Madglæde: Æblekompot med crumble

MADGLÆDE | I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

Efteråret er over os og det betyder, at æbletræerne er fyldte med lækre danske æbler. Hvad man skal bruge de mange æbler til, kan tit være en udfordring. Men hvem elsker ikke en god æblekage med crumble og flødeskum?

INGREDIENSER

Kompot
5 æbler
2 spsk vand
Saft af 1/2 citron
1/2 dl sukker

Crumble
50 g smør
1/2 dl brun farin
1 spsk økologisk lys sirup 1/2 dl hvedemel
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl mandelmel (kan udelades)
2 tsk stødt kanel
En smule flagesalt

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl og hak æblerne, og kom dem i en gryde. Kom vand, citronsaft og sukker i, og rør.
  2. Koges i ca. 6 minutter, eller til æblerne er blevet bløde. Tag gryden af kogepladen, og lad blandingen køle af.
  3. Bland alle crumble-ingredienserne. Kom blandingen ud på en plade, og rist den ved 200 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter. Rør rundt af og til.
  4. Når alt er kølet af, lægges kompotten i små skåle. Strø crumble over, og kom en klat piskefløde på.