Kandidaten siden sidst – Mette pakker ordrer for Butik Kunsten

KANDIDATEN SIDEN SIDST I JOBSTAFETTEN

JOBSTAFETTEN & KANDIDATEN

Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give jobstafetten videre til en ny håbefuld kandidat. Siden sidst har vores kandidat Mette fået job i Butik Kunsten. Stafetten går nu videre til Yohannes.

Mette lukker os hjemmevant ind backstage på sin nye arbejdsplads. En overdådig kombination af marmor og messing afslører for de fleste aalborgensere, hvor vi er: Kunsten – museum of modern art. Her arbejder Mette 5 timer om ugen med at pakke ordrer for museets butik og webshop

Forandring fryder

”Jeg har også fået en kæreste”, hvisker Mette, mens vi står i en kæmpestor vareelevator. Vi er på vej ned i kælderen for at se, hvor hun hver tirsdag og torsdag ruller og pakker de smukke kunstplakater, der går som varmt brød på butikkens webshop. Hun har de printede GLS labels med.

Da Mette trækker en skuffe ud, anretter et plakatrør på sin ene side og selvsikkert forklarer rulletricket, mens hun demonstrerer det, falder mit blik på hendes nyfarvede hår og det brede smil. Forandring fryder. Ikke kun for Mette men også for Kunsten, som har gennemgået en revitalisering, der har sat skub i museets besøgstal og kundeordrer på webshoppen. Det skaber et behov for flere hænder. Her passer et job på få timer godt ind, mener Marianne, som er administrationschef på Kunsten.

– Når vi oplever den store udvikling, er det super fint, at vi kan bruge konceptet Små job med mening. For det er ikke nødvendigvis en fuldtidsstilling, men det giver præcis det, at vi kan få rullet og afsendt plakaterne og udvikle webshoppen, så det har givet rigtig god mening for os, fortæller Marianne.

Butik Kunsten følger museets åbningstider: www.kunsten.dk Dog åbner butikken på hverdage kl. 11.00

Styr på liv og lager

Da Mette har færdiggjort ordrerne, pakker hun varer ud, prismærker og tæller dem. Hendes butikserfaring og ordenssans kommer til sin ret;

– Det er et godt miljø at arbejde i, og det er rart at komme afsted og vide, jeg har opgaver, som skal løses. Jeg får lov til at tage det i mit eget tempo, og de synes, det er dejligt at vide, at der er styr på det, fortæller hun og fører os til butikken, hvor de butiksansvarlige, Lone og Laila, bekræfter:

– Det er rigtig dejligt, at Mette ordner det sammen med os. I vores lager er der hele tiden noget ind og ud. Vi har også mange firmaordrer. Når vi når til november, Mette, så kan det være, vi skal pakke mange julegaver ind. Firmagaver er noget, vi gerne vil gøre mere ud af, fortæller Lone.

Et blik rundt i butikken bekræfter, at der er rigt potentiale for det blandt de lokkende kunstbøger, plakater, postkort, Lundstrøm-vaser, glas, trævarer, broderede pudebetræk og unikke effekter, der linker til husets arkitekt, Alvar Aalto og til de skiftende udstillinger. Butikken forlænger museumsoplevelsen med kvalitet, kreativitet og det, som pirrer nysgerrigheden. Tilbage i elevatoren fortsætter hun tråden fra før:

-Jeg tror ikke, jeg var klar til at finde kærligheden før, men efter jeg har fået job og struktur i hverdagen, så kom det bare.

Vi er tilbage ved backstage-indgangen, hvor marmor og messing danner et perfekt match.

Vil du høre om muligheden for at ansætte en småjobber i din virksomhed, så kan du kontakte JobFOKUS:

www.job-fokus.dk
Teamleder Pia Royberg Tlf. 30312299
Mail: pr@job-fokus.dk

1 Trackback / Pingback

  1. Yohannes- Fra Eritrea til sushikok i DK – appetize.dk

Kommentarerne er lukkede.