Efterårsferie fyldt med aktiviteter

Tekst og Foto Presse

I efterårsferien kan du lege dig gennem byen på særlige børnebyvandringer, møde vikingerne på Fyrkat, se cirkusartisten Katja Schumann optræde og meget, meget mere. Nordjyllands Historiske Museum tilbyder et væld af aktiviteter på mange af vores afdelinger i hele uge 42.

Der er aktiviteter følgende steder: Aalborg Historiske Museum, Aalborg midtby, Lindholm Høje Museet i Nørresundby, Vikingecenter Fyrkat i Hobro, Boldrup Museum samt Cirkusmuseet i Rold.

Aalborg: Børnebyvandring Leg dig gennem byen

Tid: Onsdag 14. oktober og lørdag 17. oktober 2019 kl. 13-14.30

Sted: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Pris: 85 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr. Billetter kan købes via www.normus.dk.

Alder: Ca. fra 5-10 år.

Aalborg er en gammel by, og selvom der i disse år bygges meget nyt, så er der stadig mange gamle huse og steder rundt omkring i byen. Nu kan de mindste også komme med på en byvandring. Den henvender sig især til de 5-10-årige.

Turen starter ved Aalborg Historiske Museum og slutter ved Aalborghus Slot. Undervejs kigges der på kalkmalerier, gås ad smalle gader og fingrene dyppes i de springvand, der ligger på vejen. Det hele slutter med et besøg i det mørke fangehul på slottet, hvor der både har siddet røvere og hekse.

Undervejs er der også sjove aktiviteter. Der sender blandt andet vand op gennem Danmarks smalleste gade, regnes med gamle mønter, blæses sæbebobler, og børnene får lov at smage gammeldags slik og lege gamle lege på voldene ved Aalborghus Slot.

Aalborg Historiske Museum står bag nogle helt særlige byvandringer for børn, hvor der blandt andet kigges på kalkmalerier og regnes med gamle mønter. Byvandringen ender i det mørke fangehul på Aalborghus Slot. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Aalborg: Bogstavjagt og oprør

Tid: 10.-17. oktober 2020. Hver dag kl. 10-17. Lukket søndag og mandag.

Sted: Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

Alder: Fra ca. 4 år og opefter.

Pris: Voksne 40 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Aalborg Historiske Museum rummer mange gamle, fine genstande. Man kan blandt andet se genstande fra dengang Aalborg var en stor industriby med mange rygende skorstene, der er vægge fyldt med gamle malerier af Aalborg i 1800-tallet, og man kan træde ind i en gammel skolestue, som den så ud i 1920’erne.

I efterårsferien kan de mindste lede efter bogstaver, der er skjult de mest mærkeligste steder i museets udstillinger blandt de mange museumsgenstande. Når alle bogstaver er fundet, kan de sættes sammen til et ord – og gætter man rigtigt, så er man med i lodtrækningen om flotte præmier.

Fra ca. seks år og op.

Gør oprør!

Oprør er ikke kun for voksne, børn kan også være med. I museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum kan man få et børne-oprørspas, som kan bruges, når man besøger museets nyeste udstilling Oprør i Nordjylland. Den fortæller om nutidige og moderne oprør såvel som flere hundrede år gamle oprør med skeletter og gamle sværd. Det særlige pas rummer en række opgaver, som kun kan løses i udstillingen. Når alle opgaverne er løst, udløser passet en lille præmie.

Fra ca. fire år og op.

 

Nørresundby: Håndarbejde på Lindholm Høje

 Tid: 13.-16. oktober 2020. Alle dage kl. 10-17.

Sted: Lindholm Høje Museet, Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

Alder: Ca. fra 4-12 år.

Pris: Voksne 75 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Tirsdag 13. til fredag 16. oktober vender vikingerne tilbage til Lindholm Høje for en stund. Museumsgæster kan møde en levende viking, der vil sidde og arbejde med forskelligt håndarbejde og håndværk – og som museumsgæst kan manfå en snak om vikingernes tøj og udstyr.

Efter mødet med den ”levende viking”, har børn i alderen 6.12 år mulighed for at tegne sig selv som viking. Der trækkes dagligt lod blandt tegningerne, og vinderne får en gave fra museumsbutikken.

 

Hobro: Mød vikingerne på Fyrkat

 Tid: Lørdag 12. oktober 2019 til søndag 20. oktober. Alle dage kl. 10-16

Sted: Vikingecenter Fyrkat, Fyrkatvej 37 B, 9500 Hobro

Pris: Voksne 75 kr. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Bemærk, at en entrébillet gælder alle dage i efterårsferien.

I efterårsferien (10. til 18. oktober) er Vikingegården, som er en del af Vikingecenter Fyrkat i Hobro, fyldt med vikingeliv og aktiviteter for hele familien.

De mange vikinger kommer blandt andet for at udveksle erfaringer og lære af hinanden, og som publikum kan du i løbet af ferien opleve plantefarvning af uld og hør, fletning af kurve, fremstilling af glasperler, smedning, ildslåning, buebyggeri og meget andet. Nogle aktiviteter kan opleves hver dag, mens andre sker på udvalgte dage i ferien.

Publikum er velkomne til at selv at prøve de mange forskellige håndværk. Programmet kan se på www.nordmus.dk.

Vikingerne samles i efterårsferien på vikingegården ved Fyrkat Vikingecenter. Her er der aktiviteter for hele familien, blandt andet laves der glasperler, der flettes kurve, og man kan lære at skyde med bue og pil. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

 

Katja Schumann-show på Cirkusmuseet i Rold

Tid: Mandag 12. oktober kl. 13

Sted: Cirkusmuseet i Rold, Østerled 1, Rold, 9510 Arden

Pris: 50 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr. Billetter kan købes via www.nordmus.dk.

Alder: Ca. fra 5-12 år samt forældre.

Mandag 12. oktober får Cirkusmuseet besøg af en rigtig cirkusartist. Her gæster Katja Schumann nemlig museet. Hun stammer fra den berømte cirkusfamilie af samme navn og har levet det meste af sit liv med og i cirkus.

Katja Schumann optræder med et helt særligt dyreshow, der inkluderer legesyge hunde, veltrænede geder og ikke mindst gåsen Kloge. Sidstnævnte er blandt andet kendt fra filmen Gooseboy fra 2019.

Der er garanti for god underholdning for børn og deres forældre – og andre barnlige sjæle – for Katja Schumann er kendt for kunne at træne sine dyr så godt, at de er fuldstændig trygge i manegen. Katja har hele 60 års erfaring i at træne og optræde med dyr, og det bliver derfor en leg at vise alle de kunster, som publikum kan opleve mandag 12. oktober.

Showet henvender sig især til børn i alderen 5-12 år, men det er en oplevelse, som samler hele familien.

På Cirkusmuseet i Rold kan man opleve Katja Schumann, som optræder med et særligt show fyldt med veltrænede geder og legesyge hunde. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Bedsteforældre dage på Boldrup Museum

Tid 12.-16. oktober 2020. Aktiviteter kl. 11-15, museets åbningstid er kl. 9-21.30

Sted: Boldrup Museum, Ørnbjergvej 13, Boldrup, 9610 Nørager

Pris: Gratis adgang for alle.

Der er lagt op til familiehygge og sjove aktiviteter på Boldrup Museum i efterårsferien til museets traditionelle bedsteforældredage.

Fra mandag 12. oktober til fredag 16. oktober kan du således opleve museets ”husmand” Per Sørensen i fuld vigør. Allerede fra kl. 11 kan man komme med rundt og hjælpe med at fodre museets mange dyr. Der er både landhøns, kaniner, grise, får og mange andre gamle landbrugsdyr.

Ved middagstid er det tid at få stillet sulten. Ved museets lejrplads kan man bage pandekager – her har nogle af museets frivillige nemlig tændt op i bålet, lavet pandekagedej og fundet pander frem. Det er bare at gå i gang. På lejrpladsen er der også gammelt legetøj – blandt andet stylter og sæbekassebiler – som man enten kan lege med eller mindes de gode, gamle dage med.

Aktiviteterne slutter kl. 15, men museet har åbent hele dagen fra kl. 9.00-21.30.

Det er gratis at deltage i bedsteforældredagene.

Traditionen tro, er Boldrup Museum rammen om bedsteforældredage i efterårsferien. Her kan man blandt andet hjælpe med at fodre stedets dyr eller bage pandekager over bål. Foto: Nordjyllands Historiske Museum