Rekordmange elever til håndbold- og badmintonskolerne i Aalborg

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg kommune

Kombinationen af engagerede og dygtige instruktører, nye sportsgrene og friske skolebørn virker. Elitesport Aalborg har tilmeldingsrekord til de kommende håndbold- og badmintonskoledage i Gigantium. Målet med idrætsskolekonceptet er at introducere børnene for sportsgrenene og bygge bro mellem skoler og lokale klubber.

 

13 minihåndboldbaner står klar, “klassekasser” med frugt og juice står linet op på rad og række. I Gigantium løber 865 elever fra 38 klasser på 16 af Aalborgs skoler ind ad dørene, klar på en hel dag i håndboldens tegn. Det har i år været nødvendigt at lave ikke bare en, men to opsamlingsdage for håndboldskolen arrangeret af Elitesport Aalborg:

 

“Vi oplever rigtig stor opbakning til vores Idrætskolemodeller, så vi faktisk sætter deltagerrekord for både håndboldskoledagen i denne uge og badmintonskoledagene i næste uge. Det er vi rigtigt glade for og kapaciteten er jo heller ikke uvæsentligt for os, fordi målet jo dybest set er at udbrede kendskabet og passionen for de her sportsgrene til så mange som muligt, og specifik de her dage, at give børnene en fed oplevelse med deres klassekammerater i sporten, siger Torben Sørensen, leder af Elitesport Aalborg i Aalborg Kommune.

 

Gode relationer med ansigter på, sænker barrieren

I dag skal eleverne spille masser af håndboldkampe, hygge sig med en masse andre håndboldaktiviteter, inden de senere skal spille “slutspilskampe” i den store arena, hvor Aalborg Håndbold normalt spiller deres kampe foran flere tusind tilskuere. Slutteligt er der en klassepokal til alle deltagende skoleklasser.

 

Håndboldskoledagen i Gigantium er faktisk afslutningen på et længere forløb for de deltagende elever. De har i sidste skoleår haft besøg tre gange i de ugentlige idrætstimer og fået håndboldtræning af professionelle trænere. I processen bliver der skabt god kontakt mellem skoler og de lokale håndboldklubber, og ikke mindst til de elever, der møder sporten for første gang.

 

“Det her er mere end bare en god ide. Det er et professionelt setup, hvor der er tænkt på hvordan det virker i praksis. Det at der sidder nogen og faciliteter både undervisningen ude på skolen og denne her fede afslutningsdag i Gigantium, er guld værd for os i klubberne, hvor vi jo mange gange er frivillige”, fortæller Monica Nord, der til daglig er frivillig i Nibe HK.

 

I dag har Nibe Skole 3 klasser med til afslutningen i Gigantium. De mange børn og lærere har en god dag med masser af fede oplevelser og fællesskab i nye rammer. Og så er der noget der tyder på at Aalborg Elitesport med håndboldskolen har fået plantet frø i både elever, skoler og klubber, der kan spire.

 

“Vi har allerede efter skoleforløbene tydeligt kunnet mærke en tilgang af spillere til klubben i lige præcis de årgange, der har været med. Og jeg forstår det godt. For det har været dygtige og velforberedte trænere, der har været ude, og de har skabt glade ansigter på alle børnene. Og så er det jo tilrettelagt, så børn uden forudgående erfaring med sporten også bliver fanget – så det er jo en ny målgruppe man også når”, fortæller Monica Nord, og slutter med endnu en vigtigt pointe.

 

“Der bliver også skabt gode relationer mellem skolen og de lokale klubber. Jeg har fået sat ansigt på, hvem jeg skal tage fat på fra skolen, hvis jeg senere skal etablere et samarbejde. Og så er det smart at eleverne også her til slut, får materiale med hjem fra den lokale klub, som man kan vise sine forældre – endda med billeder af lige præcis de trænere, som man sandsynligvis møder til sin første træning. Det er godt tænkt og gør barrieren til sporten lidt lavere”.

 

Mens håndboldskolen og badmintonskolen i disse uger opsamler for det forgangne skoleår, så er Ishockeyskolen allerede i gang med nye forløb. Også her sætter man med over 25 skoleklasser og over 550 elever, deltagerrekord i det nye skoleår. Senere op til efterårsferien, starter gymnastikskolen også op igen med et stort antal elever.

 

Fakta

Elitesport Aalborg har arbejdet med skolemodeller siden 2006-2007:

  • Gymnastikskole fra 2006-2007 for 1. og 2. årgang i samarbejde med Aalborg Idrætsgymnastikforening.
  • Ishockeyskole fra 2015-2016 for 0. og 1. årgang i samarbejde med Aalborg Ishockeyklub.
  • Badmintonskole fra 2021-2022 for 2. årgang sammen med 5 lokale badmintonklubber.
  • Håndboldskole fra 2021-2022 for 4. årgang sammen med 7 lokale håndboldklubber.