Smagfulde salater i maj

Pressemeddelelse

Tip og styling: Bente Nissen Lundsgaard, Foto: Henrik Freek

Findes der noget som en frisk, sprød salat til frokost, mellemmåltid eller som tilbehør til din aftensmad? Vælg afgrøder der er i sæson, så får du mest smag og næring ud af dine grøntsager. I maj sætter Sæson fokus på hjertesalat, iceberg og babyleaves og giver dig nemme og velsmagende opskrifter til at få én mere om dagen.

Sæson kommer her med fun facts om månedens grøntsager og lækre opskrifter, der gør det nemt at få én frugt eller grøntsag mere om dagen.

 

Hjertesalat

Salaten, der har vundet danskernes hjerte de sidste år, smager dejligt frisk, men er også ideel til lynstegning på panden eller på grillen. Den milde og knassprøde salat gør sig godt i mange verdenskøkkener – prøv fx denne opskrift på thailandske snacks og krydret kød.

 

Tilberedning

20 minutter – 4 personer

Skær løget i små tern. Svits kødet i olie til det har skiftet farve. Svits løget med et par minutter. Tilsæt sojasauce, ingefær, sambal oelek, limesaft og sukker, og svits, til kødet er gyldent og karamelliseret.

Skyl og afdryp salatblade fra hjertesalaten. Læg dem på et skærebræt eller fad. Fordel kødet på bladene. Drys med hakkede peanuts. Pynt evt. med koriander.

Tip
Kom evt. 1 tsk græsk yoghurt eller creme fraiche på hvert blad ovenpå kødfyldet.

Opskrifter og styling: Bente nissen Lundsgaard, foto: Henrik Freek

 

Vidste du, at?

  • Hvis man vil undgå mørke skæreflader på salaten, kan man rive bladene af i stedet for at skære i salaten?
  • Hjertesalat også kaldes mini-romainesalat?

 

Iceberg

Finthakket icebergsalat kender de fleste, men prøv at bruge et blad som skål eller indpakning. Den milde smag gør iceberg til et oplagt valg som gnavegrønt til de mindste i en wrap som her.

Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Betina Hastoft

 

 

Vidste du, at?

  • Man nemt kan fjerne den hårde stok på icebergsalaten ved at slå rod-enden ned mod bordpladen? Så løsnes den og kan fjernes.

 

Babyleaves

De er sarte, de er sprøde, og de er smagfulde. Babyleaves i sæson kan smage søde og milde, mens andre er let bitre eller stærke. En pose med blandede babyleaves gør det nemt at få sæsonens grønt med på middagsbordet eller at tage en salat med på farten.

 

Vidste du, at?

  • Du altid skal lægge salatbladene øverst i din tag med-salat? Når du lægger de tunge ting i bunden af bøtten eller glasset og slutter af med salatbladene, så forbliver de lækre og kan nemt blandes, når salaten nydes

 

 

Om Sæson

Sæson er en kampagne finansieret af Dansk Gartneri og EU med det formål at inspirere danskerne til at spise mere frugt og grønt. Læs mere på sæson.dk.

Brug for mere inspiration?

På sæson.dk finder du både opskrifter, tips og tricks til grøntsager i sæson.