Ny spændende kunstudstilling på Børglum Kloster

PRESSEMEDDELELSE - Børglum Kloster

Kunsten vender tilbage til det historiske Børglum Kloster til påske hvor en ny kunstudstilling åbnes. Dette års påskeudstilling har i år værker af fire deltagende kunstnere. Gerda Louis-Hansen, Maja Lisa Engelhardt, Peter Brandes og Anders Hald.

På Kunstudstillingen fremvises malerier, monotypi, keramik, stentøjsskulptur, stentøjsrelief og grafik. Kunstudstillingen breder sig også til Børglum Klosters gamle domkirke hvor en stor stentøjsskulptur er opsat. Den 3,6 meter høje skulptur er skabt af Anders Hald.

Gerda Louis-Hansen vil på udstillingen fremvise værker i maleri. I værkerne vil man kunne opleve hendes koncentrerede arbejde omkring få valgte temaer, samlet sammen med et sensitivt forhold til farver. Da kunstneren tidligere udstillede på Børglum Kloster indgik værker af Rubjerg Knude fyr, og på denne udstilling kunne opleve den nye fremstilling af samme motiv, nu efter fyret er flyttet og landskabet er et andet.

Maja Lisa Engelhardt værker på udstillingen er monotypier. Metoden kan give en rigdom i farvehold­ninger som er anderledes end en påma­ling af papiret. Monotypierne i udstilling på Børglum Kloster som tager udgangspunkt i Naxosbuen, som kunstneren beskriver som et af den græske kulturs fornemste monumenter.

Peter Brandes vil, som forrige gang han lagde vejen forbi Børglum Kloster, bruge lerjord brændt og bemalet som materiale til sine værker. Især uglemotivet vil optræde i denne udstilling i fade og skulpturer.

Anders Hald er en ung kunstner udannet på kunstakademiet i Oslo, som arbejder med ler, brændt og bemalet. På et tre måneders legatophold i den italienske by Pietra Santa, skabte han i efteråret 2021 omkring 40 skulpturer og relieffer. I udstillingen på Børglum Kloster har han skabt værket

I påsken, kan den nye kunstudstilling opleves på Børglum Kloster 9. april til 18. april alle ugens dage kl 10-16. kunstudstilling kan opleves igen fra 30. april, til august.