En positiv motivationscirkel til indre skønhed

TEMA: SKØNHED | REKLAME, CROSSFIT NORTH

AnnonceSkønhed forbinder vi ofte med udseendet, og når vi filosoferer over skønhedsidealet og kropsidealet, ser vi helt klart en tendens til, at det, i hvert fald for pigernes vedkommende, er gået fra at være slank til at være veltrænet, og gerne med muskelaftegninger. Indenfor de seneste år har jeg bemærket, at flere kvinder gerne vil have en stærk og tonet krop.

Jeg har været indenfor denne branche i flere år både som instruktør og kostvejleder, men også som udøvende, og det er min erfaring, at når vi træner og fysisk flytter vores grænser, flytter vi os også mentalt. Det giver en større indre styrke og et bedre selvværd, og dermed en bedre udstråling, som man også kan kalde skønhed. Så skønhed kommer også indefra. Måske endda mest indefra.

Crossfit er en funktionel træningsform, hvor man træner med enten kropsvægt eller frie vægte – og alle de bevægelser, man laver, er direkte overførebare til hverdagsbevægelser. Hele bevægelsesapparatet styrkes, også i forhold til det at blive ældre. Selv om crossfit ikke som sådan er en foreningssport som f.eks. fodbold, føler man sig alligevel som en del af et fællesskab – og den fællesskabsfølelse er også med til at give en indre positiv selvudvikling.

For at forstå den følelse skal man simpelthen mærke den. Når man går herind efter at have parkeret sin bil eller cykel, så er det lige meget, om man er direktør eller studerende. Om man er ung eller gammel. Tyk eller tynd. Her er en åbenhed og en accept for den enkelte uanset status og niveau. Man træner på hold sammen, uanset om man er nybegynder eller øvet. Fællesskabsfølelsen er fed og giver commitment.

Når man træner, så gør man først og fremmest noget godt for sig selv, og det giver en god samvittighed, et godt velvære. Det kan gøre lidt ondt, mens det står på, men bagefter har man den mest fantastiske følelse i kroppen. Det er den gode følelse vi stræber efter, og den varer ikke kun ti minutter. Den varer i meget længere tid. Når vi træner, udløsers endorfiner, og det er det, der giver lykkefølelsen.

Denne følelse mærker vi måske ikke blot af at træne en enkelt gang. To gange om ugen er nok, og en gang om ugen er bedre end ingenting. Træningslysten er for mange noget, der kommer over tid, og jeg oplever ofte, at man for alvor mærker effekten efter tre til fire måneder, når konditionen begynder at tage form. Der er nemlig en sammenhæng mellem den intensitet, vi kan træne med og mængden af endorfiner, der frigives i kroppen, – og når vi træner hårdere, får vi et større kick af energi og glæde.

3-4 måneder kan være lang tid, og derfor er tricket at holde ved til det punkt – herefter bliver det helt naturligt en positiv motivationscirkel, hvor man får lyst til at spise sundere, drikke mere vand, og sover bedre.

Jeg har mange eksempler på mennesker, der kommer til at stråle. Når jeg starter forløb op, – både individuelle og gruppeforløb er fokus ofte på vægten. Jeg arbejder ofte med at få fokus flyttet fra vægten og i stedet henimod de følelser og den effekt, det giver, at tage gode valg for sig selv. Når fokus ligger her, vil et evt. vægttab komme helt af sig selv.

Det er fantastisk at se den udvikling, og det er helt sikkert for mig den største motivation for at gøre det, som jeg gør.

Beslutningen om at starte, er jeg godt klar over, er det sværeste. Når først beslutningen er taget og tiden er booket, er det faktisk ikke så svært længere. Så er ”rejsen” i gang og måske et startskud til indre og ydre skønhed. Vi kan alle være med, – det er aldrig for sent, og det er med til at gøre crossfit til noget helt unikt.

Vi ses!

Linn

Fakta om CrossFit North

CROSSFIT NORTH: Hjulmagervej 11-13, Aalborg
PRIS: 499/mdr. for Premium medlemsskab
ÅBNINGSTIDER: 05.00-23.00

HOLDTYPER:
Wod, cardio, yoga, kettlebell, styrke, gymnastic, kids, teens, mama, vægtløftning, boksning, bootcamp, master 35+
TILBUD:
Personlig træning, kostvejledning, fysioterapi.

Navn Linn Abildtrup
Fødeby Glostrup
Alder 41 år
Uddannelse bankuddannet, kostvejleder, psykoterapeut
Interesser Crossfit, vægtløftning, familie
Livret Sushi, Mentos og Pepsi Max (selvom det ikke er det sundeste)