Skulpturer er ord fra hjertet

REKLAME | LENE PURKÆR STEFANSEN

[reklame]

Lene Purkær Stefansen er skulptur- og bronzekunstner med udstilling på gallerier rundt i sommerlandet og på Fabriksparken 9 i Svenstrup ved Aalborg. Lene arbejder med de sigende og personlige udtryk i bronzeskulpturer og bronzebilleder.

Lene har været professionel siden 2005 og har siden levet som fuldtidskunstner. Hun har et udstillingskatalog fra både ind og udland og Lene har mange spændende historier, oplevelser og et cv med et hav af spændende opgaver.

Om at sætte tankerne i gang

– Jeg holder meget af bronze, der i farve, udstråling og varme formår at skabe sit helt eget kærlige udtryk. Materialet udstråler en varme, der sætter tankerne i gang. Jeg arbejder i kroppens for- skellige former og tilstande, danner figurative udtryk af de oplevelser jeg ser. Skulpturerne er ord, man ikke får sagt, Ord der mærkes, Ord, der skaber nye tankereflektioner, fortæller Lene. Lene arbejder såvel i egne historier og udtryk som i historier og tekst fra de der ønsker, at hun skal skildre i skulptur eller billede til en given lejlighed. Lene arbejder for private, virksomheder og det offentlige og i få antal og i større antal.
 Lenes værker skabes ofte som kimen af en lang tankerejse. En tankerejse, der har ført vidt omkring i det lyse, det mørke og i det rå og det fine. Det er livet på finurligste vis set med Lenes øjne og krøllede tilgang i et yderst positivt livssyn. Alt er krydret med en tvist af både kærlighed, sorg, glæde, eftertænksomhed og humor.

Fokus på tankereflektion og den gode historie

I 2018 udgav Lene sin første kunstbog, der indeholder en personlig beskrivelse af at leve livet som kunstner og hvordan kunsten kan bruges positivt i livet. I 2021 udgav hun sin anden bog sammen med to kunstnerkollegaer. Denne udgivelse er også med fortællinger til tankereflektion.

På adressen i Svenstrup holdes der mange foredrag og rundvis- ninger for grupper og foreninger. Det er altid i en kombination af det kunstneriske, faglige og krydret med de gode historier med alt det, der står imellem linerne i nuet, hverdagen og livet.

Gå efter drømmen

Lene laver ofte en skulptur omkring det, der rør sig og det der kræver tanke og måske fører til klarhed. Eksempelvis skulpturen der relaterer til hendes egen stædighed (selvstædig) .
- Det er med at gå efter drømmen og selvfølgelig ikke selv at stå i vejen for dens udlevelse! Som jeg siger: Stol på dig selv og husk at janteloven ikke eksisterer, men oftest handler om os selv, vores eget mindset og ikke alle andre. ”Jeg kan!.. Jeg vil!.. Jeg tør det!.. Jeg gør det! – Jeg holder fast, og vil udleve min største drøm“, smiler Lene.

Alligevel er skulpturen først skabt efter en snak med en svigerinde, der for nyligt udlevede sin drøm, griner Lene.

Lenes design finders her og der

I 2020 blev det offentliggjort at Lene er en af designerne for det danske brand, Morsø, hvor hun har lavet en serie af syv smukke jernskulpturer. Ligeledes er Lene også kunstneren bag mange offentlige priser som for eksempel Årets Nordjyde, flere kommuners Kultur og Fritidspriser i ind- og udland, Lederpriser, Golf-Award, priser for Kræftens bekæmpelse, og siden 2009 vielsesgaver for Skanderborg Kommune og meget andet.

I Lene Purkær Stefansens eget Galleri
 på Fabriksparken 9, 9230 Svenstrup er der den største udstilling af bronzeskulpturer og bronzebilleder

I sommerperioden vil der være ekstra bronzeskulpturer i udstillingen hos:

  • NordCraft på Boulevarden 10, 9000 Aalborg

Skulpturerne findes også i sommerlandet og det meste af året fast hos:

  • Skulpturparken Blokhus
  • Tronsmark Gl. Skole, Galleri & Kunstværksted, 
Hirtshalsvej 11, Bindslev
  • Galleri Wieben, Havnen i Nibe
  • Galleri Lillebælt, Gammelhavn i Fredericia

Kunstner Lene Purkær Stefansen
Fabriksparken 9, 9230 Svenstrup
Tlf 98380087 / 28440017

Mail: info@lenepurkaer.dk
www.lenepurkaer.dk
www.facebook.com/lenepurkaer.dk
www.instagram.com/lenepurkaer