Oplevelser? De er for alle

REKLAME I HIMMERLAND GOLF & SPA

Annonce – En hel by – det er faktisk, hvad det er. Kun 40 minutters kørsel fra Aalborg ligger Himmerland Golf & Spa Resort. Kører man ad de små, snørklede veje, der løber fra hovedvejen og ind mod den lille by Gatten, finder man stedet, der forener luksus, golf, ferie-stemning og oplevelser i ét. Direktør Mark Bering tager imod os. Vi skal snakke om nutiden og fremtiden, om visioner og værdier, og om at brænde for at skabe mindeværdige oplevelser hos mennesker

– Alle oplevelser, der bliver skabt her, skal være skabt med kærlighed, siger Mark. Ordene er bekendte blandt både gæster og personale, for de pryder en af væggene i den nyrenoverede reception og er noget af det første, der møder én, når man kommer fra indgangspartiet.

– Det handler om, at uanset om du fejer gulvet, laver mad eller lægger strategi, så skal det gøres så godt, som vi overhovedet kan. Vi har en aftale her i huset om, at når vi har udført et stykke arbejde, og lægger det på bordet og siger, at nu er det færdigt – så kigger vi på det igen og ganger med to, og først derefter er det færdigt. Vi vil gerne være med til at udvikle branchen i den retning, vi synes er den rigtige.

Og den rigtige retning er i særdeleshed noget med et højt serviceniveau og dét at have gæsterne som udgangspunkt, for- tæller Mark.

– Hvis nogen f.eks. gerne vil holde deres møde hos os, starter vi altid med at spørge, hvad de gerne vil opleve, og hvem de er. For så strikker vi en løsning sammen, der passer til lige netop dem. Vi har ikke tre faste modeller, de kan vælge imellem – vi vil hellere vende den om og spørge hvilken retning, der er den rigtige for dem.

I alle pauser til alle møder, vil en kok stå for at håndtere og anrette forfriskninger. Om det så er frugt, der bliver skåret ud, eller kage, der bliver anrettet, så vil det være fra et udgangspunkt, der hedder oplevelser. At gøre små ting betydningsfulde.

– Vi vil gerne gøre det hele så lækkert som muligt. Vi tager egentlig de samme priser som alle andre, men vi har hævet serviceniveauet, siger Mark.

Et samarbejde om mad

Dét, at gå i den rigtige retning, er for Himmerland Golf & Spa Resort også noget med bæredygtighed og gode råvarer. Derfor er der bl.a. indgået samarbejde med den anerkendte ernæringsekspert Christian Bitz, hvor et helt særligt madkoncept er blevet udviklet, målrettet de konferencer og møder, stedet huser.

– Bæredygtighed og økologi er ekstremt vigtigt for os, og vi gør, hvad vi kan, for at handle så lokalt og økologisk som overhovedet muligt.

Mark fortæller, at samarbejdet med Christian Bitz har ført til fem principper, som skal sikre gæsterne de bedste madoplevelser. Det handler bl.a. om at handle lokalt, i sæson og i bedste kvalitet. At sikre at sammensætningen af råvarer giver kroppen de bedste betingelser, og at alle måltider er baseret på veldokumenteret forskning og håndværk. Og så handler det om aldrig at gå på kompromis med smag og kvalitet.

– Der er egentlig ikke noget revolutionerende i dette her – men de ting, vi siger, vi gør… dem gør vi også.

At favne mangfoldigheder

Himmerland Golf & Spa Resort er mange ting. Det er golf, møde- og konferencefaciliteter, spa, feriested og et væld af aktiviteter målrettet alle aldre. For Mark er det vigtigt, at fokus konsekvent ligger på det hele. Intet er mere eller mindre vigtigt end andet.

– Vi vil gerne være et oplevelsessted for alle typer af gæster. Uanset, om du er 5 år eller 70 år, så skal du have et sted at gå hen herude, hvor du kan hygge dig. Det er vi allerede, og vi vil rigtig gerne øge kendskabet hos folk til, at vi kan de ting. Mange ved, at vi har nogle super flotte golf-faciliteter, men færre ved, at vi altså også har spa, tre restauranter, bowlingbane og badeland mm., og derfor arbejder vi også meget målrettet med branding og marketing.

At der skal være noget for alle kommer også til udtryk i de events, der afholdes. Den berømte golfturnering ”Made in Den- mark” vil – traditionen tro – også blive holdt på Himmerland Golf & Spa Resort i 2020, hvor der forventes, at omkring 100.000 mennesker på en uge vil besøge resortet. Men også events i mindre skala har stedets fokus. For eksempel er der stor tilgang til arrangementer, hvor der i en af restauranterne serveres stegt flæsk eller tarteletter ad libitum, eller hvor der er live-musik, fortæller Mark.

– Jeg synes, vi spænder bredt. I caféen i bowlingcentret, kan du få fastfood. Vi har et pizzaria, der laver mega gode pizzaer, som man kan spise her eller tage med hjem. Vi har to restauranter; et brasserie, der serverer klassisk, dansk mad, og så har vi restaurant P.O.L.O., hvor man kan komme og få 3-9 retter og vine fra 250 kr. og opefter.

Et væld af muligheder

Mark giver en rundvisning. Bowlingbanen, hvor det ofte er pensionisterne, der spiller i løbet af dagen, og de yngre mennesker og børnefamilierne om aftenen. Aktivitetsrummet, for de legeglade voksne og et legerum for de yngre.

– Her kan ungerne lege, mens mor og far får en kop kaffe, smiler han.

Så er der badelandet, der er stort og rummeligt, og hvor den 47 m lange rutchebane dominerer, når man kigger ind. Der er også spabassin, børnebassin og om sommeren åbnes der ud til terrassen, så man kan nyde en forfriskning, få lidt sol og svømme videre igen, siger Mark, inden vi går videre til Nordic Spa. En oase af wellness, der i 2019 var nomineret til ”Årets Spa” ved Danish Beauty Awards, og hvor både indretning og atmosfære emmer af ro. Der er behandlerrum, hvor der tilbydes forskellige typer massage, voksbehandlinger samt pedicure og manicure – og der er mulighed for at få lagt makeup af en professionel makeup-artist.

Rundt omkring sidder gæster, der nyder de forskellige faciliteter. Saltbadet, der får en til at føle sig vægtløs. Kneip-bassinet, hvor bunden er fyldt med fod-stimulerende sten, og så alle de andre typer beroligende spa-bade og saunaer, der er lavet til at forkæle kroppen og i det hele taget være noget ud over det sædvanlige.

– Vi fylder aldrig spa’en op med gæster. Der er max plads til 35 mennesker, for folk skal have en eksklusiv oplevelse ved at komme her, og det synes vi forsvinder, hvis der er for mange.

Mark viser også mødelokalerne, der findes i et væld af størrelser, og hvor alt IT-udstyr er helt nyt. Han viser Proshoppen, der sælger et bredt udvalg af golfudstyr og tilbyder vejledning, og ikke mindst viser han værelserne.

– Alt er helt nyt og blev færdigt her til 7. maj. Der var kun beton tilbage på alle værelserne inden da. Der er to kategorier: Et standard dobbeltværelse og et familieværelse, siger han.

På badeværelset står vandkopper af bambus. Helt i tråd med de bæredygtige værdier, Mark nævnte tidligere.

En menneske hædres

Dette er Himmerland Golf & Spa Resort anno 2019. Og hvad der i 2007 blev købt af nu afdøde erhvervsmand Lars Larsen, grundlægger af butikskæden Jysk, har udviklet sig til at være en perle af oplevelser, der henvender sig til alle. For nyligt skiftede adressen navn. Vesthimmerlands Kommune besluttede nemlig at hædre Lars Larsen med en vej, og lokationen hedder nu Lars Larsens Vej 1.

– Lars og hans familie, og Jysk i det hele taget, har været en stor samarbejdspartner i mange år og har lagt meget tid, penge og tanker i stedet her. Som Per, vores borgmester selv sagde, så har det betydet meget for rigtig mange mennesker. For os har det været en god proces at ændre vejnavnet sammen med Vesthimmerlands Kommune. Jeg synes, han fortjener endnu mere end det, men nu er vi startet her, slutter Mark.

FAKTA

Hed oprindeligt Himmerland Golf Hotel, senere Himmerland Golf & CountryClub, inden det i 2002 blev omdøbt til det nuværende navn.

Et selskab bestående af Lars Larsen, Birdie Thinggard og Hans-Erik Møller Hansen overtog i 1987 centret og påbegyndte en udvidelse af golfbanen. I 2007 blev Lars Larsen ene-ejer.

Resortet har i dag 130 ansatte.

HIMMERLAND GOLF & SPA RESORT
Lars Larsens Vej 1
Gatten
9640 Farsø
Telefon: 96 49 61 00
himmerlandgolfogsparesort.dk