En passion for løb

En mand og hans passion | THomas Kastrup-Larsen

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen er socialdemokrat og har siddet godt i borgmesterstolen siden 2014. Han er visionær, positiv, aktiv og jordbunden – alt sammen noget, vi nordjyder godt kan lide. Thomas er født i Kalundborg i 1973 og flyttede i 1992 til Aalborg for at studere på universitetet. Han bosatte sig i vestbyen og der bor han stadig med sine tre børn Clara, Martha og Aksel. Thomas ses tit på sin cykel til og fra arbejde, men vi møder ham også ofte i løbetøjet rundt om i byen, i vores parker og stier. Vi har mødt Thomas på en af hans løbeture. Læs med her hvorfor han er så tosset med at løbe

Hvad er din passion?

– Min passion er løb. Jeg elsker at løbe langt. Opleve byen, presse mig selv, og føle, at jeg lever, mens naturen passerer forbi og tankerne flyver.

Hvorfor er det din passion?

– Det er min passion, fordi det giver mig energi og livsglæde. Fordi jeg også kan mærke, at det holder mig i god form, og det betyder en hel del for mig. Når jeg ikke løber så meget, kan jeg mærke mit humør bliver dårligere, og jeg bliver utilfreds med mig selv. Så løb gør mig glad, og giver mig velvære og balance i mit liv.

Hvad er det bedste ved din passion?

– Det er de mange oplevelser, der følger med. En smuk morgen ved fjorden, at løbe sammen med gode venner, at deltage i store og krævende løb, som da Stine Rex sidste år lokkede mig med til North Sea Beach Marathon i Hvide Sande. Jeg var helt høj bagefter. Det var en uforglemmelig oplevelse.

Hvad er det værste ved det?

– Det er svært at sige, hvad det værste er, for jeg har aldrig haft en decideret dårlig oplevelse, når jeg har været ude og løbe. Men hvis jeg skal nævne en ting, så er det at gå ned af en trappe efter et maratonløb. Det ser sikkert temmeligt sjovt ud, men det gør virkelig nas.

Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?

– Der er kan være ret stor forskel på hvor mange timer, jeg bruger på løb om ugen. Men alt i alt løber jeg nok i gennemsnit 4-5 timer om ugen.

Er det en passion for alle?

Der er selvfølgelig nogle, der ikke kan løbe på grund af fysiske skavanker og handicaps, men ellers mener jeg basalt set, at det er en passion for alle. Det, jeg i bund og grund tror, at der er den største barriere for mange, er det mentale. Altså det med at indstille sig mentalt på at komme afsted, eller at give sig selv hen i løbet, når man er ude at løbe i stedet for bare at tænke på hvornår det er overstået. Men i bund og grund er det vel en af de mest folkelige sportsgrene, der findes. Man kan ikke blive sat af holdet ligesom i fodbold, og man kan altid udfordre og kæmpe med sig selv.

Sjov fakta om din passion:

– Når man løber starter det tit en kreativ proces i hjernen. Nogle af de bedste taler jeg har holdt, har jeg skrevet oppe i hovedet, mens jeg var ude og løbe.

Fakta om Thomas

Navn Thomas Kastrup-Larsen

Alder 47 år


Job Borgmester i Aalborg Kommune

Civilstatus I et forhold til Kristine Klitgaard Mikkelsen

Børn Clara 18 år, Martha 15 år, Aksel 12 år

Citat Man kan ikke løbe fra sig selv, men man kan udvide sin horisont, mens man løber