødtes med hende.

Eatlow har særligt fokus på LCHF (low carb high fat), så du undgår de næringsfattige kulhydrater og får nogle sunde fedtsyrer. Så du altså stadig kan spise dig mæt i en lækker Angus burger med god samvittighed. Også proteinerne er af god kvalitet, hvor kyllingen er uden tilsætningsstoffer, laksen er bæredygtig og kødet er hovedsageligt fra Danmark.

Nam

Ønsker du en middag, hvor nordisk og asiatisk håndværk fusioneres i en kompilation af små mesterværker, som kan deles med din bordmakker? Så er Nam Social Dining and Drinks stedet du skal besøge. Social dining hos Nam skaber en uformel spiseoplevelse, stadig med spændende smagssammensætninger og delikate anretninger. Kombinationen af nordiske, lokale råvarer med et asiatisk twist er genial og kommer i form af innovative kreationer, hvilket er med til at gøre Nam til et helt særligt besøg værd. Gennemført høj kvalitet og gæstfrihed er med til at omkranse oplevelsen. Ikke nok med lækker mad, serverer Nam også fantastiske drinks og håndplukkede vine. Indehaver Kim Jeppesen beskriver at Nam skal give en madoplevelse, der distancerer sig fra andre: ”Vi vil meget gerne byde vores gæster på nogle sjove og anerledes smagsoplevelser end hvad man typisk oplever, når man er ude og spise”, forklarer han til os. Konceptet hos Nam er klart og tydeligt i form af små anretninger, så du få en middag med mange forskellige smagsnuancer og råvarer. Desuden gør Nam en dyd i at præsentere råvarerne i nye klæder. Der er derfor ingen tvivl om, at du går fra restauranten tanket op på mange nye og fantastiske indtryk.

Kort fortalt

Ubat Veggie

 • Eat in / Take out
 • Gourmet
 • 100% Vegetarisk / vegansk
 • Økologi
 • Nordisk
 • Moderne
 • Sæson

WeFeat

 • Eat in / Take out
 • Vegetarisk / vegansk
 • 100% Økologi
 • Nordisk
 • Moderne

EatLow

 • Take out
 • LCHF
 • Bæredygtig
 • Økologi

Penny Lane

 • Eat in / Take out
 • Vegetarisk / vegansk
 • Nordisk

Nam

 • Eat in / Take out
 • Gourmet
 • Nordisk
 • Asiatisk
 • Kulinarisk
 • Moderne
 • Sæson