Køkkener i en klasse for sig

Reklame | Køkken- og Hvidevarebrugsen, St. Ajstrup

Reklame – I St. Ajstrup, tæt ved Nibe, ligger den hyggelige Køkken- og hvidevarebrugs, St. Ajstrup. Den første søndag i januar blev årets første åbent hus afholdt og APPETIZE var selvfølgelig med for at få noget ny inspiration

Selv om St. Ajstrup ligger lidt væk fra Aalborg, så kan de stadig trække kunder langvejs fra. Det er tydeligt, da fotografen og jeg drejer ind på parkeringspladsen. Det er ikke nemt at finde en plads, og butikken indenfor er da også stuvende fuld af glade mennesker. Det summer af liv i alle hjørner af den store butik, der kan prale af at have Danmarks største køkkenudstilling. Claus Nielsen, der er salgs- og marketingchef hos St. Ajstrup fortæller, at der som regel kommer 150-200 mennesker, når de holder åbent hus, så det er altid velbesøgt.

Til arrangementet i dag er der besøg af Miele, som kokkererer og laver lækker frokost til alle de besøgende. Udstillingen kommer virkelig til sin ret, for alle placerer sig rundt omkring i de hyggelige køkkener og nyder maden. Alle køkkener ser ud som de ville gøre i et privat hjem, så her kan man virkelig få en fornemmelse af, hvordan drømmeversionen skal se ud. Imens har de ansatte travlt med at nå rundt til alle de besøgende, for at alle kan få den gode betjening, de fortjener, og som er kendetegnet ved St. Ajstrup.

Den personlige betjening

Men hvordan foregår det så, når man skal have køkken hos St. Ajstrup? Det har denne skribent faktisk selv personlig erfaring med, da jeg har netop har fået tegnet et køkken hos dem, hvilket var en rigtig god oplevelse. Man kan virkelig mærke, at man bliver lyttet til, og køkkenet bliver tegnet ud fra ens egne ønsker og behov. Til det indledende møde går man rundt med den dygtige køkkenkonsulent og gennemgår de forskelige miljøer, og taler om, hvad det er, man ønsker sig for hjerterummet i ens hus. For køkkenet er vel efterhånden blevet det centrale rum i de fleste hjem. I et travlt liv hvor arbejde og institutioner tager (for) meget af vores tid, så er køkkenet der, hvor vi samles om gryderne og har tid og ro til at kigge hinanden i øjnene over et veltilberedt måltid. Derfor skal det helst også være et rum, hvor man har lyst til at tilbringe sin tid, og det sætter krav til indretningen – og det har de om nogen forstået hos St. Ajstrup.

St. Ajstrup 2

Ved næste møde har de færdigtegnet køkkenet i en interaktiv, fotorealistisk 3D-version, hvor man næsten kan forestille sig selv stå i køkkenet, fordi man kan se helheden samt de fine detaljer, der gør det til lige præcis dit køkken. Jeg er virkelig imponeret over hele den proces, man gennemgår hos St. Ajstrup, og jeg kan ikke andet end anbefale at booke en aftale hos dem.

Kælet for detaljen

Selve forretningen er fyldt med 4.000 m2 inspiration fra 50 forskellige udstillinger med stor fokus på det færdige udtryk. Der er ikke meget ved at købe det helt rigtige køkken, hvis opvaskeren ikke fungerer, men St. Ajstrup har heldigvis også et bredt udvalg af hvidevarer, der helt unikt er funktionsdygtige i de forskellige køkkenudstillinger. Der er virkelig er kælet for detaljerne, så man får et reelt billede af, hvordan det kunne se ud i ens eget hjem.

Flere gange dagligt bliver alle udstillingerne gennemgået for at sikre, at alt fungerer, som det skal. Derudover er det tydeligt, at der er tænkt på forskellige stilarter og funktioner for netop at sikre, at der er noget for enhver. Som kunde er man derfor nærmest sikker på at finde noget, der falder i lige præcis ens smag.

– De forskellige udstillinger bliver også fornyet året rundt, så vi hele tiden kan holde butikken ajour og spændende, fortæller Claus.

Nyt vinstudie

St. Ajstrup 3

Foruden den flotte køkkenudstilling kan man også finde et udvalg af forskellige lækre badmiljøer, garderober og en afdeling med hvidevarer. Det er svært at gå fra Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup uden at have hovedet fyldt med en masse ny inspiration. Jeg havde i hvert fald drømme om både renovering eller en nybygning lige med det samme.

Butikschef Preben Bisgaard er selvfølgelig også på gulvet til arrangementet i dag. Han springer rundt og sørger for at få snakket med de mange besøgende, men jeg får ham da indfanget til en lille snak. Han giver en rundtur, hvor jeg ikke kan undgå at bemærke hans engagement og begejstring for branchen. Vi kommer blandt andet forbi lageret, hvor de mange hvidevarer, der skal sendes til kunder dagen efter, står opstillet.

Derudover kommer vi forbi deres helt nye vinstudie, hvor alle de forskellige vinkøleskabe er sat op. Vinkøleskabe er noget, der er blevet mere og mere populært, men det er da også en rar hverdagsluksus, at man kan nyde rødvinen til den rigtige temperatur over en god bøf. St. Ajstrup har et stort udvalg, så man er sikker på at få den helt rigtige model med hjem, der selvfølgelig også kan integreres i det nye køkken.

En oplevelse udover det sædvanlige

Hos St. Ajstrup er det nu ikke kun Preben, der brænder for køkkenbranchen. Man kan tydeligt mærke en stor stolthed hos alle de ansatte.

– Vi sætter også en stor ære i at klæde vores personale ordentligt på. De skal være ordentligt sat ind i de forskellige produkter, for at kunne betjene vores kunder bedst muligt. Deres hjerte skal være med i det, for at vi netop kan give vores kunder en oplevelse udover det sædvanlige, fortæller han.

En oplevelse udover det sædvanlige, det må man sige er nøgleordet til dagens åbent hus-arrangement. Grunden til, at Miele er inviteret, er blandt andet for at demonstrere deres lækre dampovne. Hos St. Ajstrup er man ikke glemt, bare fordi den sidste faktura er betalt. Derfor har butikken inviteret alle de kunder i dag, der har købt en af Mieles dampovne, så de har mulighed for at få stillet de spørgsmål, som de måske har. Hos St. Ajstrup er engagementet i særdeleshed i en klasse for sig.