En passion for blomster

EN MAND OG HANS PASSION | Jonas Jensen

Hvis man elsker blomster og bor i Aalborg, kender man helt sikkert til den overdådige, smukke blomsterbutik ’Blomsterdesign’ og ejeren Jonas Jensen. Jonas’ blomsterbiks ligger på hjørnet af Vingårdsgade og Jernbanegade, og i år kan Jonas fejre, at han har været selvstændig i 15 år. Det er 15 år med masser af vundne konkurrencer og medaljer. Jonas er et stort konkurrencemenneske og han er landskendt for sine smukke blomster-kreationer. Han er super kreativ og har altid en god idé til borddækningen. Vi har været på besøg hos den sprælske blomsterdesigner og bedt ham fortælle om hans passion

Hvad er din passion?

– Min passion er kreativiteten i blomsterkunsten, og det at kunne skabe smukke ting. Jeg elsker at kreativiteten er det stærkeste redskab jeg har. Mulighederne i arbejdet er uendeligt selv med de samme blomster. Der er aldrig noget, der bliver helt ens. Passionen ligger også i at arbejde med kunder – jeg elsker alle de dejlige personer, jeg møder i løbet af en arbejdsdag. At være selvstændig er også blevet en passion for mig.

Hvorfor er det din passion?

– Siden jeg var helt lille har mit værelse altid været rigt dekoreret med blomster og planter. Jeg har aldrig været i tvivl om, at blomstervejen var min vej. Jeg har sgu været i tvivl om så meget andet, men ikke hvilken vej jeg ville gå rent professionelt.

Hvad er det bedste ved din passion?

– Jeg er så heldig, at jeg hver eneste dag arbejder med smukke farver, friske varer og så har jeg aldrig to arbejdsdage som er ens. Det er fantastisk at se, føle, dufte og at arbejde med blomster. Og det er en skøn følelse at kunne leve af sin hobby.

Hvad er det værste ved det?

– Det værste ved mit arbejde er, at jeg altid skal tidligt op. Jeg er ikke et udpræget A-menneske…. Derfor har jeg næsten altid hat på, for så slipper jeg for at sætte hår! En anden ulempe ved blomster er, at det er en skrøbelig vare, som ikke holder evigt. Det er svært at handle rigtigt ind – især en varm sommerdag, hvor blomsterne dør hurtigere. Derudover brænder jeg så meget for min passion, at jeg til tider glemmer omverdenen, vennerne osv. omkring mig. Men det er vigtigt at pleje venner, familie m.m. selv om jeg er passioneret omkring mit arbejde.

Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?

– Jeg bruger ALT ALT ALT for mange timer. Skal jeg gør det op
i tid, arbejder jeg min. ca. 11 timer hver dag. Om lørdagen arbejder jeg ind til først på eftermiddagen, og søndag prøver jeg så vidt muligt at holde helt fri. Men om jeg er hjemme eller i kiosken betyder ikke så meget. Jeg føler mig hjemme begge steder. Dog svinger det meget med arbejdstimer på en uge. Det kommer helt an på, hvor travlt jeg har.

Er det en passion for alle?

– Ja, det kan det være, hvis man brænder for faget, og for arbejdet, som blomsterdekoratør i en butik. Alle kan stå og fedte med 10 tulipaner hjemme på køkkenbordet. Så jeg tror, langt de fleste har lidt af min passion i større eller mindre grad.

Sjov fakta omkring din passion:

– Blomsterarbejdet er et hårdt job, tidligt op, købe blomster på auktion, klargøre blomsterne, tage blade af, give dem vand og binde dem sammen. Det lyder enkelt, men i en blomsterbutik kommer der lidt flere blomster ind end når man køber et bundt med 10 blomster i til hjemmet. Det sjove er, at folk altid siger, at det må være så dejligt afslappende at arbejde med blomster, og at det må være super hyggeligt. Det er det også, men det er et hårdt arbejde. Vi står skam ikke dagen lang og pakker små hyacinter i cellofan.

Om Jonas Jensen

ALDER 37 år, men ligner en på 20 (i følge ham selv 🙂 )

JOB Ejer af Blomsterdesign i Aalborg

CIVILSTATUS Kæreste med Thomas

BØRN Far til Isabella, 17 år

YNDLINGSCITAT Hvis ikke du selv tror på det, hvem skulle så?