Madglæde: Gourmet hotdogs

Opskrift og foto ANDERS ”ÆDEDOLKEN” LANG

Hjemmelavede hotdogs

LØG-DOG MED 6 X LØG!

INGREDIENSER:
Frankfurter med bacon
Hjemmebagt pølsebrød
Rå Løg
Bløde løg
Purløg
Hjemmelavede ristede løg
Hjemmesyltede rødløg
Confiteret hvidløg
Sennep (Jeg har brugt en lækker Johnnys Sennep med Mango og Habanero)

Hakkede rå løg, bløde løg og hakkede purløg er der ikke opskrift på.

HJEMMEBAGTE PØLSEBRØD

50 g gær
2,5 dl vand
625 g mel
100 g blødt smør
2 æg
3 g salt

SÅDAN GØR DU

  1. Æltes på maskine til den bliver blank og slipper skålen. Rør minimum 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket i minimum en time ved stuetemperatur.
  2. Del dejen i 12 lige store stykker, som for- mes til aflange pølsebrød (jeg brugte en brødform til pølsebrød). Lad pølsebrødene hæve i 30-45 minutter inden de bages ved 200 grader i 10-12 min.

HJEMMELAVEDE RISTEDE LØG

3 løg
1 dl hvedemel
1 tsk salt

SÅDAN GØR DU

  1. Steges i smagsneutral olie
  2. Den smagsneutrale olie varmes op til ca. 160 grader i en gryde eller en fritøse, hvis du har sådan en.
  3. Skræl løgene i tynde skiver.
  4. Bland hvedemel med lidt salt, og vend løgene godt rundt i mel-blandningen.

Friter løgene lidt af gangen til de er gyldne. Tages forsigtigt op ad fritøsen og læg dem på fedtsugene papir. De hjemmelavede ristede løg kan sagtens holde sig i nogle dage i en lufttæt bøtte.

HJEMMESYLTEDE RØDLØG

4 rødløg
3 dl lagereddike – jeg bruger klar eddike, da jeg synes, det ser pænest ud 1 dl vand
1 dl sukker
2-3 tsk peberkorn

SÅDAN GØR DU

  1. Skær løgene i tynde skiver og kom dem i glas med skruelåg.
  2. Kog eddike, vand og sukker op.
  3. Når det koger og sukkeret er opløst tilføjes peberkorn. Hæld eddikeblaningen over løgene i glasset.
  4. Sæt låg på og sæt løgene på køl.
  5. Når løgene er kolde, er de klar til brug. De syltede løg kan holde sig på køl.

CONFITERET HVIDLØG

5 hele hvidløg
Olie – jeg bruger smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
Frisk timian

SÅDAN GØR DU

Pil alle hvidløgsfedene. Tag de pillede hvidløgsfed og et par kviste timian og kom det op i et glas, der kan tåle at gå i ovnen. Hæld olien over hvidløgene, så de lige er dækket. Bag herefter hvidløgene i 1,5 time ved 150 grader. De konfiterede hvidløg opbevares på køl og de kan holde sig længe, men det sker sjældent, at de holder sig ret længe i køleskabet, før glasset er tomt.

OPBYGNING AF HOTDOG

Smør hot dog-brødet med 3-4 confiteret hvidløg. Placer den grillede pølse i brødet. Kom de bløde løg, de syltede rødløg og de rå løg på. Giv en streg med den gode sennep, pynt med de hjemmelavede ristede løg og de hakkede purløg.

HOT HOT HOT DOG

INGREDIENSER:

Stor tyk rød pølse
De hjemmebagte pølsebrød
Sriracha chilisovs
Sriracha chilimayo
Syltede jalapeños
Ketchup
Sennep – Jonnhys Sennep – med Mango og Habanero
Hjemmelavede ristede løg

SÅDAN GØR DU

  1. Læg den grillede røde pølse i det hjemmebagte pølsebrød.
  2. Læg en streg ketchup og sennep.
  3. Pynt med hjemmelavede ristede løg og stærke åkander (syltede jalapeños).
  4. Slut hot hot hot dog af med en tynd stribe af både Sriracha chilisovs og Sriracha chilimayo