I kamp mod kræften

Tekst & Foto Christina Svendsen

En gruppe kvinder fra Nibe har sat sig for at lave en kalender til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Her vil 12 lokale kvinder være modeller for en dag og fortælle deres personlige historie om kræft, for at bryde tabuet

Når man kommer tæt på elefantindhegningen i Aalborg Zoo og står mindre end en meter fra de imponerende dyr, så går det op for en, hvor store de egentlige er. Man kan næsten ikke undgå at have lidt sommerfugle i maven.

Dagens model, Bettina Vittinghoff Svendsen, har tidligere udtrykt sin nervøsitet ved at stille sig foran kameraet, men det forsvinder som dug for solen, da hun står foran elefanterne. Bettina er nemlig tidligere dyrepasser, så hun føler sig rigtig godt tilpas blandt de store dyr.

Betinna fik konstateret leukæmi i 90’erne, som hun heldigvis er erklæret rask for i dag. Det var dog desværre en hård omgang, så Betinna måtte sige farvel til karrieren som dyrepasser til fordel for at arbejde, der ikke var så fysisk krævende.

Hun er en af de 12 modeller, der alle har været berørt af kræften på den ene eller den anden måde. Nogle er erklæret raske, mens andre stadig er under behandling. En er pårørende og har mistet sin mor til kræften. Det er derudover kvinder i alle aldre. Den yngste er bare 13 år og har kræft i benet.

De fem kvinder bag projektet kalder sig The Sild’li Ladies og er alle forretningsdrivende i Nibe.

Se mere om kalenderen her: www.kalenderforlivet.dk

Modellen bliver gjort klar til turen ind til elefanterne
En snabel kan blive rigtig lang, når der er godbidder på spil
Betinna sammen med elefanterne

Fotografen må tage billeder fra den anden side af hegnet