Nyd en gratis Irish Coffee på The Irish House i Aalborg

Tekst Pressemeddelse (Tullamore Dew) | Foto Presse

Den 25. januar 2020 hylder kaffeglade whiskey-connaisseurs den irske kaffe landet over, når lokale barer serverer gratis Irish Coffee. Tag en god kammerat eller kollega under armen og byt eftermiddagskaffen ud med en gratis Irish Coffee på The Irish House i Aalborg mellem kl. 15.00 og 16.00.

Irish Coffee er oprindeligt skabt til at bringe varme og styrke til forkomne og forfrosne flypassagerer. Derfor passer den perfekt, når vi skal lune os i det hundekolde vintervejr. Så hvad er bedre at gøre i januar end at søge i ly for det sure vejr – og varme sig på en gratis Irish Coffee?

Fejr National Irish Coffee Day med din kaffeglade ven, få varmen og nyd en gratis Irish Coffee mellem 15.00 og 16.00 på The Irish House, Østerågade 25, 9000 Aalborg.

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44. Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne. For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey. Én af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020. Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Lav den originale Irish Coffee derhjemme

Ingredienser:

  • 4 cl. Tullamore D.E.W. whiskey
  • 10 cl. stærk friskbrygget kaffe
  • 2 tsk. letpisket flødeskum
  • 2 tsk. brun farin

Sådan gør du:

  • Opvarm et Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.
  • Hæld Tullamore D.E.W. whiskey i glasset. Tilsæt sukker og fyld næsten helt op med kaffe.
  • Rør rundt, til sukkeret er opløst.
  • Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.

HUSK: Rør ikke rundt. Du får den fulde smags- og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum.