SØGES: Har du en læsehund?

Biblioteket søger læsehunde

Aalborg Bibliotekerne søger sunde, rolige og venlige hunde, som vil arbejde frivilligt på biblioteket en times tid om ugen, som ”læsehund”.

Læsehunde har eksisteret i flere år, hvor de landet over har lagt pels og ører til en god historie fortalt af børn, der mangler lidt selvtillid på læsefronten. Idéen er, at en hund ikke dømmer eller driller, når man kløjes i bogstaverne og læser forkert. Den sidder bare og lytter og nyder selskabet.

Da hunde ikke selv er gode til at læse, retter vi nu henvendelse til deres ejere i håbet om at få en eller to læsehunde tilknyttet til Aalborg Bibliotekerne.

Få en certificeret læsehund

Hunden vil få sin ugentlige gang på biblioteket, men for at blive certificeret læsehund, skal hund og ejer på et gratis dagkursus, der afholdes af Foreningen Læsehunde.

Næste kursus afholdes i Middelfart d. 30 september. Her introduceres man til arbejdet i foreningens læseteams, og hunden adfærdstestes og vurderes i forhold til egnethed.

Har du en børneglad og tålmodig hund, og kunne du tænke dig at gøre en god gerning for børn, som trænger til lidt opmuntring i forhold til læsningen, kan du læse mere og tilmelde dig på www.laesehunde.dk

Det er Foreningen Læsehunde, der varetager det administrative og konkrete omkring  bibliotekets kommende læsehunde, men interesserede er velkomne til at kontakte Aalborg Bibliotekernes Mette Schønning Lybæch (mette.schoenning@aalborg.dk) for nærmere.